magyar elektronika

Hírlevél

Tájékozódjon legfrissebb cikkeinkről, híreinkről!

Valós email cím megadása kötelező

Invalid Input

Invalid Input

Beckhoff1 lidXTS lineáris szállítórendszer
innovatív kábel nélküli technológiával (NCT)

Az XTS intelligens szállítórendszerekhez kifejlesztett innovatív kábel nélküli technológia (NCT) segítségével a Beckhoff hatalmas előrelépést tesz a gépek rugalmas felhasználása terén. Ezt az érintésmentes tápegység és a szinkron, valós idejű adatkommunikáció teszi lehetővé, amivel az XTS egyes mozgatóegységei önálló, mobil anyagmozgató- és feldolgozóállomásokká válhatnak.

 

Az NCT-vel kibővült moduláris XTS-rendszer egy speciális motormodult, valamint a mozgatóegységekre szerelhető elektronikát tartalmaz. Az átviteli technológiához szükséges hardver teljes mértékben integrálva van a motormodulba, így megmaradhattak a meglévő funkciók és a kompakt felépítés. Nincs szükség további csatlakozásokra vagy tápvezetékekre sem. A mozgatóegység hardverének vezérlése teljes mértékben implementált a TwinCAT-ben. Az egyszerű projektmegvalósítás érdekében az összes ismert TwinCAT-funkció elérhető a rendszerben.

 

Beckhoff1

Az új NCT-technológia (No Cable Techno­logy) segítségével
az XTS mozgatóegy­ségei mobil anyagmozgató- vagy feldol­gozóállomásokká
válhatnak, így az XTS egy multi-robotrendszerré bővülhet

 


A kábel nélküli technológia most először lehetőséget ad arra, hogy a termékek feldolgozása és ezek minőségének ellenőrzése a folyamat futása közben a mozgatóegységen megtörténjen.
A megfelelő teljesítmény és a TwinCAT vezérlőrendszerrel való gyors kommunikáció lehetővé teszi az érzékelők és az aktuátorok egyszerű csatlakoztatását. Az adatkommunikáció valós idejű is lehet, és képes a rendszerszintű események μs pontosságú szinkronizálására EtherCAT-en. Ezzel új megoldási lehetőségek nyílnak meg a felhasználó előtt, különösen a termékszállítással párhuzamosan történő termékkezelés, megmunkálás és mérés területein, valamint a gyártógépek gyártási tételekhez történő gyors alkalmazkodásában:

  • magán a mozgatóegységen különféle mozgásszekvenciák valósíthatók meg – például a termék igazításához;

  • a mozgatóegység elektromotoros megfogókkal, emelőmágnesekkel vagy vákuumos tapadókorongokkal felszerelve olyan mobil kezelőrendszerré válik, amely képes felvenni, szállítani és lerakni a termékeket;

  • a termékek melegítése vagy hűtése szállítás közben éppúgy lehetséges, mint a gyártósori integrált mérés;

  • az integrált adatkommunikáció lehetővé teszi például az egyedi moz­gatóegységek, eszközök és termékek azonosítását, valamint az állapot- és folyamatfelügyeletet az egyes mozgató­egységeken.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: info@beckhoff.hu
www.beckhoff.com