Skip to main content

Egyszerűbb szabályozórendszerek az új, szoftveralapú CompactRIO-vezérlővel

Megjelent: 2015. február 16.

NI kereteshezAz Intel® Atom™-processzort és a Xilinx Kintex-7 FPGA technológiáját ötvöző, nagy teljesítőképességű CompactRIO vezérlő révén fokozható a rendszerteljesítmény, és könnyebb a rendszerintegrálás is.

 

 

Az Intel® Internet of Things megoldásfejlesztői szövetségének tagjaként a National Instruments (NI) bejelentette a nagy teljesítőképességű CompactRIO-vezérlő megjelenését. Az Intel és a Xilinx legújabb beágyazott technológiáit ötvöző, szoftveralapú, nagy teljesítőképességű vezérlő páratlan jellemzőkkel és kivételes rugalmassággal rendelkezik, és teljeskörűen támogatja mind a LabVIEW 2014-, mind az NI Linux Real-Time-rendszer. Ideális korszerű vezérlési feladatokhoz és applikációkhoz ipari környezetekben, amelyeknél előnyös a nagy számítási teljesítmény, az egyedi időzítések és triggerelések, valamint a C-sorozatú be-/kimeneti modulokkal történő adatátvitel.
„A beágyazott rendszerek hagyományos korlátait áttörő LabVIEW RIO-architektúra a lehető legjobb készen kapható platform a bonyolult vezérlési és megfigyelési problémák megoldására” – jelentette ki Jamie Smith, az NI beágyazott rendszerek területének igazgatója. – „Platformalapú megközelítésünkkel a kis tervezőcsoportok magabiztosan, idő- és költségtakarékosan építhetnek beágyazott rendszereket.”
Az NI Linux Real-Time által támogatott LabVIEW 2014 révén a mérnökök és tudósok egyetlen, már ismerős fejlesztőkörnyezetben dolgozhatnak tovább rendszereiken, azonnal kihasználva a CompactRIO fokozott teljesítőképességét.
„Az Intel és az NI együttműködésének köszönhetően iparági ügyfeleink a legújabb adatfeldolgozási technológiákat élvezhetik, és nehéz környezetekben is garantálhatják az előírt viselkedést” – fejtette ki Sharam Mehraban, az Intel Internet of Things csoportjának energiaügyi és iparügyi globális vezetője. – „A termékfejlesztés korai fázisaitól kezdve szorosan együttműködünk az NI-al, ezért gyorsan be tudjuk vezetni a legújabb Intel® Atom™-processzort ezen a területen.”

Főbb jellemzők
  • Intel® Atom™-procesz­szor: a kétmagos processzorral gyorsabb a fejlesztési ciklus, egy vezérlő több feladatot végezhet el, továbbá nő az adatfeldolgozás pontossága és sebessége.

  • Kintex-7 FPGA: lehetővé teszi több csatorna feldolgozását, valamint összetettebb szűrő- és vezérlőalgoritmusok megvalósítását.

  • NI Linux Real-Time: a teherbíró, Linux alapú, valósidejű operációs rendszerrel az alkalmazások és szellemi termékek széles köre érhető el.

  • Beágyazott kezelőfelület: lehetővé teszi lokális HMI- (ember–gép kezelőfelületi) -eszköz megvalósítását és a HMI-feladatok kezelését a vezérlőrendszerrel, ami csökkenti az alkatrészköltségeket, valamint a fejlesztés és az integrálás időigényét.

  • Integráltabb megjelenítés: az NI Linux Real-Time révén a rendszer USB3- vagy GigE Vision-kamerákkal bővíthető, a képadatgyűjtés közvetlenül az alkalmazásba integrálható, az FPGA pedig nagy teljesítőképességű képfeldolgozó társprocesszorként használható az új Vision IP segítségével.

A négy modulhelyes, nagy teljesítőképességű CompactRIO-vezérlőről további információkat nyújt a http://www.ni.com/compactrio/performance-controller/ weboldal. Az év folyamán meg fog jelenni a vezérlő nyolc kártyahelyes változata is.

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még több National Instruments

 

Címkék: CompactRIO