Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 

Legfrissebb cikkeink

Energiagazdálkodási megoldások légi és védelmi alkalmazásokhoz

Az IoT-infrastruktúra integritásának biztosítása intelligensebb csomópontokon keresztül


Az Analog Devices széles körű „antenna to bits” (egyre közelebb az antennához – a jel lehető legkorábbi digitalizálása) megoldások portfóliója jelentősen hozzájárul a korszerű repülőgépek, űrrendszerek és védelmi platformok működéséhez. Az ADI alkatrészek és a nagy teljesítményű jelláncmegoldások nagymértékben integráltak a méret, a súly és az energiaigény csökkentése érdekében. Az eszközök optimális teljesítményéhez alacsony zajszintű és nagy hatékonyságú energiagazdálkodási megoldásokra van szükség.

Bővebben>>

Az eszközök internetes hálózatának (IoT) infrastruktúrája több módon is károsodhat. Fennállhat annak a lehetősége, hogy az IoT-csomópontok a telepítés előtt,
a szállítás során sérülnek. Előfordulhat, hogy az alkalmazási környezet miatt kedvezőtlen körülményeknek vannak kitéve –
a szélsőséges hő, a magas páratartalom vagy az erőteljes rezgések potenciális veszélyt jelentenek a hosszú távú üzemeltetésre. Ugyanakkor sérülékenyek lehetnek az ártó szándékú fizikai támadásokkal vagy a különböző típusú biztonsági incidensek egész sorával szemben.  

Bővebben>>
A Renesas új 32 bites Cortex-M-alapú MCU-családja, az RA A GigaDevice 32 bites mikrovezérlői IoT alkalmazásokhoz – negyedik rész

A Renesas RA-családja a mikrokontrollerek legújabb generációjával minden iparágban teret ad az IoT innovatív termékötleteinek.
A legmodernebb Arm® Cortex® M33 és M23 magok, a kiváló beágyazott Flash memória, a csúcstechnológiájú biztonsági funkciók, az erőteljes teljesítmény és a kategóriában legjobb perifériás IP-k kombinálva a legmagasabb szintű integrációval és a versenytársakhoz képest alacsonyabb szállítási idővel biztosítják a gyors piacrakerülési időt.

Bővebben>>

A GPIO és az ADC programozása

A cikksorozat előző részeiben áttekintettük a GigaDevice GD32™ARM® Cortex® és RISC-V MCU sorozat architektúráját, később ismertetésre kerültek a mikrokontroller-családhoz kapható kiértékelő és kezdőkészletek is. Ebben az írásban bemutatjuk, hogy miként lehet ezekkel az eszközökkel megkezdeni a munkát a CrossWorks for ARM 4.1. fejlesztőrendszer használatával, és példaként megírunk néhány C++ mintaprogramot, amelyek az MCU egyes részeinek működtetését végzik.

Bővebben>>
A SiC-alapú rendszermegoldások
három kulcstényezője
A „repülőszőnyegként” sikló lineáris mozgatóegységek új lehetőséget jelentenek a géptervezés számára

A teljesítményelektronika legfontosabb kapcsolóelemének szerepe az IGBT-ktől egyre inkább a szilíciumkarbid (SiC) alapanyagú MOSFET-ekre helyeződik át. Ahhoz azonban, hogy a SiC előnyeit maradéktalanul kihasználhassuk, a tervezési megfontolásokon kívül új, optimalizált teljesítménytokozatokra és intelligens, digitálisan vezérelhető kapumeghajtókra is szükség van.

Bővebben>>

Az XPlanar egy teljesen új szemléletű szállítórendszer, amelynek esetében egy síklapokból álló felület fölött lineáris mozgatóegységek lebegnek szabadon. Ennek a kialakításnak köszönhetően a terméktovábbítás rendkívül rugalmassá tehető, használatával forradalmasítható a gyártóüzemek, illetve gépek tervezése. Uwe Prüßmeier, a Beckhoff Hajtástechnikai Üzletágának vezető termékmenedzsere kifejtette, milyen potenciális lehetőségeket kínál az XPlanar a gépépítők számára a gépek egyszerűsítése és a teljesítőképesség fokozása terén.

Bővebben>>
Mozgásvezérléshez szögérzékelés A kompakt típusoktól az egykártyás számítógépekig

A mozgásvezérlés már évek óta a legerőteljesebben növekvő motorizációs piac, ahol az alkalmazások nagy hatékonyságot és kompakt felépítést követelnek meg.
A költségek és a környezetbarát energiafelhasználás fontossága miatt a villanymotorokat egyre több helyen alkalmazzák.

Bővebben>>

Korábban egy kompakt számítógép építése az ITX és a Mini-ITX alaplapokra épült, azonban az egész folyamat nem sokban különbözött egy szokásos, teljes méretű PC összeállításától. A technológia fejlődésével, ideértve a grafikus feldolgozóegységek (GPU) és a központi processzor (CPU) integrációját, megjelentek az egykártyás megoldások, vagyis azok, amelyeknek legtöbb elemét előre telepítették az alaplapra, ez pedig utat nyitott a jelentős miniatürizáláshoz.

Bővebben>>
ELECTROSUB – Nice to Connect You

IPAR NAPJAI virtuális formában
2021. június 15–18. között,
MACH-TECH jövő májusban


Az idén szeptember 28-30. közötti időszakban immár 3. alkalommal kerül megrendezésre az ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás, ami minden bizonnyal az elsők között teszi majd lehetővé a piaci szereplők számára a rég várt személyes találkozásokat. Az elektronikai iparra fókuszáló üzleti és szakmai fórum reagál a piac ki­hívásaira. Az esemény az Ipar 4.0 jegyében zajlik, az alapprofilhoz új témacsoportok – digitális transzformáció, mesterséges intelligencia, IoT megoldások is csatlakoznak.

Bővebben>>

A Hungexpo Zrt.
hetek óta folyamatosan figyeli az átoltottság mértékéhez kötött újranyitási ütemtervvel kapcsolatos kormányzati nyilatkozatokat, bejelentéseket, törvényi szabályozást, de még sok a bizonytalanság az üzleti jellegű kiállítások, konferenciák megrendezhetőségével kapcsolatban.Bővebben>>

ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 

 
 
 
 
 
 
 
   
Advertisement