Skip to main content

Az NI Trend Watch 2016 témája a Dolgok Internete és az adatrobbanás

Megjelent: 2015. december 11.

ni logo

A mérnökök és tudósok összetett tervezési problémáit megoldó, platformalapú rendszereket szállító vállalat, a National Instruments közzétette „NI Trend Watch 2016” című iparági jelentését. Ez az – immár harmadik ‑ éves jelentés a Dolgok Internete (IoT) számos témakörét és adatkezelésére gyakorolt hatását vizsgálja, a szoftverek közszükségleti cikké válásától az 5G-rendszerekhez kapcsolódó prototípus-fejlesztésekig, melyek célja az új technológia bevezetése.

 

„Amint egyre szélesebb körben terjednek el a kommunikációs eszközök, a valós világból származó – már jelenleg is hihetetlen mennyiségben rendelkezésre álló – adatokban óriási műszaki és tudományos lehetőség rejlik. A nagy kihívás azonban az, hogy milyen módon juthatunk el ezekig a felismerésekig” – jelentette ki Eric Starkloff, az NI globális értékesítési és marketing-üzletágának ügyvezető elnökhelyettese. „Igyekszünk segíteni ügyfeleinket abban, hogy felül tudjanak kerekedni az analóg adatok tömkelegén. Ennek érdekében vizsgáljuk azokat a fejlődési irányokat, amelyek ismeretében kezelni tudják a begyűjtött, egyre bonyolultabb összetételű adatokat, lehetővé téve, hogy jókor jó döntéseket hozzanak.”
Az NI Trend Watch 2016 az alábbi témaköröket vizsgálja:

  • Az ötödik generációs mobil adathálózati technológia, az 5G a prototípus-fejlesztés révén az elképzelésekből valósággá válik. Az 5G kétségkívül eddig nem álmodott szintre emeli vezetékmentes hálózatainkat, de a cél eléréséhez számos akadályt kell leküzdenünk.

  • A jövőben még nagyobb analóg adatmennyiség keletkezésére számíthatunk a perifériától a vállalati szintig. Az érzékelők és a hálózatépítési technológiák egyre újabb területekre terjednek ki, ezért rendszereink minden eddiginél könnyebben és olcsóbban bővíthetők a különféle mérésekkel.

  • Elérkezett az idő, hogy az IoT hálózati szabványai kialakuljanak. A hálózati technológiáknak úgy kell fejlődniük, hogy kielégítsék az ipari rendszerek új generációjának követelményeit és alapvetően elősegítsék a gépek, energiahálózatok és szállítási rendszerek kezelését.

  • Az új, intelligens eszközök tömeges megjelenése jelentősen megnöveli a tesztelőkapacitás-igényeket. Az egyes eszközökhöz egyedileg tervezett mérőrendszerek helyett olyan intelligens tesztelőmegoldásokra van szükség, amelyek képesek mindenféle intelligens készülékhez alkalmaz­kodva elvégezni a szükséges méréseket.

  • A szoftver közszükségleti cikké válik. A piac a konvergencia gyorsulását igényli; amelynek megoldását a szoftvergyártóktól várja.

 

 

A teljes jelentés a www.ni.com/trend-watch címről tölthető le.

 

 

(Forrás: A National Instruments sajtótájékoztatója, Austin (Texas, USA), 2015. december 1. A Big Analog Data, a National Instruments, az NI és az ni.com a National Instruments védjegye. Minden más említett termék- vagy vállalatnév a megfelelő tulajdonosok védjegye vagy kereskedelmi neve.)

Még több National Instruments

 

Címkék: Trend Watch | éves jelentés | IoT