magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

Toshiba Fotorele lidA Toshiba U-MOS VIII technológiájával gyártott, belső MOS FET eszközöket tartalmazó fotórelé családja öt új típussal rendelkezik: TLP3543A, TLP3545A, TLP3546A, TLP3556A és TLP3558A. A DIP4 és DIP6 tokozású nagyfeszültségű fotórelék akár 5 A kapcsolására is képesek.

 

 

biosensor lid2A LifeSignals új, vezeték nélküli bioszenzoros platform – a 3M és az STMicroelectronics közös fejlesztése – megfelel az orvosi és az egészségügyi piac szigorú követelményeinek. Az LSP család jelenleg két szilíciumeszközből és fejlesztői támogatásból áll.

 

 

 

Renesas EnergiaA Renesas Electronics Corporation bemutatott három programozható energiamenedzsment-IC-t (PMIC), a legmagasabb energiahatékonysággal és a legkisebb méretben az intelligens készülékek, az okostelefonok és táblagépek számára. Az ISL91302B, az ISL91301A és az ISL91301B PMIC-k táplálhatnak mesterségesintelligencia-processzorokat, FPGA-kat és ipari mikroprocesszorokat, és ideálisak a szilárdtestalapú meghajtók (SSD-k), az optikai adó-vevők és az ipari és hálózati eszközök széles választékának táplálására.

 

MediaTekp lidA MediaTek – HSINCHU, Tajvan – bejelentette, hogy elindítja a Helio P22-t, a Helio család legújabb, nagy teljesítményű és energiatakarékos chip gyártását. A TSMC 12 nm FinFET technológiával készült processzor mesterségesintelligencia-alkalmazást, kettős kameratámogatást, valamint jobb kommunikációt és csúcsminőségű funkciókat kínál a középkategóriás készülékek számára.

 

AltaAz Alta Devices (Sunnyvale, CA, USA) kifejlesztette a Gen4 – negyedik generációs napelemes technológiáját, ahol az elemek mérete lényegesen kisebb, mint a korábbi (Gen3) technológiánál, ugyanakkor a fejlesztés 160%-os teljesítmény-súly arányú növekedést eredményezett.

 

LTM4653Az LTM4653, 58 Vin step-down μModul szabályozó – szabályozatlan vagy ingadozó, 24 V-tól 48 V-ig terjedő bemeneti feszültségről – bármilyen zajos környezetben, mint például gyári automatizálás, ipari robotika, távközlési infrastruktúra és avionikai rendszerek is működhet. Az egy tokban integrált bemeneti és kimeneti szűrők lehetővé teszik, hogy az eszköz megfeleljen az információs technológiai berendezések számára előírt EN55022 B. osztályú EMC szabványnak.

 

 

NordicA mai multiprotokollos internetes környezet támogatására a Nordic Semiconductor megkezdte a csúcskategóriás nRF52840 többprotokollos vezeték nélküli IoT chip gyártását, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kihasználják a teljes Bluetooth 5 támogatás előnyeit a Bluetooth hálóval és a Thread-protokoll támogatásával együtt.

 

 

qualcomm vision intelligence platform qcs605 photo 2A Qualcomm bemutatott két új intelligens képfeldolgozó áramkört – olyan alkalmazásokhoz, mint kereskedelmi és otthoni felügyeleti rendszerek, VR 360 fokos kamerák (Virtual Reality – virtuális valóság), robotok, intelligens kijelzők, sportkamerák, hordozható fényképezőgépek.

 

 

 

EPCMegjelent az Efficient Power Conversion EPC9084 fejlesztői kártyája – 350 V maximális eszközfeszültség, 5 A maximális kimeneti áram, félhíd beépített gate meghajtók, két EPC2050 fokozatú (eGaN®) FET jellemzőkkel. A fejlesztői eszköz megvalósításának célja, hogy egyszerűsítse az EPC2050 eGaN FET kiértékelési folyamatát azáltal, hogy az összes kritikus alkatrészt egy olyan kártyára helyezi, amely könnyen összekapcsolható bármely meglévő átalakítóval. Az EPC9084 fejlesztőkártya mérete 1,5" ×  2" és két EPC2050 eGaN FET-et tartalmaz félhíd kialakításban.

 

 

 

AMS Referencia tervAz AMS, a világ egyik vezető, nagy teljesítményű érzékelő megoldásainak szállítója bejelentette az első integrált vitális jelérzékelő referenciatervének megjelenését. Az AS7024-en alapuló megoldással pontos, gyors és kényelmes mandzsetta nélküli vérnyomásmérést valósíthatnak meg.

 

 

  feed-image Magyar Elektronika