magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

abb vr 3d lidAz ABB AbilityTM platformra épülő, virtuális valóság (VR) alapú innovatív alkalmazás segítségével a felhasználók már a projekt kivitelezése előtt ellenőrizhetik a tervezett villamos hálózatrendszer paramétereit.

 

 

 

 

Az ABB új szintre emeli a villamos hálózatok digitális tervezési technológiáját innovatív 3D/VR tervezési eszközével. Az ABB AbilityTM platformra alapozott eszköz várhatóan iparágszerte ugrásszerű változást hoz majd a tervezési technológiában, optimalizálni fogja az energetikai infrastruktúra, köztük az alállomások építési folyamatát, biztonságosabbá, nagyobb hatásfokúvá és költséghatékonyabbá téve azokat.
A VR-szemüveget felvevő felhasználók, mint „avatárok” végigjárhatják és ellenőrizhetik a projektek egyes szakaszait. A technológiát a FACT alállomások, a HVDC állomások, valamint a digitális, váltakozó áramú (AC) alállomások építési folyamataiban lehet majd használni.
A technológia a konzultáció és a tervezési folyamat korai fázisaiban és végellenőrzési fázisában egyaránt használható, segítségével idő és pénz takarítható meg. A projekt korai fázisaiban végzett VR alapú tervellenőrzés lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek „megtekintsék”, és még a megvalósítás előtt módosítsák a létesítményterv bizonyos elemeit, így például a térbeli elrendezést, optimalizálják a berendezések helyigényét, és előre kezelni tudják az egészségvédelmi és biztonsági problémákat.

 

abb vr 3d

 

A technológia alkalmazása azt is lehetővé teszi majd, hogy az érdekelt felek – akár távoli helyszínekről is – részt vehessenek a tervezési folyamatban, ami jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy javuljon a kommunikáció és a megértés az ABB és az ügyfelei között, és lerövidüljön a tervellenőrzésekhez és tervegyeztetésekhez szükséges idő.

 

Forrás: az ABB sajtóközleménye