Skip to main content

A Microchip Technology ingyenes, felhőalapú fejlesztőplatformja

Megjelent: 2016. szeptember 08.

MC1313 MPLAB Xpress hi WEBA PIC® MCU-k bevezetésének legyegyszerűbb módja

A Microchip Technology az MPLAB® Xpress felhőalapú integrált fejlesztőrendszerével (Integrated Development Environment – IDE) könnyíti meg a PIC-mikrovezérlőket felhasználó fejlesztők munkáját. Ez az online fejlesztőplatform a legegyszerűbb módszer, ha PIC® mikrovezérlőkhöz (MCU) kívánunk szoftvert fejleszteni.

 

Nincs szükség letöltésre, bejelentkezésre vagy a programparaméterek beállítására; a programfejlesztés ezek nélkül is azonnal megkezdhető. A Microchip ingyenes, felhőalapú IDE-je a díjnyertes MPLAB X fejlesztőkörnyezetet bocsátja a fejlesztőmérnök rendelkezésére annak internetkapcsolattal rendelkező PC-je, laptopja vagy tabletje képernyőjén. Az MPLAB Xpress az iparág legbőségesebb szolgáltatásválasztékát kínálja, beleértve a Microchip által ellenőrzött, validált példaprogram-kódkönyvtárat, az interfészt az MPLAB Code Configurator (MCC) 3.0 alkalmazáshoz, amely grafikus felhasználói felületen (GUI) teszi lehetővé az MCU perifériabeállítását és a programkódra történő automatikus lefordítását, az integrált MPLAB XC fordítóprogramokat, a programozó/hibakereső hardver támogatását és 10 GB biztonságos, online elérhető tárolókapacitást, amely a felhasználó Microchip-fiókjához van rendelve. A felhasználók létező projektjeiket is könnyen átvihetik a teljes, letölthető MPLAB X IDE-környezetbe. Ráadásul az MPLAB Xpress Community felhaszálói közösség lehetővé teszi, hogy a fejlesztők más fejlesztőkkel is megoszthassák programkódjaikat, tervezési ötleteiket és tapasztalataikat.
A rendszer a felhőalapú hardverfejlesztést is támogatja, ha az olyan hardverfejlesztő eszközöket, mint az MPLAB Xpress Evaluation Board, tetszőleges. USB-vel rendelkező PC-hez, laptophoz vagy tablethez csatlakoztatják. Ez a fejlesztőkártya integrált flash-programozót, egy PIC16F18855 MCU-t és egy MikroBUS™ csatlakozófelületet tartalmaz a Mikro-Elektronika 180-nál is több Click™ kártyájával történő rendszerbővítéshez.

MC1313 MPLAB Xpress hi WEB


Ugyancsak támogatja az MPLAB Xpress IDE a Micro-chip „Curiosity Development Board” fejlesztőeszközét, amely egy költséghatékony megoldás integrált programozóval és hibakeresővel, ezenkívül pedig különféle vendégkártyákkal bővíthető és kommunikációs képességekkel is fel van szerelve. Ráadásul ez az online IDE a Microchip népszerű „PICkit™ 3 In-Circuit Debugger/Programmer” eszközével is, kompatibilis, amely több, mint 1000 PIC mikrovezérlőhöz kínál programozási és hibakeresési lehetőséget.
A webalapú MPLAB Xpress nullára csökkenti a telepítésre fordítandó időt, tehát a felhasználó akár perceken belül is hozzáfoghat egy teljes alkalmazás fejlesztéséhez. A felhasználók megnyithatnak egy böngészőt, és gyorsan generálhatnak kódot az integrált MPLAB Code Configurator segítségével, amely egybeintgeráltan működik együtt az MPLAB Xpress fejlesztőeszközzel. Ez az a funkció, amely nem létezik egyetlen más felhőalapú IDE-környezetben sem. A felhasználók tesztelhetik is programkódjuk működését a beépített szimulátoron futtatva, lefordíthatják a kódot, betölthetik azt a kiválasztott MCU flash-memóriájába, és elvégezhetik a hibakeresést is.
Az MPLAB Xpress Community lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan elkezdhessék fejlesztési projektjeiket, megoldhassák problémáikat, és másoknak is ötleteket adhatnak elgondolásaik és ismereteik megosztásával. Az „Examples” (példatár) szekció könnyen kereshető hozzáférést ad a Microchip mérnökei által fejlesztett és validált mikrovezérlő-programokhoz a rendszerbeállító (setup) funkcióktól az alapfüggvényeken át az összetett, fejlett projektekig, és ez a közösség minden tagjának rendelkezésére áll. A mélyebb szakmai viták és együttműködések színteréül szolgál a – kifejezetten erre a célra létrehozott – MPLAB Xpress User Forum és Wiki is.

 

További információ: www.microchip.com/mplab/mplab-xpress 

Még több Microchip