Skip to main content

Egyedülálló online adatbázis: EPLAN Data Portal

Megjelent: 2015. április 15.

EPLAN lid2Integrált 3D-s megjelenítés, a gyártók logóit tartalmazó új felület, új gyártók és frissített alkatrész-katalógusok: az EPLAN Data Portal folyamatosan bővülő kínálatában jelenleg több, mint 70 gyártó 494 ezer alkatrészének adata érhető el.

 
 
Alkatrészgyártók által ellenőrizve

Az EPLAN Data Portal online alkatrész-katalógus az EPLAN felhasználók számára nyit lehetőséget arra, hogy az alkatrészpiac vezető gyártóinak termékeiről ellenőrzött minőségű, megbízható, naprakész kereskedelmi és mérnöki tervezési adatokhoz férhessenek hozzá. A tervezőnek nem kell számos gyártó eltérő szerkezetű termékkatalógusaiban keresgélnie, mivel az EPLAN Data Portalon – a tervezési munka megszakítása nélkül – gyakorlatilag minden lényeges információt egy helyen érhet el. Az adatbázis új verziója jelentős időmegtakarítást és jobb projektminőséget garantál a felhasználók számára. Ez az olyan innovatív funkcióknak köszönhető, mint az újonnan integrált, az alkatrészek gyorsabb és könnyebb megtekintését és értékelését lehetővé tevő 3D-megjelenítő. Egy kattintással válthatunk a különböző nézetek, mint pl. az elöl-, az oldal- vagy az izometrikus nézet között. A szabad forgatásnak és nagyításnak köszönhetően megbízható döntéstámogatást kapunk egy alkatrész elhelyezése során többek között arról is, hogy az adott komponens alkalmas-e a javasolt vezérlőszekrénybe.

 

EPLAN dataportal

Az EPLAN Data Portal segítségével jelenleg 494 ezer alkatrészadat, pl. kapcsolási rajzokhoz készült makrók, geometriai elrendezések és dokumentumok importálhatóak automatikusan a projektekbe

Innovatív működésvisszajelzés-funkció

Az EPLAN Data Portal felhasználói felületét is optimalizálták, a gyártók megjelenítése illeszkedik a Data Portal App dizájnjához: a logók rácson történő megjelenítésével nagymértékben felgyorsul a navi­gáció. Tovább bővült a visszajelzés-funkció, azaz az alkalmazásban a felhasználók közvetlenül is küldhetnek üzenetet a gyártóknak pl. hiányzó alkatrészekről vagy hibás ábrázolásokról. Ennek köszönhetően az alkatrészadatok minősége, pontossága folyamatosan javul.
A felhasználók visszajelzése közvetlen kapcsolatot teremt a gyártókkal, akik ezen a módon első kézből ismerhetik meg a piac konkrét igényeit, és azonnal tudnak rá reagálni. A továbbfejlesztett keresőfunkció is a portál újdonságai közé tartozik: a különböző cikkekre vagy típusszámokra vonatkozó keresések közvetlenül az első kere­sési találatok között jelennek meg – mindezek révén gyorsabban talál­ható meg a megfelelő alkatrész.

Még több gyártó, megújult alkatrészadatok

Az EPLAN Data Portal nemcsak a funkcionalitás, hanem a gyártói katalógusok terén is fejlődést mutat. Az utóbbi hónapokban több új termékkatalógus került be a kínálatba, vagy számos meglévő katalógus bővült és frissült. Az elektronikus katalógusban feltüntetett alkatrészek száma több, mint 20%-kal megnőtt, jelenleg már több, mint 494 ezer rekord áll rendelkezésre. Olyan kedvelt gyártók jelentek meg a portálon, mint a Finder, amely közel 700, vagy az ifm electronic, amely közel 500 rekorddal képviselteti magát az érzékelők és értékelési rendszerek területén.
Ezenkívül a már korábban is jelen lévő gyártók is kiegészítették vagy bővítették termékportfóliójukat. A Siemens például egyedül a 3VA-szériából több, mint 2100 rekordot helyezett el a portálon.
A kereskedelmi adatok és rajzjelek, szimbólumok mellett már termelési információkat is tartalmazó 3D-adatok is elérhetők. Az SMC Pneumatic kínálatában a fluidtechnikában érdekelt felhasználók több, mint 15 ezer rekord közül választhatnak különböző hengereket, szelepeket és csöveket. A felsorolást folytathatnánk: új gyártóként csatlakozott a SEIFERT, de többek között az ABB, az OMRON, a General Electric, az Icotek, a Helukabel, a Numatics, a Rockwell Automation, a Sick és a Wieland is frissítette termékskáláját az EPLAN Data Portalon. Az online adatbázis népszerűsége számokban is mérhető: évente 730 ezer látogató regisztrál világszerte, a letöltések száma mára már meghaladja a 66 000-et.

 

Bővebb információért látogasson el standunkra az Ipar Napjai kiállításon:
A pavilon 201B.

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735, fax: +36 23 420 367
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

Még több EPLAN

 

Címkék: Data Portal | online | alkatrészkatalógus | adatbázis