magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

NI PXI vektoranalizator ME 2013 1-2A National Instruments nemrég bemutatott PXI-termékeiből gyűjtöttünk érdekes híreket egy csokorba: az új architektúrájú, szoftverrel definiált hálózati vektoranalizátor, az Intel® Core™ i7-pro­cesszorral felszerelt beágyazott kontroller és az általános, spektrummonitorozási és jelfelügyeleti célokra szánt NI PXIe-5667 jelvevő a mérés­automatizálás legkorszerűbb elveit valósítja meg.

.

 

Az NI PXI hálózati vektoranalizátora jelentősen csökkenti a tesztelési költségeket

A National Instruments bemutatta a PXIe-5632-típusú hálózati vektoranalizátorát, amelyet úgy terveztek meg, hogy megkönnyítse az egyre összetettebb rádiófrekvenciás tesztkövetelmények teljesítését (a hagyományos műszerezési megoldások árának töredékéért, kisebb méretben és kevesebb időráfordítással). Az új PXIe VNA innovatív, kétforrásos architektúrája 300 kHz…8,5 GHz frekvenciatartományt képes lefedni, forrásai független hangolásúak és külön ciklusban hozzáférhetők. Ezekkel a tulajdonságaikkal a mérési eljárások széles választékát támogatják. A legfontosabb műszaki előnyöket az alábbiakban lehet összefoglalni:
    A National Instruments hálózati vektoranalizátora csökkenti a tesztelési költségeket a gyors, automatizált mérési eljárásoknak, a sok szolgáltatást nyújtó műszer-architektúrának, továbbá az egyszerűsített tesztrendszer-fejlesztésnek köszönhetően.
    Az új PXI-expresszmodul fejlett hálózatmérési lehetőségek integrálásával egészíti ki a nagy pontosságú egyenáramú mérésekkel, a nagy sebességű analóg és digitális vizsgálatokkal és a sok egyéb funkcióval rendelkező PXI alapú tesztrendszereket.
    „A National Instruments továbbra is jelentős befektetésekkel támogatja a rádiófrekvenciás és mikrohullámú műszerezést, amellyel kiterjeszti a PXI-technológiát a magas szintű alkalmazásokra” – mondta Jin Bains, a National Instruments rádiófrekvenciás kutató és fejlesztő részlegének alelnöke, majd hozzátette:  „Az NI PXIe-5632-típusú hálózati vektoranalizátor széles körű alkalmazhatósága jelentősen csökkenti a rádiófrekvenciás mérések költségeit, különösen az olyan nagy volumenű automatizált méréseknél, ahol elvárás a nagy mérési pontosság, a nagy mérési sebesség és a kis méret.”

Termékparaméterek
 • 2 port, 3 db PXI-Expressz VNA slot, 300 kHz…8,5 GHz frekvenciatar­tomány;

 • Széles, -30 dBm…+15 dBm teljesítménytartomány, 0,01 dB felbontás

 • az aktív eszközök S-paramétereinek és kompressziójának méréséhez;

 • Kétforrásos architektúra külön forráshozzáféréssel a változó S-paraméterek méréséhez és kiterjesztett teljesítménytartomány;

 • Frekvenciaoffset-lehetőség független hangolású források használatával, frekvenciaátalakító eszközök és S-paraméterek méréséhez;

 • Piacvezető programozói felület a LabVIEW-, ANSI C-, valamint NET-környezetben, amely egyszerű programozást és gyors tesztrendszer-fejlesztést tesz lehetővé a rádiófrekvenciás mérések minőségének megőrzése mellett.

Bővebb információ a http://www.ni.com/vna oldalon olvasható.

 

Az NI Intel® Core™ i7-processzorral felszerelt PXI beágyazott kontrollere

NI IntelCore ME 2013 1-2A National Instruments bemutatta a PXIe-8135-típusú vezérlőt, amelyben 4 magos, 3. generációs Intel® Core™ i7-processzor, illetve USB 3.0 csatlakozási lehetőség is van, amelynek paraméterei az eszközt a piac jelenlegi leggyorsabb PXI-kontrollerévé teszik. A PXIe-8135 segíti a mérnököket a rövidebb tesztidők és
a nagyobb tesztelési kapacitás elérésében, előmozdítva ezzel a PXI-műszerezés használatát a nagy teljesítményt igénylő teszt-, mérő- és irányítástechnikai alkalmazásokban.

Idézett vélemények

„Az NI-nál folyamatosan befektetünk a PXI-platformba, illetve kombináljuk azt az Intel legújabb processzorkínálatával”– mondta Robert Canik, aki a National Instruments PXI és elosztott vezérlések kutatásával és fejlesztésével foglalkozó részlegének az alelnöke. „A PXIe-8135-típusú beágyazott vezérlő kitűnő példája annak, hogy az Intellel régóta fennálló együttműködésünk hogyan segít bennünket abban, hogy a korszerű teszt- és méréstechnikai kihívásoknak eleget tevő, fejlett technológiát nyújtsuk
a mérnököknek.”
    „A PXIe-8135-kontrollerben használt 3. generációs Intel® Core™ i7-processzor kiemelkedő teljesítményt és következő generációs I/O-technológiákat nyújt, ezzel segítve a legkorszerűbb automatizált teszt- és vezérlőalkalmazások egyre növekvő feldolgozási igényeinek kielégítését”– mondta Matt Langman, az Intel Intelligens Rendszerek Csoportjának marketingigazgatója. „Az Intel-processzorok architektúrájának fejlődése révén a National Instruments továbbra is a tesztmérnökök legmagasabb teljesítményelérését teszi lehetővé.”

