Skip to main content

Az Automotive Hungary és az Autótechnika szakkiállítás szervezésének legújabb hírei

Megjelent: 2014. október 10.

automotive logo trim 2013A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az idén ismét megrendezik a járműipari és szolgáltatási piacot bemutató szakmai eseményt. Mivel erről rendszeresen (legutóbb a 2014. 9. számunkban és honlapunkon is) hírt adtunk, ezúttal csak a legutóbbi megjelenések óta bekövetkezett változásokról számolunk be.

Az Automotive Hungary (2014. november 5-7., szerda-péntek) és az Autótechnika (2014. november 6-8., csütörtök-szombat) szakvásár kiállítói adataiból már most is következtetni lehet arra, hogy az autós szakma hasznosnak találta az elmúlt évi bemutatkozási lehetőséget, és fokozott várakozással tekint az idei esemény elé.
Röviden összefoglalva: több országból több kiállító bemutatója lesz látható a tavalyinál nagyobb területen. Ez számszerűen kifejezve 15%-os növekedés mind a kiállítók számát, mind pedig a lefoglalt kiállítási területet tekintve.  
Új, vonzó programnak ígérkezik az Automotive Hungary Állás­börze, amelynek keretében nemcsak a pályakezdők, a friss dip­lomások, de a tapasztalt autóipari szakemberek is találhatnak elképzeléseiknek megfelelő álláslehetőséget Az állásbörze szervezésében a Hungexpo Zrt.-vel szakmai partnere, a Jobline.hu portál is részt vesz.
Már a 2013-as kiállításon is jelen voltak a kollektív kiállítók – elsősorban egy-egy ország autóipari kínálatát reprezentálva. Ez a trend az idén erősödni látszik: a tavalyihoz képest 2014-ben jelentősebb külföldi kollektív megjelenéssel találkozhat a látogató a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Osztrák Nagykövetség, illetve a Cseh Trade szervezésében.
Ma már egyetlen szakkiállítás sem képzelhető el a látogató szakemberek érdeklődésére számot tartó konferenciaprogram nélkül. A kiállítás szervezői nyilvánosságra hozták a program „közel végleges” tervezetét, amely természetesen bizonyos pontjaiban még változhat.

 

A tervezett konferenciaprogram:
November 5. - kiemelt téma: ÜZLET

Magyarország a térség járműipari központja" (G pavilon - Nagyszínpad)

Automotive Hungexpo ME 2014 10-1

 

November 6. - kiemelt téma: TUDOMÁNY

Fő témacsoportok: Innováció és fejlődés – KFI-stratégia – a jövő fejlesztési trendjei, jövőbeni technológiák, energiahatékonyság, new mobility, elektromobilitás, intelligent driving, green innovation, dekarbonizáció, autonóm vezetés, biztonság, electroautók, intelligens közlekedés, környezetvédelem.

Automotive Hungexpo ME 2014 10-2i

 

November 7. - kiemelt téma: OKTATÁS-KÉPZÉS-KARRIER

Fő témacsoportok: az oktatás szerepe az ágazat fejlődése szempontjából, a duális képzés helyzete
Témák: HR, oktatás + HR mint stratégiai eszköz; szakképzés/duális képzés; a német mintájú duális képzési rendszer bevezetése, munkaidőkeret, munkaidő-rugalmasság, a K+F Magyarországon, tudásmenedzsment, tehetséggondozás, foglalkoztatásbővítés, munkaerő-megtartás, a szakember-ellátottság növelése, a köz- és versenyszféra közötti együttműködés.
Moderátor: Toldi Gábor, HR Center igazgató (HVG Kiadó Zrt.)

Automotive Hungexpo ME 2014 10-2

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! 

 

 

Bővebb információt és a „naprakész” kiállítói listát a www.automotivexpo.hu honlapon találják meg az érdeklődők.

 

 

A hagyományokhoz híven a Magyar Elektronika olvasói és partnerei regisztráció után ingyen léphetnek be a szakkiállításokra.

ME Automotive 2014 Egyuttm Banner ingy belepojegy

 

Címkék: HungexpoAutomotiveAutodiga