Skip to main content

Mobil és flexibilis

Megjelent: 2014. október 14.

jumoBecsavarozzuk, összekapcsoljuk – és működésre kész. Ilyen egyszerű és gyors a JUMO új, rádiós nyomástávadójának, a Wtrans p-nek a telepítése és üzembe helyezése.

 

 

 

Akár fix berendezésben vagy mobil rendszerben, akár nehezen hozzáférhető helyekre való beszerelésben vagy forgó alkatrészekben, a JUMO Wtrans p használata csökkenti a ráfordításokat nemcsak egy új gép megalkotásakor, hanem egy meglévő mérőrendszer új mérési ponttal történő kiegészítése esetén is.
Ezenkívül megtakarítható vele a kábelezés idő- és helyszükséglete, anyag- és munkaráfordítás-igénye, sőt, olyan helyeken is lehetővé válik a nyomásmérés, ahol az a vezetékes csatlakoztatás módszereivel technikailag nem, vagy csak irreálisan magas költséggel valósítható meg a kábelezés.
Az IP 67-es védettséggel rendelkező Wtrans p nyomástávadó 250 mbartól egészen 600 barig képes relatív és abszolút nyomásértéket mérni. A mért értékek vezetékmentes kapcsolattal jutnak el a legfeljebb 300 méteres hatótávolságon belül  elhelyezett JUMO-vevőegységhez. Az adatok továbbítása az ISM-rádiósáv licencmentes, 868,4 MHz-es frekvenciáján történik. Az adatok továbbításának periódusideje, a sugárzási időköz 500 ms-tól 3600 s-ig terjedő tartományában állítható be az alkalmazás igényei szerint. Az érzékelő- és adóegységet működtető elem élettartama ettől az előre beállított adatküldési intervallumtól is függ, és akár egy évet is elérhet.
A mérési értékeket a vevőegység választhatóan vagy négy analóg kimeneten [0(4)...20 mA, 0...10 V DC], vagy két analóg kimeneten és két potenciálfüggetlen relén, vagy Modbus-protokollal ellátott RS485 interfészen keresztül bocsátja rendelkezésre. Egy vevőegység maximum 16 Wtrans-adó jeleit tudja fogadni és interfészen keresztül továbbítani. (Megjegyezzük, hogy a Wtrans-vezetékmentes szenzorcsalád tagjai nem csak nyomás-, hanem hőmérséklet, ellenállás vagy akár feszültségmérésre alkalmas változatokban is rendelkezésre állnak.)
A szabadon programozható nyomástávadó konfigurációja egy könnyen használható setup programon keresztül laptoppal történik, amely egy szabványos mini-USB kábelen keresztül csatlakozik a távadóhoz.  A legelső beállítás és mentés után a paramétereket egyszerűen és biztonságosan lehet átvinni más eszközökre.  
A felhasználóspecifikus linearizációnak köszönhetően speciális feladatok is végrehajthatóak. Például 40 megadható értékpár alapján lehetőségünk van lineáris közelítést végezni, vagy az adatokra egy negyedrendű polinommmal közelített, specifikus jelleggörbét illeszthetünk. Alternatívaként a polinomfunkció értékei közvetlenül is megadhatók.  Ezenkívül egy úgynevezett Online Chart mérési értékdiagram is beintegrálható az alapbeállítási adatokba. Ez a mérési értékek elemzéséhez és dokumentációjához használt grafikus felügyelet segíti az üzembe helyezés folyamatát.
A kompakt rádiós nyomástávadó rezgéstűrése rendkívül magas. Az adó ‑30 °C-tól egészen +85 °C hőmérsékletig üzemeltethető. Az általános menetes csatlakozások mellett a JUMO PEKA folyamatcsatlakozó adapterrendszerrel elérhető egy, az EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) által is hitelesített kivitel, amelynek higiénikus folyamatokban – például az élelmiszeriparban  is – megengedett az alkalmazása. Az EHEDG-kivitel tömítései megfelelnek az FDA (Food and Drug Administration) követelményeinek.

 

 

A JUMO fuldai (Németország) székhelyű cég, amely világszerte 2000 munkatársat foglalkoztat, és egyike az ipari mérési és automatizálási technika területén tevékenykedő vezető gyártóknak. Az innovatív termékválaszték magában foglalja a teljes mérési láncot az érzékelőktől az automatizálásig olyan mérési értékekre vonatkoztatva, mint a hőmérséklet, nyomás, folyadékelemzés, áramlás, folyadékszint és nedvesség. Termékeinek forgalmazása Németországban 5 telephelyen, külföldön pedig 24 leányvállalatnál, valamint világszerte több, mint 40 képviseletnél történik.

 

 

JUMO Hungária Kft.
1134 Budapest, Lőportár u. 20/B
Tel./fax: +36 1 467 0835
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.jumo.hu

Még több JUMO

 

Címkék:  vezetékmentes | nyomás | távadó