magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

nichiaTörekedve a tökéletes fényminőség és megvilágítás elérésére a Nichia Corporation kifejlesztette az Optisolis márkanevű ultra nagy színvisszaadási index-szel (CRI – Color Rendering Index) rendelkező fehér LED családját.

 

 

pirulaA koreai kutatások egy új 80 Mbit/s kommunikációs technikát alkalmaztak, élő 360 fokos videofelvételről, amit egy intelligens tabletta közvetített az emésztőrendszerből. A helymeghatározás pontossága 1 cm3-en belül lehetséges. A tabletta egy kupola végű, 32 mm hosszú és 12 mm átmérőjű henger, ami megfelel egy átlagos vitamin tabletta nagyságának. Középső részében négy miniatűr VGA kamera található, mindegyik négy megvilágító LED támogatással a 360°-os oldalnézet megvalósítására, 4 kép/sec sebességgel.

 

ON Semiconductor AR0239 image webAz On Semiconductor AR0239 típusú digitális képérzékelője 1080 pixeles felbontással, BSI (hátulról megvilágított) technológiával tökéletesen megfelel a biztonsági és felügyeleti rendszerek jelenlegi kihívásainak. Az 1936 × 1188 aktív pixelmátrix kivételesen tiszta és éles digitális képet állít elő erős és gyenge megvilágítási környezetben egyaránt.

 

 

CREE WolfspeedA Wolfspeed/Cree Company – az ipar szinte egyetlen szereplője, aki széles választékot nyújt a szilícium-karbid (SiC) teljesítmény és gallium-nitrid (GaN) RF eszközök piacán – kibővítette az 50 V-os tranzisztorok családját a GaN, nagy elektronmozgékonyságú tranzisztorral (HEMT).

 

 

InovaAz Inova Semiconductors kifejlesztette az INLC100Q16 típusú, intelligens RGB LED meghajtó és vezérlő integrált áramkörét autók belső világításához. A chip az Inova ISELED sorozat legújabb terméke, amely jelentősen csökkenti a költségeket, egyszerűsíti a vezérlést és dinamikusan változó fényeket tesz lehetővé. (Az ISELED egy nyitott szövetség azzal a céllal, hogy teljes körű rendszermegoldást nyújtson az autóipari világítási megoldások számára.)

 

Toshiba USB BLEMegjelent a Toshiba új, USB-alapú Bluetooth fejlesztői platformja, az innovatív és fejlett TC35678 BT 4.2 egy-chipes Bluetooth Low Energy (LE) vezérlője. A BMSKUSBBT1760A (P) USB kártya csökkenti a fejlesztési időt és a költségeket, mivel mindaz, ami a fejlett Bluetooth LE alkalmazások fejlesztéséhez szükséges egyetlen, egyszerűen használható platformon található. Csatlakoztatva az eszközt az USB porthoz, az USB illesztőprogram automatikusan észleli a Microsoft operációs rendszert.

 

FRAMOS smartekA piacon kapható egyik leghatékonyabb led-áramvezérlő a FRAMOS cég SMARTEK Vision HPSC4 modellje. A négycsatornás vezérlőt képalkotási célú megvilágító rendszerekhez tervezték olyan alkalmazásokra, mint például gyorsan mozgó objektumok maximális képélességű leképezése vagy a megvilágítási paraméterek precíziós beállítása.

 

Steval fcu001v1 imageAz STMicroelectronics kifejlesztett egy kis és közepes méretű drónok, kvadrokopterek tervezését segítő kompakt repülőgép vezérlőegységet (FCU). A skálázható és hatékony, a fejlesztés felgyorsítására szolgáló minta-firmware segítségével a vezérlőegység lehetőséget nyújt a kvadrokopter tervezőknek az inerciális (tehetetlenségi) mérőegység-érzékelők teljesítményének értékelésében, valós repülési körülmények között.

 

 

 

IDT HC300x ICsAz Integrated Device Technology (IDT) relatív páratartalom (RH – relative humidity)-érzékelő családdal bővítette szenzorválasztékát. Az IDT páratartalom-érzékelői nagy pontosságot nyújtanak, de leginkább a piacon jelenleg leggyorsabb mérési válaszidejükkel tűnnek ki.

 

MurataA Murata Amerika megjelentette a legújabb, Nordic BLE (Bluetooth Low Energy) modulját. A miniatürizált MBN52832 eszköz a Nordic Semiconductor nRF52832 típusú IC-ből (ARM Cortex M4 mag 64 kB RAM és 512 kB flash memóriával), egy 32 MHz-es kristályoszcillátorból és a fedélzeti antennából áll.

 

  feed-image Magyar Elektronika