magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

Microchip tinyAVRMint arról már beszámoltunk, a Microchip Technology megvásárolta az Atmelt. A tulajdonosváltás azonban – úgy tűnik – nem befolyásolja a kis fogyasztású beágyazott mikrovezérlőkre (MCU) „szakosodott” Atmel-koncepciót, amit az is jelez, hogy tovább bővült az AVR® MCU család, mégpedig három, a tinyAVR® MCU családba sorolt új modellel.

 

Az Advantech az Embedded World 2017 keretében jelentette be kilenc partnercégével (AIMobile, ArcherMind, Canonical, Lineo, Retronix, RTSoft, Timesys, ThunderSoft és Witekio) együtt, hogy megalakítják az Embedded Linux & Android Alliance (ELAA) szakmai szervezetet.

 

A Renesas Electronics Corporation és az Intersil Corporation bejelentették, hogy befejeződött a folyamat, amelynek keretében az Intersil a Renesas tulajdonába került. Amint a hivatalos sajtóközlemény kijelenti: a tranzakció által egyesül a két cégnek a korszerű technológiákban szerzett tapasztalata és mély piaci ismerete, és ezáltal a Renesas megszilárdítja a korszerű beágyazott elektronikai termékek gyártói közt elfoglalt előkelő helyezését. Az ügylet lezárulásával az Intersil a Renesas kizárólagos tulajdonában álló, önálló leányvállalatként működik tovább.

 

Maxim DCDCA szakmában eddig fellelhető legnagyobb hatásfokával és a legkisebb, 300 nA-es nyugalmi áramával a Maxim Integrated MAX17222 nanoPower feszültségnövelő DC/DC átalakítója adja a legkisebb méretben a leghosszabb elem-élettartamot a viselhető és fogyasztási cikk-kategóriájú IoT eszközök számára.

 

Maxim ESDvédőA szervezet bioelektromos jeleinek érzékelése fontos diagnosztikai módszerek alapja. A műszerek bemenetei érzékenyek az elektrosztatikus kisülésekre (ESD). Ilyenek az EKG-készülékek, és „még ilyenebbek” a defibrillátorok, amelyek amellett, hogy maguk is tartalmaznak EKG-jelfeldolgozást, működésük során maguk is előállítanak az EKG-bemenetre veszélyes villamos impulzusokat.

 

enevate hdenergyMinden hordozható vagy hálózatfüggetlen elektronikai eszköz Achilles-sarka az akkumulátor és annak üzemideje, minden előrelépés tehát a mobileszköz-gyártók fokozott figyelmére számíthat. Ilyen az Enevate cég HD-Energy technológiája is. Az Enevate Corp. bejelentette, hogy a szilíciumtechnológiával feljavított képességű lítiumakkumulátora (a cellára és a teljes, tokozott elemre vonatkozóan is) számos fontos biztonsági és minőségi szabvány szerint tanúsítványt szerzett a mobiltelefonokban és más fogyasztási cikkekben történő használathoz, beleértve az UN 38.3, UL 1642, UL 2054, CTIA/IEEE1725, IEC62133 és IEC61950 szabványokat.

 

linear megszakítóA Linear Technology új terméke az LTC4368, egy áramkörvédelmi vezérlőáramkör, amely gondoskodik arról, hogy egy tápellátó rendszer áram- és feszültségszintjei a biztonságos tartományon belül maradjanak. Az eszközt a 2,5…60 V-os tápfeszültség-tartományával elsősorban a teleptáplálású automotív, ipari és hordozható rendszerek tápfeszültség-ellátásának felügyeletére ajánlják.

dnsmemoryA Moore-törvényt már sokszor temették, amikor a meglevő technológia továbbfejlesztése elháríthatatlannak tűnő akadályokba ütközött, és sokszor támadt fel újra, amikor a fejlődés előtt tornyosuló akadályokat nem megoldották, hanem megkerülték a fejlesztők. A memóriák adatsűrűségének további növelése is hasonló utat jár be, és itt már körvonalazódik a „megkerülő” technológia felé vezető út iránya is.

 

Egy német kutatócsoport lefektette a technológiai alapjait annak, hogyan lehetne az energiaellátó hálózat és az abban használt készülékek energiaveszteségét nagyjából a felére csökkenteni. Ennek kulcsát abban látják, hogy ezekben a rendszerekben egyenáramú energiaátvitelt használnak a jelenleg használt váltakozóáramú helyett.

 

Microchip motorBenchA Microchip Technology elérhetővé tett egy új szoftverkiegészítést (plugint), amely a cég általános célú integrált fejlesztőkörnyezetét (MPLAB® X Integrated Development Environment (IDE) teszi alkalmassá összetett motorvezérlési feladatok megoldásának támogatására.

 

 

  feed-image Magyar Elektronika