magyar elektronika

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat:*

 Pi-Noir-PR-atmAz RS Components (RS), a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója, valamint az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája termékei közt megtalálható a Raspberry Pi Alapítvány keretében kidolgozott legújabb innovatív készülék. Az 5 762 Ft-ért megvásárolható Pi NoIR infravörös kameramodul a látható fénytartományban működő Raspberry Pi kameramodul változata, amely ugyanazzal az 5 megapixeles képérzékelővel működik, mint elődje, de – az infravörös fény frekvenciáinak átengedése érdekében – optikai fényszűrő nélkül.

.

   Az egészen változatos jellegű tevékenységekhez – köztük éjjeli ellátást igénylő alkalmazásokhoz (pl. biztonság és állatok éjszakai megfigyelése), hiperspektrális képalkotáshoz, csillagászathoz és paranormális események vizsgálatához – kifejlesztett Pi NoIR 2592x1944 képpont felbontású állóképek készítésére képes. A parányi, mindössze 20x25x9 mm méretű modul emellett akár 1080p HD-video rögzítésére is képes 30 képkocka/s-os sebességgel, ezáltal a Raspberry Pi A és B modelljének felhasználói számára videoalkalmazások fejlesztése is lehetővé válik. A kártya a Raspberry Pi jelenleg használaton kívüli CSI-foglalatához csatlakozik, és az I²C csatolófelületen keresztül vezérelhető.

   A Pi NoIR használatához a felhasználóknak először is egy Raspberry Pi-kártyára, egy telepített operációs rendszert tartalmazó SD-kártyára, valamint egy akkumulátorra vagy tápellátásra lesz szükségük. Opcionális kiegészítő kellék lehet az infravörös lámpa, a Raspberry Pi kameraállvány, valamint a HDMI-, VGA- és Ethernet-csatlakozást megvalósító különböző kábelek. Az RS készletéből az alkatrészek mindegyike közvetlenül megvásárolható.

 

Az RS Components-ről

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája, a világ vezető magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékeket forgalmazó vállalata.

   A csoport 32 országban található vállalatain keresztül több mint 550 000 terméket forgalmaz, amelyek megtekinthetők a honlapon, illetve a katalógusban. Az RS naponta 44 000 árut indít útjára több mint 1 millió ügyfél számára. A termékkínálatba 2 500 piacvezető gyártó terméke tartozik, amely magába foglalja az elektronikai, automatizálási, tesztelési és mérési, valamint az elektromos és mechanikai termékcsoportokat.

   A vállalatcsoportot a londoni tőzsdén is jegyzik, és a 2013. március 31-én záruló üzleti évben 1,24 milliárd font sterlinges forgalmat ért el. További információkért kérjük, látogasson el a www.rscomponents.hu weboldalra.

 

RS Components Magyarország

Tel.: +36 1 408 8371

Fax: +36 1 408 8372

E-mail: service@rscomponents.hu

www.rscomponents.hu