magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

Designspark PCB emblemAz RS Components (RS) a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója, valamint az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája elérhetővé tette a DesignSpark PCB legújabb verzióját, amely a vállalat, elismeréssel jutalmazott sematikus PCB tervező szoftvere. A DesignSpark PCB Version 5.0 ingyenes tervezőeszköz két újabb funkcióval bővült - online tervellenőrzés és a buszok - amelyek bevezetésével a tervezők tovább csökkenthetik a tervezés idejét és minimalizálhatják a tervezés során felmerülő problémákat.

.

 

A mérnökök időt takaríthatnak meg és csökkenthetik az előforduló hibák számát - A DesignSpark közösségtől származó javaslatok segítettek az új funkciók kifejlesztésében a PCB tervezőszoftver legújabb verziójánál

Az új verzió a 2012. októberében kiadott korábbi DesignSpark PCB verzióra épül, amely hozzáférést biztosított a piacvezető ModelSource könyvtárhoz, illetve a BOM funkcióhoz.

Online tervellenőrzés (DRC)

A tervellenőrzési funkció megadja, hogy az integrált áramkör fizikai elrendezése megfelel-e a tervezés során alkalmazandó szabályoknak, az úgynevezett tervezési előírásoknak. A DRC egy fontos lépés a terv fizikai megvalósítása előtt, amely lépést korábban a tervezési folyamat befejeztével hajtottak végre. Az online DRC ennek a lépésnek a továbbfejlesztése, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a hibákat valós időben a tervezés során felfedezzék, még az előtt, hogy az elrendezés megvalósításra kerülne.

A DRC DesinSpark PCB 5.0-ba való integrálása jelentős előrelépés a szoftver funkcionalitásában, mivel így a hibák azonnal javíthatók. Ennek köszönhetően a maximális termelékenység, az időmegtakarítás és a megbízhatóság is biztosítva van.

 

Online-DRC

Buszok

A digitális tervekben egyre nagyobb számban fordulnak elő a chipre épített buszok vagy adattovábbításhoz használt kötegelt vezetők, amelyek lehetővé teszik a tervezők számára, hogy megsokszorozzák az adatjeleket a buszokba (8 és többszörösei, 8, 16, 32). Ahelyett, hogy az egyes vezetékeket megrajzolnák és/vagy felcímkéznék, egy egyszerű "busz vezetéket" használhatnak, amellyel helyettesíthetők az egyes vezetékek, így a tervezés leegyszerűsíthető. Ez lehetővé teszi a szimulációt illetve a hibák számának minimalizálását. A buszok közvetlenül elérhetők a DesignSpark PCB Version 5.0-ben, így a tervezők már a tervezés fázisában finomíthatják terveiket.

"A DesignSpark PCB sikere töretlen. Amióta 2010. júliusában bevezettük a piacra, több mint 155 ezren töltötték le világszerte."- mondta Mark Cundle, az RS technikai marketing csapatának vezetője. "A visszajelzések fontos részét képezik egy eszköz fejlesztésének és a két új tulajdonság is gyakran szerepelt a felhasználói közösségek kívánságlistáján. A felhasználókkal kialakított kapcsolat segít minket a szoftver jövőjének alakításában, ezért a DesignSpark PCB fejlesztései a jövőben is figyelembe veszik a mérnökök igényeit."

 

Schematic-Buses

DesignSpark PCB története:

2010. július – A DesignSpark PCB első kiadása

2011. március – A PCB elrendezések 3D-s megjelenítése, továbbfejlesztett könyvtárkezelési funkciók

2011. november – Szimulációs interfész, terv- számítás és alkatrész csoportosítás funkcióinak bevezetése

2012. október – Továbbfejlesztett könyvtárkezelés, hozzáférés a 80 000 alkatrészszámot tartalmazó ModelSource-hoz és a BOM funkcióhoz

2013. február – Az online tervellenőrzés és a buszok integrálása

Az RS Components-ről

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája, a világ vezető magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékeket forgalmazó vállalata.

A csoport 32 országban található vállalatain keresztül több mint 550 000 terméket forgalmaz, melyek megtekinthetőek a honlapon illetve a katalógusban. Az RS naponta 44 000 árut indít útjára, több mint 1 millió ügyfél számára.

A termékkínálatba 2 500 piacvezető gyártó terméke tartozik, mely magába foglalja az elektronikai, automatizálási, tesztelés és mérési, elektromos és mechanikai termékcsoportokat.

A vállalatcsoportot a londoni tőzsdén is jegyzik, és a 2012. március 31-én záruló üzleti évben 1,27 milliárd font sterlinges forgalmat ért el. További információkért kérjük, látogasson el a www.rscomponents.hu weboldalra.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 408 8371
Fax: +36 1 408 8372
E-mail: service@rscomponents.hu
www.rscomponents.hu