Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 
 

Legfrissebb cikkeink

A bregenzi úszó színpad
lélegzetelállító látványvilága komplex hajtástechnikát igényel

„Bluetooth IoT-alkalmazások prototípusainak gyors elkészítésez


PC-alapú vezérlés működteti a „Rigoletto" színpadtechnikájáte
A Boden-tónál megrendezett Bregenzi Ünnepi Játékok (Bregenzer Festspiele) ismét egy magával ragadó színpadi látványossággal bizonyította, hogy a közönség még a 21. században is rajong a nagyszabású operákért. A 2019-es öthetes évadban nagyjából 180 000 néző tekintette meg Giuseppe Verdi Rigolettoját. Sőt, a következő évad, aminek a premierje 2021. július 22-én volt, már szinte teltházas volt. Színpadként egy hatalmas bohócfigura – Rigoletto egyfajta alteregója – funkcionál.   

Bővebben>>

Az intelligens, egymáshoz kapcsolódó termékek iránti kereslet tág lehetőségeket kínál azon fejlesztők számára, akik az ötletekből gyorsan létre tudnak hozni dolgok internete (IoT)-alapú alkalmazásokat. Az energiatakarékos processzorok, a vezeték nélküli csatlakozási lehetőségek és a hardveres perifériák széles skálája szilárd alapot nyújt a megfelelő, alacsony fogyasztású, gyártásra kész fejlesztések megvalósításához. 

Bővebben>>

Az NXP új RF GaN-megoldásai

A repülési idő – rendszertervezés


Az 5G NR, ipari és szélessávú kommunikációs alkalmazások
Az NXP Semiconductors az alkalmazások legszélesebb körét lefedő innovatív megoldások gazdag portfóliójával a technológiai fejlődés egyik fő mozgatórugója, amely folyamatosan a határokat feszegeti 2020. szeptember 29-én az NXP hivatalosan is elindította a legmodernebb gallium-nitrid (GaN) gyárának a bővítését, egyértelműen irányt szabva a gyorsan növekvő 5G piacnak.

Bővebben>>

1. rész: A rendszer áttekintése

Ez az első cikk a repülési idő (ToF) sorozatunkban, amely áttekintést nyújt a folyamatos hullámú (CW) CMOS ToF kamerarendszer-technológiáról és annak előnyeiről a hagyományos 3D képalkotó megoldásokkal szemben a gépi látás alkalmazásaihoz. A következő cikkek mélyebben foglalkoznak majd az ezen cikkben bemutatott rendszerszintű komponensekkel, beleértve a megvilágítási alrendszert, az optikát, az energiagazdálkodást és a mélységfeldolgozást.

Bővebben>>

A készen kapható DC/DC átalakítók egyszerűsítik a strapabíró alkalmazások kihívásait

A GigaDevice 32 bites mikrovezérlői IoT alkalmazásokhoz – hetedik rész


A vasúti, ipari és egyéb robusztus alkalmazásokban, környezeti szempontból kihívást jelentő körülmények között a DC/DC átalakítókat használó berendezéseknek különleges követelményeket kell teljesíteniük az egyenáramú bemeneti tartomány, az EMC-megfelelőség és az ütés/rezgés tekintetében. Széles hőmérsékleti ingadozások is előfordulnak, gyakran a kondenzáció kihívásával párosulva. A tűzvédelmi előírásoknak való megfelelésre szintén ügyelni kell.  

Bővebben>>

A mikrokontroller által gyűjtött szenzoradatok adatbázisba juttatása keskenysávú GSM modem technológia segítségével 

A cikksorozat előző részeiben részletesen bemutattuk az E-IoT platform népszerűsítésére az Endrich budapesti fejlesztőközpontjában létrehozott GD32VF103 RISC- MCU-alapú ipari egylapos számítógépet. 

Bővebben>>
A teljes ellátási láncra kiterjedő, méretezhető beágyazott biztonság Folyamatállapotok egyértelmű jelzése

Az IoT megjelenése és rohamos térhódítása rendkívüli biztonsági kihívás a rendszerek tervezőinek. Minden IoT-eszköz sebezhető, ha tervezői nem gondoskodnak arról, hogy az biztonsági szempontból egyedi legyen. Ez utóbbit viszont csak úgy lehet megvalósítani, ha a biztonsági félvezető elemek gyártásától a felhasználásukkal készült végtermék helyszíni üzembe helyezéséig terjedő „szállítási lánc” minden pontjának biztonsága megkérdőjelezhetetlen. A Microchip Trusted Platformja a példa rá, hogy ez a követelmény költséghatékonyan is teljesíthető.

Bővebben>>

A Murrelektronik lámparendszerei minden jelzőfény-
és világítási követelményre optimális megoldást kínálnak
A digitális transzformáció átfogó változásokkal jár. A gyártási folyamatok gyorsabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak lesznek. Az elérhető legnagyobb megtakarítás és a lehetséges leghatékonyabb megvalósítás érdekében elkerülhetetlen a beruházás az intelligens folyamat- és termelésirányításba.

Bővebben>>
Precíz mérés ipari környezetben
Testo távadókkal
Ha szeptember vége,
akkor Electrosub!

Egy ipari létesítmény és annak berendezései számára fontos és (költség)hatékonyságot eredményező tényező a különböző rendszeren és ingatlanokon belül uralkodó értékek mérése. Gondolhatunk ezalatt a klímarendszer értékeinek vizsgálatára, a helyiségek nyomáskülönbségeinek precíz mérésére, vagy a sűrített levegős rendszerek veszteségeinek és fogyasztásának feltérképezésére.

Bővebben>>

Az Electrosub Konferencia és Kiállítás – szeptember 28–30. között – élőben, a Lurdy házban, hasznos szakmai és üzleti programnak ígérkezik. A rendezvény az Ipar 4.0 jegyében zajlik. A gazdaság újra indul, jelentős források állhatnak a cégek rendelkezésére, amit hatékonyan és hasznosan szeretnének felhasználni.

Bővebben>>

ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 

 
 
 
 
 
 
   
Advertisement