magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

wago 1Sorozatgyártásba került a picoMAX®-dugaszolórendszer. A 2091-es és a 2092-es sorozat új mércét állított fel a „Wire-to-Board”-, a „Board-to-Wire”- és a „Wire-to-Wire”-kapcsolatoknál, valamint az átvezetéses alkalmazásoknál.

.

 

 

 

 

 Új, WAGO-gyártmányú dugaszolórendszer

A picoMAX® új utat jár, miszerint duplán használja ki az egyetlen Cr-Ni-acélrugó által kifejtett érintkezőerőt: egyrészt a vezeték csatlakoztatására, másrészt a csatlakozótüske érintkezésének szavatolására. A picoMAX® ezzel a megoldással lényegesen kompaktabb felépítésű lehet a más, hagyományos dugaszolórendszerekhez képest. A vezetékcsatlakozó-kamrát és a csatlakozótüskét elválasztó, igen rövid kivitelű érintkezőhíd minimálisra csök­kenti az átmeneti ellenállásokat. A multicsatlakozó aljzatba szinte teljesen belemerülő dugó, valamint az integrált reteszelés akár 20 g-ig szavatolja a rezgésálló kapcsolatot.
    A picoMAX® a korszerű dugaszolórendszerektől elvárható valamennyi követelményt teljesíti: a multicsatlakozó aljzatok mind csatlakoztatott, mind nem csatlakoztatott állapotban kényelmesen szerelhetők. Az integrált működtetőelemeknek és az ellenőrző csatlakozóknak köszönhetően a kezelés rendkívül intuitív és egyszerű. Egy aljzatházban ezenkívül pólusveszteség nélkül rendezhető sorba több multicsatlakozó aljzat.
    A picoMAX® emellett rendkívüli biztonságot szavatol: a kiviteltől függően kiváló rezgés- és ütésálló, a beépített reteszelés pedig megakadályozza a dugó és az aljzat véletlen szétválását. Átvezetéseknél a dugaszolási sablon kódolási lehetősége teszi a rendszert egyedülállóvá, amivel a picoMAX® minden téren kiemelkedik versenytársai közül.

A NYÁK-ok csatlakoztathatóvá tételének legegyszerűbb módja: picoMAX® eCOM

A picoMAX® eCOM olyan NYÁK-csatlakozó, amely szükség esetén dugaszolócsatlakozóként is használható. Dugaszolóház nélküli kivitelének köszönhetően még gazdaságosabb és kompaktabb tagja a termékcsaládnak. Gyári alapállapotban forrasztható tüskék találhatók a picoMAX® eCOM multicsatlakozó aljzatokon. Ily módon – hagyományos NYÁK-csatlakozóként – közvetlenül felforraszthatók a NYÁK-ra, majd csatlakoztathatók. A picoMAX® eCOM kiemelkedő tulajdonsága, hogy szükség esetén a vezetékezés megbolygatása nélkül a teljes multicsatlakozó aljzat lehúzható a forrasztható dugókról. A picoMAX®-kapcsokhoz hasonlóan a picoMAX® eCOM-csatlakozók is pólusveszteség nélkül rendezhetők sorba. A picoMAX®-és a picoMAX® eCOM-csatlakozók 3,5-, 5- és 7,5 mm-es raszterméretben rendelhetők. Valamennyi változat használható THR-forrasztáshoz is.

A dugaszolórendszer előnyei­nek áttekintése:

  • Kompakt felépítés: akár 30%-kal kisebb helyszükséglet,

  • A lehető legrövidebb áramút a vezeték és a csatlakozótüske között,

  • Az új szigetelőanyag tökéletes marad magasabb környezeti hőmérsékleteken is,

  • Az integrált reteszelés akár 20 g-ig szavatolja a rezgésálló kapcsolatot,

  • CAGE CLAMP®S-csatlakozó minden vezetéktípushoz,

  • Közvetlen csatlakoztatási technika érvéghüvelyezett, tömör, sodrott és nagyon vékony erű vezetékekhez,

  • A multicsatlakozó aljzatok mind csatlakoztatott, mind nem csatlakoztatott állapotban szerelhetők,

  • Számos csatlakoztatási lehetőség: Wire-to-Board, Board-to-Wire, Wire-to-Wire, átvezetések,

  • THR-forrasztásra alkalmas.

wago 2a wago 2b wago 2c
A kábelcsatlakozó – akár csatlakoztatva van (a), akár nem (b) – egy gombnyomással bővíthető újabb csupaszított, sodort vezetékkel vagy az érvéggel lezárt vezetékkel (c) is.

 

wago 3 wago 4 wago 5
 A picoMAX®- csatlakozó bekötött vezetékkel  A picoMAX®-csatlakozó aljzat
és dugó
 A picoMAX-család repülőkábelek
csatlakoztatására is alkalmas

 

WAGO Hungária Kft.
2040 Budaörs, Ipari Park, Gyár u. 2.
Tel.: +36 23 502 170
Fax: +36 23 502 166
E-mail: info.hu@wago.com
www.wago.com

 

 

Kapcsolódó cikk

wago sajttaj 2013 3 kapcs cikk