Skip to main content

Pollack Expo térben és időben

Megjelent: 2015. február 06.

Pollack 2 kepA Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara 2015. február 26-27-én rendezi a Pollack Expo elnevezésű országos szakkiállítást és konferenciát.

 

 

 

Térszkenner-bemutató és laptop-összeszerelési verseny a IX. Pollack Expo rendezvényen

Négy szakmai terület és a Kar valamennyi oktatója és hallgatója összefogásával igyekeznek a szervezők a teljes műszaki tudományterületet bemutatni a gyakorlatban. Az építő-, gépész és villamos iparban napról napra megjelenő csúcstechnikák bemutatása, a környezetvédelem szempontjából fontos alternatív energiaforrások megismertetése és az informatika területein megmutatkozó fejlesztések adják a műszaki börze gerincét, amelyhez minden évben több kísérő rendezvény is társul.

 

Pollack 1 kep


A plenáris előadások keretében látványos fejlesztéseket és nagy horderejű beruházásokat kívánnak a szervezők megismertetni a nagyközönséggel. A térszkenner alkalmazása az építészetben bizonyára sokak érdeklődésére számíthat. A háromdimenziós szkennelés ugyanis az alapvetően fizikai kiterjedéssel rendelkező testek (épületek, építmények) digitális állománnyá való konvertálását jelenti. A szkennerek képesek a geometriai alakzat teljes felületét leképezni pont- vagy poligonfelhő formájában, mindezt úgy, hogy maga az eszköz nem ér hozzá az objektumhoz. Mivel a 3D-szkennelés során készített „pontfelhőállományok” és nagy felbontású digitális fényképek az épületek teljesebb és pontosabb dokumentálását teszik lehetővé, ezért ennek a forradalmian új eszköznek komoly szerepe lehet nemcsak a műemlékvédelem és a minőség-ellenőrzés területén, de a tervezési hibák csökkentésében is. A térben gondolko­dásra buzdít a Building Information Modelling (BIM). Ez a tervezési irányelv minden, az épülethez kapcsolódó adatnak egységes, logikus és következetes forrása, és soha nem látott mértékben teszi lehetővé a szaktervezők együttműködését.
Ahogy a plenáris ülésen a térnek, úgy a T-System cég által kiírt versenynél az időnek lesz jelentős szerepe. A T-System cég ugyanis „laptop-összeszerelő versenyt” hirdet meg a vállalkozó kedvű egyetemisták számára. A leggyorsabb és legpontosabb versenyző számíthat a fődíjra. A középiskolásokat szólítja meg negyedik éve a Baranya Open Robotprogramozási verseny, ahol a robotprogramozás szerelmesei mérik össze tudásukat. A többfordulós verseny döntője hagyományosan az Expo egyik nagy érdeklődésre számot tartó kísérő rendezvénye.

 

Pollack 2 kep


Az építész- és mérnökkamarai tagok minden bizonnyal ismét aktív résztvevői lesznek a szakmai előadásoknak. A kiállítás újdonságainak megismerése mellett az Építész Kamara tagjainak ismét lehetőségük lesz kamarai kreditpontok szerzésére, a Mérnöki Kamara épületgépész tagjai pedig egynapos, kötelező szakmai képzésen vehetnek részt.
A Pollack Expo elmaradhatatlan része a végzősök részvételével zajló állásbörze, ahol piacképes tudású és felkészültségű mérnökök és jól fizető, karrierlehetőséget kínáló cégek találhatnak egymásra.
A szervezők ezúttal is nívós szakmai előadásokkal, bemutatókkal várják a kiállítókat és látogatókat 2015. február 26-27-én a Pécsi Expo Centerbe. A továbbra is ingyen látogatható kiállításról és kísérő rendezvényeiről hasznos információkat talál a www.pollackexpo.hu oldalon!
A 2015-ös Pollack Expón a Magyar Elektronika minden kedves olvasóját is szeretettel várjuk!


www.pollackexpo.hu

Még több Pollack Expo

 

Címkék: Pécs | 3D-szkenner | épületgépészet | épületautomatizálás