Skip to main content

Szélesebb alkalmazási lehetőségek 22,5° sugarú lineáris motorokkal

Megjelent: 2015. május 21.

Beckhoff kereteshez

Az új motormodulokkal még rugalmasabbá tehető az XTS (eXtended Transport Sys­tem) lineáris szállítórendszer. Az egyenes és a 180°-ban hajlított motormodulok most új, 22,5° hajlítási szögű változattal egészülnek ki. Ezáltal olyan új geometriai elrendezések is lehetővé válnak, mint a teljes körök belső vagy külső bejárással, vagy a lekerekített sarkú négyzetek. Ezzel az alkalmazások választéka például rugalmas forgó osztóasztallal és új egyedi pályanyomvonalakkal bővíthető.


Az XTS lineáris szállítórendszer beépített teljesítményelektronikával és útmérővel ellátott, moduláris lineáris motorokból, vezeték nélküli mozgatószerkezetből és mechanikus vezetősínekből áll. Ezzel a néhány alkatrésszel a legkülönfélébb alkalmazásokat, geometriákat, hosszakat és sugarakat lehet megvalósítani. Az AT2020-0250 (+22,5°-os, külső forgórészes) és az AT2025-0250 (-22,5°-os, belső forgórészes) motormodulok a pályanyomvonalak tekintetében jelentős mértékben kibővítik az XTS lineáris szállítórendszer lehetőségeit. A különböző sugarak és egyenesek vegyes használatával, tökéletesen igazodni lehet a mindenkori alkalmazáshoz. Az új motormodulok részére is rendelkezésre állnak megfelelő vezetősínek.
Az XTS lehetőséget kínál arra is, hogy a termék- és formátumváltást még kis sorozatnagyságú termékeknél is a gépberendezésbe történő beavatkozás nélkül, a lehető legrövidebb időn belül végre lehessen hajtani.

 

Beckhoff kereteshez

Az XTS lineáris szállítórendszer család 22,5°-os lineáris motorokkal egészül ki. Ezekkel tovább bővülnek a felhasználási lehetőségek: például a lépcsős pályave­zetékek alkalmasak a termékek kiválogatására.


A bonyolult és drága gépezet szerepét szoftver veszi át. Az új motormodulokkal további alkalmazási területek is megvalósíthatók:

  • teljes kör, amelyen a mozgatószerkezet kívül fut végig,

  • teljes kör belül futó mozgatószerkezetekkel,

  • sokszög, osztókörök egyenes darabokkal összekötve,

  • lépcsős, ill. S-alakú pályavezeték,

  • lekerekített sarkú négyszög szabadon választható mérettel.

Ezekkel az alkalmazási módokkal jelentősen bővül a használhatóság köre mind az alkalmazás, mind a rendelkezésre álló beépítő tér szempontjából.


www.beckhoff.hu/xts

Még több Beckhoff

 

Címkék: lineáris motor | mozgáspálya | XTS