Skip to main content

Fairchild Semiconductor: tápegységtervező websegédlet

Megjelent: 2013. május 24.

fairchildA félvezető-tömeggyártással csaknem egyidős a gyártóknak az a törekvése, hogy tipikus alkalmazástechnikai példákkal segítsék elő, hogy a tervezők sorozatgyártott végtermékben használják fel a népszerűsíteni kívánt terméket. Ma, a webes tervezői segédletek korában ez az ötlet magasabb szinten valósulhat meg: a gyártó a termékére alapozva már nem egyetlen megoldást, hanem a felhasználói igények szerint paraméterezhető, tipikus és mégis egyedi áramkörök tervezését támogatja.

 

Ezt a trendet követi a Fairchild Semiconductor Power Supply Webdesigner (PSW) nevű internetes alkalmazása, amellyel – a cég állítása szerint – egyetlen perc alatt elkészíthető egy kapcsolóüzemű tápegység terve, legyen szó akár folyamatos vezetés-üzemmódú (CCM), nem szigetelt, aktív PFC-t is tartalmazó feszültségcsökkentő vagy ledmeghajtó áramkörről. A PSW a felhasználó által megadott követelményekből elkészíti a megoldáshoz szükséges anyagok jegyzékét (ahol lehet, természetesen Fairchild-termékekből választva). Szükség szerint javaslatokat tesz a tervezési paraméterek megválasztására is és lehetővé teszi, hogy a felhasználó felülbírálhassa az alkatrészválasztást és megvizsgálhassa a tervezési döntés lehetséges következményeit.
A tervező elfogadhatja az alapértelmezett tervezési paramétereket, de optimalizálhatja is azokat a megoldandó feladat követelményei szerint. Az első eredmény a kívánt paraméterek teljesülésének gyors és pontos becslése, amely az igények szerint tovább finomítható. Ez a kezdő tervező részére gyors segítség, de lehetőség is egyben a mélyebb áramköri analízis elvégzésére is.

www.fairchildsemi.com