 Termékparaméterek
 • A 3,3 GHz órajel-frekvenciájú, négymagos, 3. generációs Intel Core i7-3610QE-processzor használata az NI PXIe-8135-típusban az NI előző generációs, beágyazott kontrolleréhez képest 85% teljesítménynövekedést eredményezett.

 • Az USB 3.0-csatlakozás akár 10-szer gyorsabb kommunikációt valósít meg külső adatátviteli és adattárolási célokra.

 • A beágyazott vezérlő és a PXI-keret hátlapja között 4 db 2. generációs, PCI expressz x4-csatlakozás teremt kapcsolatot, ami a nagy sávszélességet igénylő (pl. streaming) alkalmazások számára akár 8 GB/s rendszerszintű áteresztőképességet is lehetővé tesz.

Olvasóink többet is megtudhatnak a PXIe-8135-típusú beágyazott kontrollerről a http://www.ni.com/pxi/whatsnew címen.

 

NI PXIe-5667-vevő általános, spektrummonitorozási és jelfelügyeleti célokra

NI PXIe 5667 ME 2013 1-2A National Instruments bemutatta a PXIe-5667-típusú spektrummonitorozó vevőt, amely rádiójelek monitorozására, interferencia detektálására, spektrumszabályozásra és más kapcsolódó – az ITU-ajánlásokkal összhangban lévő – feladatokra szolgál.

Kiemelt műszaki előnyök
 • Az NI PXIe-5667-típusú, 3,6, illetve 7 GHz-es spektrummonitorozó vevők kategóriájukban a legjobb, 110 dB feletti dinamikatartománnyal és 17 dBm feletti IP3 (harmadrendű felharmonikus metszéspont) torzítási paraméterrel rendelkeznek.

 • A díjnyertes, nagy teljesítményű PXIe-5665-típusú vektorjel-analizátor (VSA) architektúrára épülő, szélessávú vevő ideális eszköz rádiójelek átviteli jellemzőinek vizsgálatához („over-the-air”-mérés).

 • Az NI PXIe-5667 piacvezető, analóg paramétereivel arra is lehetőséget nyújt, hogy a felhasználók a konfigurálható FPGA-hardver segítségével valósidejű jelanalízist és összetett jelfeldolgozást valósítsanak meg.

 • A PXIe-5667 az NI FlexRIO-val és a LabVIEW FPGA-modullal társítva olyan valósidejű rádiófrekvenciás jelanalízis-feladatokra használható, mint például a folytonos spektrummonitorozás, a spektrogram és az összetett jelfeldolgozás.

 • Mindezek a funkciók az FPGA-hardverben valósíthatók meg anélkül, hogy a hostkontroller vagy a PC felé történő kétirányú adatforgalom késleltetést okozna. A rendelkezésre álló LabVIEW FPGA IP-k között megtalálható a digitális lekeverés-csatornaszelekció, a frekvenciaugrás detektálása és a frekvenciasáv megsértésének kimutatása.

Idézett vélemény

„Maximálisan elégedettek vagyunk az NI PXIe-5667 teljesítményével”– mondta Jin Bains, a National Instruments rádiófrekvenciás kutató- és fejlesztőrészlegének alelnöke. „Rendkívüli – a konkurens termékekét több mint tízszeresen meghaladó – dinamikatartománya és letapogatási sebessége új korszakot nyit a rádiómonitorozó alkalmazások számára.”

 Termékparaméterek
 •  20 Hz…7 GHz frekvenciatartomány, akár 50 MHz-es, valósidejű sávszélességgel; Rádiófrekvenciás spektrumanalízis 30 GHz/s-ig terjedő letapogatási sebes­séggel;

 • 110 dB feletti dinamikatartomány és 12 dB alatti zajtényező;

 • 80 dBm másodrendű felharmonikus metszéspont és 17 dBm feletti TOI-érték (harmadrendű felharmonikus metszéspont);

 • Valósidejű jelanalízis és összetett jelfeldolgozás FPGA-hardverben.

 

 

A National Instrumentsről
A National Instruments (http://www.ni.com/) 1976 óta olyan eszközöket kínál a mérnököknek és kutatóknak, amelyek elősegítik a termelékenység, az innovatív megoldások és a felfedezések fejlődését. Az NI megközelítése a grafikus rendszerfejlesztésen keresztül egy olyan integrált szoftver- és hardverplatformot hozott létre, amely csökkenti bármely mérés-, illetve irányítástechnikai rendszer fejlesztésének időszükségletét. A vállalat hosszú távú célja, hogy technológiai megoldásaival segítse a társadalmi fejlődést, és egyúttal hozzájáruljon a vevők, a dolgozók, a beszállítók és a részvényesek sikereihez.

A LabVIEW, a National Instruments, az NI és az ni.com a National Instruments bejegyzett védjegyei. Egyéb fent említett termék- és cégnevek a megfelelő cégek bejegyzett védjegyei vagy márkanevei.

A National Instruments 2001-ben Magyarországon, Debrecenben nyitotta meg az első tengeren túli gyárát.
Ma a gyár több mint 1100 alkalmazottnak a munkaadója, illetve itt történik a cég teljes hardver gyártásának 90%-a.

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: ni.hungary@ni.com
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: techsupport@ni.com