Skip to main content

Új generációs SoMachine PLC-k

Megjelent: 2014. december 05.

schneiderA Schneider Electric Zrt. a kiskategóriás PLC-kínálatban az elmúlt időszakban a Twido PLC-családdal képviseltette magát. A Twido PLC-ket több mint tíz éve forgalmazzuk nagy sikerrel, és a több milliós eladott darabszám igazi sikertörténetnek számít a Schneider Electric életében. Ez a termékcsalád a magyar piacon is jelentős részarányt ért el. Az utóbbi években viszont cégünk tudatosan nem a Twido PLC továbbfejlesztésén, hanem egy teljesen új architektúrájú, a mai modern követelményeknek megfelelő PLC sorozat fejlesztésén dolgozott.

 

Örömmel jelentjük be, hogy a SoMachine név alatt megjelentek az új kiskategóriás Modicon PLC-termékeink, melyek két fő családba sorolhatók. 

  • Az M221 PLC sorozat kiemelkedően költséghatékony vezérlőcsalád. Fejlesztőkörnyezete ingyenes (SoMachine Basic). Programozása speciális kábelt nem igényel, alkalmazásfejlesztő környezetének használata könnyen tanulható, intuitív módon használható, előzetes oktatást nem igényel. Teljesen kompatibilis a Twido PLC szoftver- és hardverelemeivel. Programozásban kevésbé jártas felhasználóknak, villanyszerelőknek, technikusoknak is bátran ajánlható.

  • Az M241 és M251 sorozat kapacitása és tudása az M340 folyamatirányító PLC képességeivel vetekszik. Az M251 sajátossága, hogy kimondottan elosztott architektúrákhoz fejlesztették ki. Fejlesztőkörnyezetük a SoMachine, amely professzionális programozási igények kielégítésére hivatott. A hardver szintén kompatibilis a Twido PLC elemeivel, és a korábbi fejlesztőkörnyezetek szoftveres átjárhatósága is biztosított. A SoMachine-fejlesztőkörnyezetben lehetőségünk van az architektúrába tartozó HMI- és gépbizton­sági elemek programozására is.

 

schneider2


Az újonnan megjelent két általános gépgyártó PLC mellett, a SoMachine-fejlesztőkörnyezet alatt elérhetők speciális, dedikált vagy kis feladatra szánt egyéb vezérlőink is. Két költséghatékony megoldást kínálunk terminállal egybeépített vezérlőként (HMISCU), valamint frekvenciaváltóba helyezhető PLC kártyaként (IMC) kis alkalmazásokhoz. Dedikált szervohajtásos feladatokhoz pedig az LMC kontrollerünket ajánljuk.
Termékünket a piacon lévő versenytársaktól rugalmas konfigurálhatósága és kiemelkedő jel- és programfeldolgozási sebessége különbözteti meg. I/O-felülete akár 14 I/O-kártyával bővíthető. A PLC ciklusideje egy nagyságrenddel kisebb az eddigi PLC-inkhez viszonyítva. A feldolgozási sebesség nemcsak a program végrehajtásban, hanem az I/O-felület feldolgozási sebességén is megmutatkozik. A Twido PLC-vel meglevő szoftver- és hardverkompatibilitás egyszerűvé és költ­séghatékonnyá teszi az áttérést. Nagy hangsúlyt fektettünk a kommunikációs felületek kialakítására. A PLC-kínálatban minden kisgépes alkalmazásra jellemző protokoll elérhető (CANOpen, ASCII, Modbus RTU, Modbus TCP/IP, Ethernet IP).

Új PLC-inkkel kapcsolatban számos hardver- és szoftverújdonságot említhetünk meg, amelyekből most kettőt emelünk ki ízelítőként a kommunikáció témaköréből. 

  • A web-vizualizációs funkcióval a SoMachine-fejlesztőkörnyezetben mobileszközökről, kliensprogram telepítése nélkül elérhető webes megjelenítő felületet készíthetünk PLC-inkhez. A távelérés ma már nem probléma, csupán az ára kérdéses.

  • Jelentős kényelmi értéket képvisel a ModbusScanner-funkció, amellyel könnyedén, gyorsan gyűjthetünk kommunikációs adatokat különösebb hálózati ismeretek nélkül az intelligens eszközeinkből. Ne feledjük, a legkézenfekvőbb protokoll még mindig a Modbus.


Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a termékek nemcsak az árukkal, de műszaki tartalmukkal, valamint széles körű felhasználhatóságukkal is figyelemre méltóak. Leendő felhasználóinkat elérhető mintaalkalmazásokkal, letölthető fejlesztőkörnyezetekkel, szakértő műszaki támogatással és képzésekkel bátorítjuk eszközeink használatára.

 

Jelentkezzen SoMachine képzésünkre 
www.schneider- electric.com/somachine/hu internet címen! (X)

 

Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., Ipar Üzletág
1117 Budapest, Hauszmann A. u. 3/b
Tel.: +36 1 382 2800, fax: +36 1 382 2606
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.schneider-electric.com

Még több Schneider Electric

 

Címkék: SoMachine | Modicon | PLC | Modbus