magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

MarvellAutonóm, önvezető járművekhez fejlesztette ki a Marvell cég az NVIDIA DRIVE Pegasus platformba integrált, 88Q5050 típusú Ethernet kapcsolót.

 

 

 

TI Fashions Robotic System 1A robotika ismereteinek elsajátítása érdekében kidolgozott intuitív oktatási készletek segítenek felgyorsítani a tanulást. A robotikakészlet tartalmaz egy tanmenetet, amely mélyebb megértést nyújt az elektronikus rendszertervezés működéséről a hallgatók számára. Az Austini egyetem oktatói által kifejlesztett TI-RSLK célja, hogy kiegészítse az egyetemi szintű tantervet. 

 

pirulaA koreai kutatások egy új 80 Mbit/s kommunikációs technikát alkalmaztak, élő 360 fokos videofelvételről, amit egy intelligens tabletta közvetített az emésztőrendszerből. A helymeghatározás pontossága 1 cm3-en belül lehetséges. A tabletta egy kupola végű, 32 mm hosszú és 12 mm átmérőjű henger, ami megfelel egy átlagos vitamin tabletta nagyságának. Középső részében négy miniatűr VGA kamera található, mindegyik négy megvilágító LED támogatással a 360°-os oldalnézet megvalósítására, 4 kép/sec sebességgel.

 

AR0430 Dime WebAz ON Semiconductor bemutatta új CMOS digitális képérzékelőjét, amely egyetlen érzékelő chipben ötvözi a klasszikus 2D képfeldolgozást és a 3D képfelismerést. Az AR0430m különösen jól illeszkedik az IoT-ben megvalósított alkalmazásokhoz, beleértve a hordozható eszközöket, az AR/VR termékeket, videó-kaputelefonokat és biztonsági kamerákat.

 

 

CREE WolfspeedA Wolfspeed/Cree Company – az ipar szinte egyetlen szereplője, aki széles választékot nyújt a szilícium-karbid (SiC) teljesítmény és gallium-nitrid (GaN) RF eszközök piacán – kibővítette az 50 V-os tranzisztorok családját a GaN, nagy elektronmozgékonyságú tranzisztorral (HEMT).

 

 

Murata BrickA tápellátási technológiák fejlesztésével a „tégla” DC/DC konverterek mérete folyamatosan csökkent. A Murata olyan új IRS sorozatot indított el, amelyek 1/16 szabványos tégla formájúak, miközben akár 50 W-os teljesítményt is szolgáltatnak ipari mobilitáshoz és vasúti alkalmazásokhoz.

 

 

Toshiba USB BLEMegjelent a Toshiba új, USB-alapú Bluetooth fejlesztői platformja, az innovatív és fejlett TC35678 BT 4.2 egy-chipes Bluetooth Low Energy (LE) vezérlője. A BMSKUSBBT1760A (P) USB kártya csökkenti a fejlesztési időt és a költségeket, mivel mindaz, ami a fejlett Bluetooth LE alkalmazások fejlesztéséhez szükséges egyetlen, egyszerűen használható platformon található. Csatlakoztatva az eszközt az USB porthoz, az USB illesztőprogram automatikusan észleli a Microsoft operációs rendszert.

 

Osram Oslon 1010A Light and Building kiállításon az Osram bemutatta az 1 × 1 mm-es CSP (chip size package – chip méretű tok) LED prototípusát, amelyet elsősorban a kiskereskedelmi világítás spotlámpáiban használhatnak, ahol kivételesen kompakt, nagy fénykibocsátó LED-ekre van igény. Az Oslon Pure 1010 nagyfokú rugalmasságot biztosít a világítástechnikai tervezők számára a rendkívül kompakt 1,0 × 1,0 × 0,25 mm-es méretei miatt.

Steval fcu001v1 imageAz STMicroelectronics kifejlesztett egy kis és közepes méretű drónok, kvadrokopterek tervezését segítő kompakt repülőgép vezérlőegységet (FCU). A skálázható és hatékony, a fejlesztés felgyorsítására szolgáló minta-firmware segítségével a vezérlőegység lehetőséget nyújt a kvadrokopter tervezőknek az inerciális (tehetetlenségi) mérőegység-érzékelők teljesítményének értékelésében, valós repülési körülmények között.

 

 

nichiaTörekedve a tökéletes fényminőség és megvilágítás elérésére a Nichia Corporation kifejlesztette az Optisolis márkanevű ultra nagy színvisszaadási index-szel (CRI – Color Rendering Index) rendelkező fehér LED családját.

 

 

 

  feed-image Magyar Elektronika