Skip to main content

Tecnomatix 12: valódi megoldások a gyártás számára

Megjelent: 2014. november 11.

graphIT techomatix12 abra 2A Siemens Tecnomatix® digitális gyártási termékcsalád legújabb verziója november 20-án jelenik meg, olyan valódi megoldást nyújtva a gyártás számára, amely számos iparágban teszi lehetővé a gyártási folyamat innovációját – nagyobb hatékonysággal és kevesebb kockázattal.

 

 

A Tecnomatix 12 főbb újdonságai

Easy Plan

Az EasyPlan új web alapú gyártástervező alkalmazás, amely segít rugalmasabbá tenni a gyártási folyamatok megszervezését még komplex termékek esetében is. A szoftveralkalmazás segytségével a folyamattervezők össze tudják kapcsolni a termék- és a gyártási információkat, és ezek alapján részletes folyamatterveket tudnak készíteni. A gyártási folyamatok műveleti utasításai 3D-vizualizációval egészülnek ki, és figyelembe veszik a rendelkezésre álló gyártási erőforrásokat és lehetővé teszik a ciklusidők részletes elemzését.

Ez különösen a gyártási folyamattervezők számára hasznos, akiknek úgy kell megküzdeni a változó gyártási előrejelzésekkel és a számos termékvariációval, hogy közben tartsák a gyártási ütemidőt.

Az Easy Plan a szerelési folyamatok „mi lenne ha” elemzését is lehetővé teszi. Segít meghatározni a folyamatok értéknövelő és nem értéknövelő műveleteit, amelyek ismeretében a szerelési folyamatok hatékonysága növelhető.

 

graphIT techomatix12 abra 1

 

Továbbfejlesztett robotprogramozás

A Tecnomatix 12 új szimulációs eszközöket tartalmaz a duplakarú és együttműködő robotok programozásához, amivel a manuális tevékenységek automatizálása és minőségének javítása egyaránt jelentősen növelhető.

A robotprogramozás és szimuláció bevált technológia az együttműködő robotok és készülékek programozására és szinkronizálására. A Tecnomatix 12 új lehetőségeket tartalmaz ahhoz, hogy a legújabb duplakarú és együttműködő robotok egy egységként legyenek kezelhetők.

A továbbfejlesztett robotprogramozás azon gyártóknak nyújt jelentős segítséget, akik a manuális folyamatokat szeretnék úgy automatizálni, hogy árban és minőségben versenyképesebbek lehessenek. Az egyik legjellemzőbb felhasználási terület az elektronikai ipar.

Az új típusú robotok olyan feladatokat tudnak ellátni, amelyeket régebben csak emberek voltak képesek elvégezni. A robottechnológia kiváltja ugyan a gyártósorokon alkalmazott betanított emberi munkaerőt, de a robotok alkalmazása jól képzett robotprogramozók alkalmazását teszi szükségessé.

 

graphIT techomatix12 abra 2

Plant Simulation – gyors megtérülés

A komplex gyártórendszerek optimalizálása egyre több iparágban válik szükségessé a produktivitás növelése érdekében.

A felhasználók egy 3D virtuális térben felépíthetik a gyártási rendszereik digitális modelljét, amelyeken vizsgálatokat végezhetnek annak meghatározására, hogy mely folyamatok, paraméterek és beállítások nyújtják a legjobb teljesítményt. A Tecnomatix 12 korszerűbb felhasználói élményt nyújt a hagyományos, „darabárut” előállító gyártási folyamatokban, de megjelent a lehetőség a folytonos folyamatok (pl. folyadékokat előállító technológiák, receptúrák) modellezésére is.

A Plant Simulation azoknak a gyártóknak ad fontos támogatást, akik növelni kívánják a hatékonyságukat, továbbá csökkenteni a működési költségeiket és a beruházásaikat. A Plant Simulation segít megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyek növelhetik a gyártás hatékonyságát és a teljesítményt, miközben csökkenthetik az energiafogyasztást, és ezzel a termelés negatív hatását a környezetre. Bizonyítottan alkalmas a beruházások költségeinek csökkentésére, a szűk keresztmetszetek megszűntetésére, a WIP (gyártás közbeni) készletek csökkentésére, és az energiahatékonyság növelésére.

 

graphIT techomatix12 abra 3

PLM-MES továbbfejlesztések

A virtuális és a valós gyártási világ közötti rést a modellalapú gyártási végrehajtással lehet kitölteni.

A termék életciklus-kezelő (PLM) környezetén belül a tervező szándéka a 3D-modellen PMI-adatokkal (product manufacturing information) definiálható. Ezeket az információkat a gyártási folyamatokhoz lehet kapcsolni, és közvetlenül átadható a gyártási végrehajtási rendszereknek (Siemens SIMATIC IT vagy más MES-rendszer) a gyártás validálására.

Az új szoftvermegoldások azoknak a gyártó cégeknek jelentenek előnyt, amelyeknél kiemelkedően fontos az egyre komplexebb termékek határidőre, megfelelő költségszinten és minőségben történő gyártása.

A PLM-MES integráció segít a cégeknek a hatékonyabb és agilisebb gyártás megvalósításában. Bezárja a kört a gyártás és a tervezés között azzal, hogy biztosítja az átláthatóságot, a megfelelőséget és segít kihasználni a gyártás szempontjait figyelembe vevő tervezésben rejlő lehetőségeket.

 

graphIT techomatix12 abra 4

 

Minőségmenedzsment nagy mennyiségű adattal

A termelés leginkább a minőségi trendmutatók követésével vizsgálható. A termelés során a folyamatban elhelyezett mérőeszközökből származó méretadatok egy központi adatbázisba kerülnek, amelyből elemző szoftvereszközök segítségével jelentések készíthetők a minőséggel kapcsolatos jellemzőkről. Az elemzőeszközök segítenek a minőségi trendek felismerésében és a megfelelő reagálásban. Ez a megoldás skálázható, azaz a minőségi adatok monitorozhatók mérőeszközökre, komplett gyárakra vagy akár a beszállítókra fókuszáló léptékben is.

A minőségmenedzsment lehetőségét azon gyártók tudják jól kihasználni, akik valós időben kívánják látni a termelés minőségi mutatóit, akiknek fontos, hogy a sok különálló adatot egy központi formátumban tudják áttekinteni.

A mérnökök csökkenthetik a minőség árát azáltal, hogy proaktívan foglalkoznak a minőségre tervezéssel, a termelésben pedig gyorsabban tudnak reagálni a minőséghez kapcsolódó eseményekre.

 

graphIT techomatix12 abra 5

A graphIT Kft. ipari tapasztalatai

A graphIT Kft. a hazai piacon több éves tapasztalattal rendelkezik a Siemens gyártási megoldások bevezetésében és támogatásában. A graphIT Kft. az egyetlen „Gold”-státuszú Siemens PLM-partnerként a magas szintű szolgáltatásokat – tanfolyamokat és konzultációkat kínál a termékekhez.

A graphIT Kft. a Siemens minőségmenedzsment rendszereinek regionális partnere Magyarországon kívül többek között Svájcban, Lengyelországban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában is.

 

graphIT Kft.

1027 Budapest, Medve u. 17.

Telefon: +36 1 436 9600

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.graphit.hu

www.facebook.com/graphitltd

www.youtube.com/graphitltd

Még több graphIT

 

Címkék: Siemens | technomatix | plm