Skip to main content

Hatékony felhasználói felület készítése – közvetlenül Visual Studio®-ba

Megjelent: 2017. november 09.

pr172015 Beckhoff TwinCAT HMIHogyan néz ki a jövő HMI megoldása? A létfontosságú felhasználói felület hogyan kap majd a jövőben az egész iparágon átívelő konstrukciót annak érdekében, hogy optimális hatékonyságot és a felhasználó maximális kényelmét biztosítsa?

 

 

 



Erre a Beckhoff TwinCAT HMI a válasz, és egyben az első lépés a HMI következő generációjának irányába, mivel az ember-gép interfészt (HMI) közvetlenül, a már ismert Visual Studio® környezetbe integrálja. A grafikus szerkesztő kényelmes konfigurálást tesz lehetővé, ezért nincs szükség programozásra. Nemcsak a konfigurálás, hanem a kezelés is ugyanilyen könnyű: ez a HTML5-ön és JavaScript-en alapuló webes alkalmazás rugalmasan reagál, függetlenül az operációs rendszertől, böngészőtől vagy eszköztől.

A hatékony architektúra kialakítása számos alkalmazási elképzelést tesz lehetővé: a lokális panelmegoldástól a több kliensből, több szerverből és több futtató környezetből álló koncepcióig. Az egyedi bővítéseket könnyen meg lehet valósítani a meghatározott felületeken keresztül. A standard grafikus vezérlés és a testreszabott tervezési elemek magas szintű egyéni megoldásokat tesznek lehetővé.
A gyakorlati tapasztalattól és az alkalmazástól függően a HMI-fejlesztést kliensoldalon JavaScript-ben vagy weblapszerkesztéssel lehet megvalósítani. A weblapszerkesztés felkínálja azt a lehetőséget, hogy .NET vagy C++ nyelven történjen a fejlesztés. Ennek eredményeképpen fokozott a szellemi tulajdon védelme is.
A Beckhoff a TwinCAT HMI interfész rugalmas üzemeltetéséhez skálázható hardver- és szoftverportfóliót, valamint a vezérlőpanelek és panel PC-k kiterjedt termékskáláját kínálja.
A legfontosabb előnyök röviden:

  • integrálás Visual Studio®-ba,

  • a HTML5-nek és a JavaScript-nek köszönhetően időtálló és nyílt,

  • a dizájn és a logika elkülönítése,

  • megjelenítés bármely böngészőben, ideértve a mobil eszközöket is,

  • több kliens és több szerver esetén is alkalmazható architektúra,

  • moduláris bővíthetőség.

 

 

Az új TwinCAT HMI paradigmaváltást jelent a HMI szoftverek terén. A vállalati tulajdont képező műszaki és kommunikációs rendszerek, és azok meghatározott operációs rendszeren történő használata helyett a Beckhoff olyan IT szabványokat alkalmaz, mint például (műszaki megoldásokhoz) a Microsoft Visual Studio®, (tervezéshez) a HTML5, valamint (a biztonságos kommunikációhoz) a Websocketek és HTTPS. Az operációs rendszertől, a felbontástól és a kijelzőtől függetlenül a felhasználói felületet bármely HTML5 használatára képes böngészőn meg lehet jeleníteni. Ezáltal a Beckhoff időtálló, nyílt és nagy teljesítményű megoldást hozott létre az Ipar 4.0 HMI koncepcióhoz.

pr172015 Beckhoff TwinCAT HMI

 

 

További információ: www.beckhoff.hu/TwinCAT-HMI

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff