Skip to main content

Az NI szoftveralapú, kompakt eszköze átformálja a mérőműszerek világát

Megjelent: 2014. július 22.

NI VirtualBenchA VirtualBench egyetlen eszközben, innovatív szoftverrel párosítva egye­síti öt alapműszer képességeit, új lehetőségeket nyitva ezzel a hagyományos, asztali berendezéseket használó mérnökök előtt.

 

 

 

A National Instruments (NI) bejelentette VirtualBench nevű, kompakt műszerének megjelenését, amely vegyes jelű oszcilloszkópot, függvénygenerátort, digitális multimétert, programozható, egyenáramú tápegységet, továbbá digitális be- és kimeneteket tartalmaz. A VirtualBench-eszköz személyi számítógépen vagy iPad-en futó szoftverrel kezelhető. E berendezés megfizethető áron nyújtja a leggyakrabban használt funkciókat és új lehetőségeket nyit a mérnökök számára az asztali műszerek használatában.
„Korábban a korlátozott hely- és költségkeret miatt nem tudtam valamennyi mérőhelyre teljes műszer-összeállítást beszerezni“ – nyilatkozta Russel Stanphil, a TechShop elektronikai tanácsadója. „Mostantól minden mérőhelyen csupán egyetlen laptop és a VirtualBench eszköz segítségével válthatok ki 4-5 különálló műszert.“
Mivel a VirtualBench napjaink korszerű végfelhasználói számítástechnikai platformjaira épül, a mérnökök és tudósok számára a legújabb technológiákat kínálja: több érintést érzékelő (multitouch) érintőképernyőt, többmagos processzort, vezeték nélküli adatkapcsolatot és intuitív kezelőfelületet. A szoftver egyszerűsíti az elvégzendő műveleteket és sokrétű lehetőségeket teremt, hatékonyabbá téve az áramkörök hibakeresését.
„Arra alapozunk, amiben az NI a legjobb: a szoftveralapú megközelítésre építünk a méréstechnikában“ – állítja Chad Chesney, az NI adatgyűjtő rendszerek marketingjéért felelős vezetője. „A VirtualBench intuitívabb szoftveres felhasználói élményt nyújt és lényegesen hatékonyabb, mint azt az öt műszer képességének egyesítéséből fakadó lehetőségek alapján gondolhatnánk.”

 

NI VirtualBench in use

A legfontosabb előnyök 
  • A lehető legkisebb helyet foglalja el az asztalon vagy mérőhelyen.

  • Egységes, felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerűsíti a műszer beállítását.

  • Új képességeket és magasabb fokú kényelmet nyújt több műszer összefogott megjelenítésével, nagyképernyős kijelzővel, valamint gyors adat- és képernyőmentésekkel.

  • Fennakadásmentesen együttműködik a LabVIEW rendszertervező szoftverrel. 

A VirtualBenchről bővebb információk a www.ni.com/virtualbench weboldalon találhatók.

 

Rendelhetőség

A VirtualBench már világszerte megrendelhető. A VirtualBench iPad-alkalmazás a nyár folyamán lesz elérhető az App Store-ban.

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Még több National Instruments

 

Címkék: Virtuális műszerezés