Skip to main content

Több, mint „ráncfelvarrás”

Megjelent: 2014. július 29.

RS246-Raspberry Pi Model B Az RS Components (RS), a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója, valamint az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája bejelentette a sikeres beágyazott számítógép új változata, a Raspberry Pi B+ modell forgalmazását. A jelenleg világszerte összesen több mint hárommillió példányban alkalmazott B modell sikerein alapuló B+ számos fejlesztést és új funkciót tartalmaz.

 

Javított hibák, bővülő lehetőségek a Raspberry B+ beágyazott számítógépben

Az egyik legfeltűnőbb változás a B+ modell 20…30%-kal alacsonyabb fogyasztása, amelyet a korábbi lineáris megoldás helyett alkalmazott, sokkal hatékonyabb, kapcsolóüzemű tápegységgel sikerült elérni. A GPIO sokoldalúbb felhasználási lehetőségét a 26 tűs rendszercsatlakozó 40 tűsre történő bővítésének köszönhetik a felhasználók. A „lefelé kompatibilitás” érdekében az első 26 csatlakozópont kiosztása megegyezik a korábbi B-modell kiosztásával. Az USB-portok számát kettőről négyre növelték, ezért a B+ modell felhasználóinak nem kell hubokat használniuk, ha kettőnél több USB-eszközt (pl. vezetékes billentyűzetet, egeret, vezeték nélküli hardverkulcsot vagy külső merevlemezt) kívánnak csatlakoztatni. A  DSP-vel kapcsolatos bizonyos hibák javításával az audiokimenet minőségén is sikerült javítani.
A NyÁK formáján is végeztek kisebb módosításokat annak érdekében, hogy a csatlakozók jobban elférjenek a NyÁK-lap szélén. Az új modell kettő helyett már négy rögzítőfurattal rendelkezik, amelynek következtében nagyobb stabilitás érhető el az OEM-alkalmazásokba történő beépítés esetén. Az aktuális trendeket követve a standard SD-kártyacsatlakozást microSD-kártyacsatlakozásra cserélték.
A Raspberry Pi B+ modell különálló egységként, azonnali kiszállítással rendelhető az RS-től mindössze 8 100 Ft-os áron. A B-modell gyártása emellett is folytatódik, értékesítése pedig a B+ modellel párhuzamosan történik.

További információ

 

forrás: Az RS Components 2014. július 14-i sajtóbejelentése

Még több RS Components

 

Címkék: Raspberry