magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

PLM audienceSikerrel zárta legnagyobb éves rendezvényét, a PLM Perspektíva 2015 szakmai napot a graphIT Kft. A rendezvény központi gondolatára utal a #PLMPERSPEKTIVA logóban is megtalálható „hashtag”, amely a különböző közösségi médiák egymáshoz kapcsolódó témáit gyűjti össze. A cég most minden, a CAD/CAM/PLM témakörökhöz kapcsolódó technológiát, hardvert, szerszámgépet, vezérlést, illetve Lean eszközt megpróbált összegyűjteni.

 

#PLMPERSPEKTÍVA – a graphIT kft. szakmai napja

A #PLMPERSPEKTIVA rendezvény legfontosabb üzleti témája az evopro–graphIT stratégiai együttműködés bejelentése volt. Ezt az együttműködést Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója, és Elek Sándor, az evopro systems engineering Kft. ügyvezető igazgatója jelentették be a rendezvény sajtótájékoztatóján. Ennek a stratégiai együttműködésnek a legfőbb kooperációs területei az autó- és gépjárműipar, illetve az ipari automatizálás. Az együttműködés várhatóan nagyban elősegíti majd azt a folyamatos szakmai innovációt, amelyet a graphIT Kft. és az evopro systems engineering Kft. eddig is képviselt az évek során.

evopro graphIT agreement

Az innováció és a graphIT Kft.

A graphIT Kft. saját fejlesztésű, innovatív szoftveres megoldásai nagy érdeklődést keltettek.
Factory Edge LogoEzek közül a legfontosabb a Factory Edge, egy Solid Edge-alapú gyártervező szoftver, amely akár 80%-kal csökkenti a gyártósorok, layoutok, csarnokok, és sortelepítési és átrendezési projektek tervezésének időszükségletét. A Factory Edge kiegészítő 100-nál több parametrikus gyárelemet tartalmaz, és olyan egyedülálló – a Solid Edge szoftverben alapvetően nem szereplő – funkciókat tartalmaz, mint például a körbesétálás a gyárban, vagy a konvejor elemek intelligens illesztése, és kapcsolódó konvejorpályák együttes átméretezése.
Az innovációk között bemutatásra kerültek további saját termékek is, amelyeket a 15 év tapasztalatai alapján fejlesztett ki a graphIT Kft. hazai és nemzetközi piacra. (pl. a Solid Edge- és az NX-felhasználók produktivitását növelő PowerPack csomagok, illetve a SmartTalk könyvtár, ami azok számára segít Plant Simulation gyártási folyamatok leképezésében, akik nem rendelkeznek programozási ismeretekkel).

Factory-Edge-pic2

NX - Autóipari megoldások

Az autóipari előadások iránti érdeklődés fő oka az lehet, hogy az elmúlt években több jelentős autóipari cég választotta a Siemens PLM-megoldásait és vezette be az NX CAD/CAM/CAE, a Teamcenter PLM, vagy a Tecnomatix digitális gyártási rendszereit. Az autóipari megoldások előadáson Fehér Tamás kereskedelmi vezető rövid történelmi áttekintést adott a Siemens autóipari megoldásairól, a jelenleg folyó bevezetésekről és arról, miért választja egyre több autóipari konszern és beszállító a Siemens és a graphIT Kft. megoldásait.

A graphIT mérnöki csapata több éves autóipari szakmai tapasztalattal segíti és támogatja a bevezetéseket, legyen az speciális NX-tanfolyam, testreszabás, vagy napi munkát segítő szakmai telefonos és webes terméktámogatás. A cég rendelkezik több egyedi autóipari akkreditációval is – például a Daimler és az Opel felé –, amelyek tartalmazzák a beszállítók első szintű támogatását, azok képzésének megszervezését, lebonyolítását.

Solid Egde – ST8

A rendezvényen a graphIT Kft. Solid Edge-csapata bemutatta a Solid Edge ST8 verzió legfontosabb, leginnovatívabb, illetve legrendhagyóbb újdonságait. Az érdeklődők megismerhették a legújabb szinkronmodellezési technikákat és eljárásokat. A PLM Technológiai partnerek szekcióban a Fujitsu képviselője bemutatta, hogyan alkalmazható az ST8 a legújabb Fujitsu munkaállomásokon.

Digitális gyártás – Plant Simulation újdonságok

A digitális gyártás területén a Plant Simulation V12.1 újdonságait, és az ezzel kapcsolatos ipari projektek tapasztalatait mutatták be. A Plant Simulation gyártási szimulációs rendszerben nagyobb hangsúlyt kapott a dinamikus értékáram-szimuláció, amely idehaza is egyre népszerűbb a lean cégek között.
A digitális gyártáshoz kapcsolódóan a graphIT Kft. digitális gyártás szakértőin kívül előadást tartott a LeanCentertől Tömpe László, továbbá a logisztikai szimulációk egyik legismertebb hazai szakértője, az Eco-Log-Ing Kft. is.

Plant Simulation 12

Quality Management

A graphIT Kft. tavaly óta hivatalosan is regionális forgalmazó a Quality Management szakmai területen. Erról is érdekes szakmai előadásokat hallhattak a résztvevők a rendezvényen a graphIT Kft. minőségmenedzsment-szakértőjétől. A kiállítási területen Trigo Kft. és a HÓD Industries Kft. mutatott be precíziós mérőeszközöket.

PLM Technológiai partnerek

Idén először lehetőség nyílt a graphIT Kft. Technológiai partnerei számára egy exkluzív kiállításra a helyszínen egy külön erre felkészített kiállítási területen, ahol a graphIT Kft. partnerei bemutathatták a legfontosabb, leginnovatívabb, vagy legötletesebb eszközeiket. Ezeket az eszközöket – már csak puszta sokszínűségüknél fogva is – érdeklődéssel fogadta a bemutató közönsége. A graphIT Kft. idén a következő partnerek és eszközök számára nyújtotta ezt a lehetőséget:
• evopro  – Ipari automatizálási rendszerek, virtuális beüzemelés 
• Siemens – Sinumerik megoldások
• DMG MORI SEIKI – CELOS operációs rendszer
• LeanCenter – Lean folyamatok fejlesztése (előadás)
• Fujitsu – Mérnöki munkaállomások
• Eco-Log-Ing – Raktározási folyamatok szimulációja
• Trigo – Hordozható lézeres mérőgép
• Megalux – Napelemes versenyautó (előadás)
• HÓD Industries Kft. – Kreon tapintó mérőkar

Siemens NX PLM PARTNER 

 

 

További részletek a rendezvényről itt

 

graphIT Kft.
1027 Budapest, Medve u. 17.
Telefon: +36 1 436 9600
E-mail: sales@graphit.hu
www.graphit.hu
www.facebook.com/graphitltd
www.youtube.com/graphitltd

Még több graphIT

 

Címkék: evopro | plmperspektíva | plm | CAD | CAM | CAE | solid edge | NX | Powerpack | SmartTalk