Skip to main content

A Fuel3D kézi működtetésű SCANIFY® szkennere megfizethető alternatíva az RS-Components választékában

Megjelent: 2015. július 22.

keretes-scanify-1Az RS Components, az Electrocomponents plc kereskedelmi márkája, a CES díjnyertes SCANIFY® kézi működtetésű szkennerrel egészítette ki megfizethető 3D-s digitalizáló és nyomtató asztali rendszereinek kínálatát. A gyártó, a Fuel3D cég Kickstarteren gyűjtötte össze az eredetileg orvostechnikai alkalmazásra elképzelt készülék gyártásához szükséges indulótőkét, azonban a techológia alkalmasnak mutatkozott a szélesebb körű elérhetőséget kínáló fogyasztási piac, elsősorban az oktatás, de bizonyos magasabb kategóriájú hobbialkalmazások számára is.


A SCANIFY a pontos, nagy felbontású, digitális modell előállításához a sztereoszkópia és a fotometria innovatív kombinációját alkalmazza, beleértve a 8 bites RGB-színkódokat is. A nagy teljesítményű, kézi működtetésű, megfizethető 3D-s szkennerek számára új mércét állító SCANIFY gyors, sokoldalú és könnyen kezelhető. A felhasználó egy optikai célzóeszközzel hatá­rozza meg a tárgyra nézve a 3D-leképezés vonatkoztatási alapját, majd egyetlen gyors kattintással, 0,1 másodperc alatt az összes szükséges képet rögzítheti a modell felépítéséhez.
A szkenner különböző fájlformátumokat képes kezelni, beleértve a számos 3D-s szkenner által használt STL-formátumot is, ami gyorsan és egyszerűen teszi lehetővé a beolvasott tárgy „másodpéldányának” elkészítését 3D-nyomtató segítségével. Ezenkívül az OBJ- és PLY-formátumok támogatása lehetővé teszi a közvetlen exportálást a sokak által használt 3D-ter­vező vagy animációs szoftverkörnyezetbe. Ez számos kreatív utat tesz elérhe­tővé az olyan felhasználók számára, mint a formatervezők, képzőművészek, okta­tók, gyártók és amatőrök.
Az eszközt hivatalosan a 2015. januári CES-kiállításon mutatta be a Fuel3D, és a korszerű termék elnyerte gyártója számára a 3D-nyomtatás és additív gyártás kategóriában a 2015. évi CES „Best of Innovation” díját.
A Fuel3D cég – tőkeerős startup vállalatként – az egyesült királyságbeli Oxford Universityn kifejlesztett technológia kereskedelmi forgalomba hozatalára törekszik. Ebben az RS Components az első partnereinek egyike, amely hivatalos forgalmazóként, az internetes kereskedelem lehetőségeit is kihasználva kínálja a SCANIFY-t a felhasználóknak.
A SCANIFY más gyártók (például a 3D Systems, a BeeVeryCreative, a MakerBot, a RepRapPro, az Ultimaker és a saját márkás IdeaWerk FDM) 3D-szkennereivel és -nyomtatóival, valamint a nyomtatóanyagokkal együtt már kapható az RS-Componentsnél.

forrás: RS Components sajtóközlemény

 

Még több RS Components

 

Címkék: Fuel3D | szkenner | Scanify