Skip to main content

Novemberben: Automotive Hungary és Autótechnika-Autodiga

Megjelent: 2014. szeptember 08.

Automotive kezdőképMagyarország a világ iparának térképén jelenleg leginkább az autóiparával van jelen. A nagy autó­gyártók összeszerelő és fődarabgyártó üzemein kívül a beszállítók és a szolgáltatók széles köre is alaposan „átszövi” a teljes ipari termelést, az ország exportjának kiemelkedő hányadát állítva elő. A novemberi szakkiállítás teljes képet kíván nyújtani erről a nemzet­gazdasági jelentő­ségű ipari ágazatról.

 

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban

Javában zajlanak az elmúlt évben sikerrel debütált – és joggal a magyar gazdaság „zászlóshajójának” nevezett – autóipar idei komplex fórumának előkészületei. A Hungexpo Zrt. – szakmai és stratégiai partnereivel együttműködve – ebben az évben ismét egy olyan közép-kelet-európai régiós találkozó megvalósításán dolgozik, ami különleges környezetet kínál új üzleti kapcsolatok kiépítésére, valamint a meglévő kapcsolatok ápolására; és amelynek tematikája lefedi a járműgyártás tervezéstől a kivitelezésig tartó összetett folyamatát, de felkeltheti az autóipar mint potenciális munkaadó iránt érdeklődők és a „szimpla” autórajongók érdeklődését is. Az Automotive Hungary fővédnöke a Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Államtitkársága.

Résztvevők

A kiállításon szinte minden járműipari ágazat jelen lesz. A magyarországi OEM-ek, vagyis az Audi Motor Hungaria Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és az Opel Magyarország Kft. mellett a kiállításon bemutatkoznak a teljes beszállítói lánc résztvevői is a TIER1- és TIER2-beszállítóktól kezdve a kutató-fejlesztő, járműipari informatikai és csomagoló cégeken át a szállítmányozó vállalatokig.
A cégek folyamatosan foglalják le standhelyeiket: augusztus végéig a rendezvényre összesen 8 országból jelentkeztek be kis-, közép- és nagyvállalatok. A teljesség igénye nélkül például az AUDI Hungária Motor Kft., a CAD-Terv Kft., Delphi Hungary Kft., az Evopro Holding Zrt., a Flextronics Kft., a graphIT Kft., a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft., a MAJOSZ (Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (kollektív kiállítás), a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az MGE (Magyar Autóipari Szövetség), a Mitsubishi Electric Europe, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (kollektív kiállítás), az Opel Magyarország, a Rába Futómű Kft., a Suzuki Magyarország Zrt. és a TDK-Epcos Kft. mutatja majd be az autóiparhoz és járműgyártáshoz kapcsolódó termékeit, szolgáltatásait és újdonságait.

Kiemelt témakörök

A rendezvényhez magas színvonalú szakmai programsorozat is kapcsolódik, amelynek szervezésében, összeállításában a Hungexpo Zrt. szakmai partnerei nyújtanak segítséget. Az Automotive Hungary keretében a programok az iparág egészét lefedő három kiemelt témakörre épülnek: ÜZLET, TUDOMÁNY, KARRIER.

Újdonság!

A Hungexpo Zrt. az autopro.hu-val közösen új programsorozatot indít a műszaki egyetemisták érdeklődésének felkeltésére az autóipari szakterület iránt. Az „Automotive Hungary – Techtogether” egy olyan sokoldalú, hiánypótló program, amely felvonultatja a járműipar kiemelkedően tehetséges reménységeit, lehetőséget teremt fejlesztéseik, terveik megismerésére. A program keretén belül elméleti és gyakorlati feladatokkal tűzdelt háziversenyre is sor kerül, amelyen a hazai felsőoktatási intézményeknek kiírt autóipari versenyek legjobb 18 csapata vesz részt. A megmérettetés végén megtudhatjuk, hogy 2014-ben melyik gárda teljesített a legjobban csapatmunka, kreativitás, elméleti ismeretek és szakmai felkészültség terén. A szerelési és programozási versenyszámok között bemutatkozó prezentációk és a járműipari fejlesztésekről szóló konferencia-előadások zajlanak majd.

További tervezett programok, bemutatók
  • MAJOSZ beszállítói fórum,

  • MAGE szakmai program,

  • Kiállítói Fórum Színpad – előadások és iparági kerekasztal beszélgetések többek között a jövő gyártási trendjeiről, alternatív hajtású járművekről, vezető nélküli járművekről, támogatásokról, pályázati lehetőségekről,

  • Német kollektív kiállítói megjelenés,

  • Osztrák kollektív kiállítói megjelenés,

  • Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ – kollektív megjelenés,

  • HR és toborzóprogramok a HVG közreműködésével,

  • Járműipari Életpályamodell-bemutatók,

  • EDU-POINT Egyetemek utcája.

Az Automotive Hungary 2014. november 5-7. (szerda-péntek) ki­állítás társrendezvénye az Autótechnika‑Autodiga 2014., az automobilitással kapcsolatos szolgáltatások bemutatója, amely november 6-8-án (csütörtök-szombat) lesz látogatható.

 

Bővebb információt és a „naprakész” kiállítói listát a www.automotivexpo.hu honlapon találják meg az érdeklődők.

 

 

A hagyományokhoz híven a Magyar Elektronika olvasói és partnerei regisztráció után ingyen léphetnek be a szakkiállításokra.

 

ME Automotive 2014 Egyuttm Banner ingy belepojegy

 

 

Címkék: HungexpoAutomotiveAutodiga