magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

Microchip SAMA Microchip új bejelentése a SAM D5x és a SAM E5x mikrovezérlő (MCU) család.

Az új 32 bites MCU-k a kommunikációs interfészek bőséges választékával, kiekmelkedő teljesítményükkel és robusztus, hardveralapú adatbiztonsági képességeikkel tűnnek ki.

A SAM D5/E5 MCU-kban az ARM® Cortex®-M4 processzor egy lebegőpontos aritmetikai egységgel (Floating Point Unit – FPU) egészül ki.

 

logo desktop enA ma még gyermekcipőkben járó kvantumszámítógépek számítási teljesítménye a jövőben elegendő lehet számos, ma használt – és biztonságosnak gondolt – kriptográfiai eljárás feltöréséhez. Az Infineon Technologies AG azt a célt tűzte ki maga elé, hogy már most olyan biztonságos hardveres kriptográfiát kínáljon, amely a kvantumszámítógépek napi realitássá válása után is biztonságosnak tekinthető, „sima” átmenetet biztosítva a kvantumszámítógépek elterjedése utánra.

 

IDT induktivszenzor

Az Integrated Device Technology, Inc. (IDT) jóminőségű, nagy megbízhatóságú, flexibilis és jól szervizelhető eszközcsaládját mutatta be, amely egyben a rendszer költségét is csökkenti. A három ZMID520x szenzor automotív minősítésű, megfelel az AEC-Q100 szabvány követelményeinek és támogatja az olyan biztonságkritikus rendszerek fejlesztését, amelyek megfelelnek az ISO26262, sőt akár az ASIL-B biztonsági szabványnak is.

eetimes3

Napjainkban az IoT és az Ipar4.0 „hívószavakban” még mindig inkább a lehetőséget látja az ipar, semmint azokat a konkrét, kézzelfogható megoldásokat, amelyek már profitot termelnek gyártónak és felhasználónak egyaránt.

A Rohm Semiconductor (Rohm) most azzal javítja ezt a mérleget, hogy olyan megoldással állt elő, amely az IoT-világot jellemző nagy mennyiségű, „mindenhol jelen levő” szenzorainak jeleiből a gyártás hatékonyságát veszélyeztető, rejtett hibákra, illetve káros tendenciákra képes időben a karbantartók figyelmét felhívni. 

 

 

Az Epson Európában bemutatta PaperLab készülékét – a világon első, száraz eljárással működő irodai papírfeldolgozó rendszerét. A PaperLab a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból naponta többezer újrahasznosított papírlapot képes előállítani. Ideális az olyan vállalatoknak, amelyek környezetbarát, ökológiailag hatékony és fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságos megsemmisítésére és a papír újrahasznosítására.

Lézeralapú közvilágítással kísérleteznek Kínában. Kék lézerfényt használnak az energia nagy távolságú, vezetékmentes továbbítására. A lézersugár egy olyan foszforba ütközik, amely ennek hatására a közvilágítás igényeinek megfelelő, diffúz fehér fénnyel világít. A lézeres energiaátvitel alapja, hogy elméleti fénysűrűsége 2000-szerese egy korszerű led fényforrásénak.

 

IOT előrejelzés féloldalas

A félvezetőeszközök értékesítésének arra a részére, amely a „dolgok internete” (Internet of Things – IoT) piacával összefügg, 920 millió USD-vel csökkentették a 2020-ra előre jelzett adatot. A korábbi becslés visszavételét főleg azzal indokolják, hogy csökkentek azok a távlatilag előre jelzett értékek, amelyek az „okos város” alkalmazások piacának bővülését prognosztizálták. Ezen belül is az okos villamosenergia-fogyasztásmérők és a kormányzati pénzből finanszírozott infrastruktúra-fejlesztések észrevehető csökkenésére számít az IC Insights piackutató cég.

Analog telekomDACAz Analog Devices, Inc. két új, 15 csatornás DA-konvertert jelentett be, amelyek minőségi kompromisszumok nélkül teszik lehetővé a méretcsökkentést a vezetékes telekom-rendszerekben.

A Cree épületvilágítási eszközeinek családját új taggal, a CLQ6A RGBW (Red, Green, Blue és White) leddel bővíti. Az első önállóan címezhető, egywattos RGBW ledként a CLQ6A LED olyan megoldásokat is lehetővé tesz, amelyekre a hagyományos eszközök nem képesek.

Akár az Ipar4.0-ról, az önvezető autókról vagy az okosotthonok hálózati kapcsolatáról beszélünk, közös tulajdonságuk, hogy hálózatra kapcsolódó, nagy értékű berendezések, amelyeknek frissíthető adatbiztonsági megoldásra van szükségük.

 

  feed-image Magyar Elektronika