Skip to main content

A Cognex egyszerűen használható, színes képszenzort mutatott be

Megjelent: 2014. augusztus 07.

cognex kezdokepAz ipari képfeldolgozás területén vezető szerepet játszó Cognex Corporation tár­saság bemutatta az egyszerűen használható, a tárgyakat színek alapján felismerő Checker® 4G7C típusú képszenzorát. – „A Checker-4G7C kamerával a termékek színjelölése a korábbiaknál sokkal jobban felismerhető és ellenőrizhető” – mondta Brian Nachtigall, az intelligens képfeldolgozó divízió vezető menedzsere és igazgatója. –„Csak ki kell választani a felismerendő színt a Checker-kamerához tartozó, egyszerűen használható interfész segítségével, és már meg is lehet kezdeni az ellenőrzést.”

 

A Checker 4G7C kamera felbontása 376×240 pixel. Ez a színek azonosításhoz megfelelő érték. A kamera Ethernet-csatlakozással rendelkezik az ipari protokollok alkalmazásához. A színek felismeréséhez és ellenőrzéséhez szükséges megvilágításról fehér színű és erős fényű ledek gondoskodnak. A felismerési sebesség eléri a 800 db/perc értéket. A Checker 4G-termékcsaládba tartozó Checker 4G7C képfeldolgozó kamera olyan szabadalmaztatott Checker-technológiát alkalmaz, amely a következő előnyök kihasználását teszi lehetővé:

  • nincs szükség kiegészítő érzékelőre a vizsgálandó darab meglétének ellenőrzéséhez,

  • a vizsgálandó terméknek nemcsak a körvonalát, hanem a jellemző elemeit is felismeri,

  • a gyártósoron nem kell fix pozícióba állítani a vizsgálandó darabokat.

 

cognex kepszenzor

 

A színek ellenőrzésén és felismerésén kívül a Checker 4G7C-érzékelő a termékcsaládra jellemző összes tulajdonsággal is rendelkezik:

  • cserélhető és könnyen beállítható optika,

  • a hálózatba kötött kamerák száma korlátozás nélkül növelhető,

  • intelligens,

  • „megfelel/nem felel meg” tí­pusú vizsgálatokhoz logikai kimenettel látták el.

A Checker 4G7C színes képszenzor már megrendelhető. További információkat a következő címen talál: www.cognex.com/visual-sensor-checker-200.aspx.

A Cognexről

A Cognex Corporation ipari képfeldolgozási és azonosító rendszerek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, tehát olyan készülékekkel, amelyek „látnak”. A Cognex világvezető az ipari képfeldolgozás és azonosítás iparágában; képfeldolgozási és azonosítási rendszereit világszerte használják a legkülönbözőbb ellenőrzési, azonosítási és irányítási alkalmazásoknál a gyártási és logisztikai folyamatok során. Legfőbb piacainak az autógyártás, az élelmiszerek és italok előállítása, a gyógyszeripar és a logisztika, valamint az OEM (eredeti) gyártók számítanak. A Cognex székhelye az USA Massachusetts államában van, és regionális irodákat működtet Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Latin-Amerika területén. A Cognex Kelet-Európában is folyamatosan növeli helyi jelenlétét, így ma már technikai támogatást és csoportos képzést kínál irodáiban Budapesten és a lengyelországi Wroclawban is. További részletekért látogasson el a Cognex weboldalára a www.cognex.com címen.

 

 

A Cognex társaság további híreit, esettanulmányait 
www.industrymedia.eu portálon olvashatja el.

 

Cognex Hungary Kft.
Berzsenyi Zsolt
Értékesítési Igazgató, Délkelet-Európa és Magyarország
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.
Tel.: +36 1 501 0650
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.cognex.com

 

Még több Cognex

 

Címkék: képfeldolgozás