magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

Beckhoff lid2A hagyományos automatizálás és a villamos hálózatok méréstechnikája egyre közelebb kerül egymáshoz. A Beckhoff új, EL3783 típusú, erősáramú hálózatok megfigyelésére szolgáló, túlmintavételező terminálját általános vezérlőrendszerekbe beépítve az elektromos energiatermelés területén is végezhető precíziós villamoshálózat-elemzés. Az eszköz legfontosabb tulajdonsága, hogy közvetlenül a PLC-ben monitorozhatunk hat csatorna segítségével 690 V‑os feszültségszintig terjedő hálózatokat 20 kHz-es mintavételi sebesség mellett.

 

A Beckhoff EL3783 típusú EtherCAT-terminálja három fázison egyidejűleg 400/690 Vrms feszültségig és 1 vagy 5 Arms áramterhelésig terjedően, 16 bites felbontás mellett képes pillanatnyi feszültség-, illetve áramértékeket mintavételezni. Az EtherCAT-rendszer túlmintavételezési elvét alkalmazva a vezérlő ciklusidejénél lényegesen gyorsabban, 50 μs-os időbeli felbontással egyszerre vizsgálja a hat mérőcsatornát. Az EtherCAT-rendszer elosztottórajel-funkció köszönhetően más, szinte bármilyen felépítésű elrendezés EtherCAT-eszközével összehangolt mérés is végezhető (1 μs-on belüli szinkronizálással), így például hálózaton terjedő hibajelenségek is precízen felfedhetők.

 

pr012018 Beckhoff EL3783 e

A Beckhoff EL3783 típusú villamoshálózat-figyelő, túlmintavételező terminálja segítségével háromfázisú hálózatokon 690 V-ig terjedően részletes áram- és feszültségértékek rögzíthetők, miközben az eszköz megfelel a szélturbinákra vonatkozó szigorú követelményeknek is

 


A vezérlőrendszeren belül sokrétű, fontos részleteket tartalmazó adatok állíthatók elő, ha valódi RMS- és teljesítményszámítási műveletek vagy összetett, egyedi felhasználói algoritmusok segítségével elemzik a feszültség- és áramgörbéket. Mindezek mellett az EL3783 terminál automatikus tartományváltási képességének köszönhetően a névleges, 1 A-es méréshatárához képest 650%-kal terhelhető túl. Pontossága is igen nagy, mérési hibája pedig mindössze 0,2% (a felső méréshatárhoz viszonyítva).
Az EL3783 terminál a TwinCAT 3 Power Monitoring (villamoshálózat-figyelő) könyvtárában található TF3650 szoftvercsomaggal olyan, rendkívül dinamikus mérőrendszert alkot, amelynek segítségével erősáramú hálózatokon részletes elemzések végezhetők. Mindez ráadásul fennakadásmentesen beépíthető, általános, PC-alapú vezérléstechnikai elrendezésekbe is. Ezek segítségével többek között a feszültségeséskor alkalmazandó átkapcsolási műveletekre (LVRT) vonatkozó követelmények állíthatók fel, vagy a felharmonikusok elemzésén keresztül állapotfigyelés végezhető anélkül, hogy gyorsulásérzékelőkre kellene járulékos forrásokat fordítani. (www.beckhoff.hu/el3783)Beckhoff Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: +36 1 501 9940
E-mail: info@beckhoff.hu
www.beckhoff.hu

 

Még több Beckhoff Automation