Skip to main content

EEC: EPLAN Engineering Configurator

Megjelent: 2015. február 13.

EPLA keretes 5311-EEC-One-V2Az EPLAN Engineering Center szoftver neve Eplan Engineering Konfigurátorra változott. Az új név a 2.4-es verzióval kerül bevezetésre annak demonstrálására, hogy az EPLAN mechatronikai megoldásainak egyik fő funkciója a konfiguráció. Az SPS IPC Drives kiállításon bemutatott verzió javított funkciókat is tartalmaz, és a verziószám most már megegyezik az EPLAN Platforméval.

 

A mechatronikai konfiguráció az EPLAN Engineering Center szolgálta­tási spektrumának egyik központi témája. A termék új elnevezése ennek a ténynek kíván fokozottabb hangsúlyt adni, de az „EPLAN Engineering Configurator” név széles körben használt rövidítése, az EEC – a folytonosságra utalva – azonos maradt a korábbi verziókéval. Az alapfunkcionalitásként szolgáló konfiguráció most már a termék nevében is tükröződik. Az EPLAN évek óta kínál alkatrészek, gépek és bonyolult telepítési projektek beállítására használható, integrált mechatronikai konfigurációs megoldásokat az EEC-ben. Az EEC átnevezését a következő ügyfélelőnyök indokolták:

  • Az Eplan a „hatékony tervezést” testesíti meg – a konfiguráció általi szabványosítás és modularizáció döntő lépés ebben az irányban.

  • A konfiguráció mérnöki ágazatokat átölelő egységes gondolkodás­módja – a mechanikát, a villamostervezést és a szoftvertervezést is beleértve – a tipikusan határterületi mérnöki ágazatnak tekinthető mechatronikában is lehetővé teszi a konfiguráció magas technológiai színvonalú megvalósítását.

  • A névváltozással együtt az EEC verziószámát is szinkronizálják az EPLAN-Platformmal. A 2.4-es verzió premierjét az elmúlt év végi SPS IPC Drives kiállítás megnyitójára időzítették. Az EEC-t kapcsolási rajzok és 3D összeszerelési elrendezések platformrendszereken keresztüli létrehozására hasz­náló ügyfeleknek könnyebbséget jelentenek az egységes verziószámok. A platformrendszerekhez történő hozzárendelés – különösen az EPLAN Electric P8-hoz és az EPLAN Pro Panelhez – egyszerűbbé vált.

A konfigurációs megoldás új verziója természetesen egy már bevált technológiára épül. A felhasználói előnyök közé tartozik az EEC korábbi verzióiban készült modellek további használatának lehetősége is. Az EEC 2.4-es verziója számos olyan új funkciót is tartalmaz, amelyekkel jelentős időmegtakarítás érhető el: az SAP-integráció optimalizálásán kívül az új verzió alapértelmezetten tartalmaz egy feladatkiszolgálót is, amely lehetővé teszi az EEC körüli ügyfélspecifikus IT-munkafolyamatok integrálását a meglévő IT-környezetbe. A harmonizációs folyamat részeként az EEC-One – mint a szabványosítás és az automatizálás Excel-technológián alapuló rendszere – szintén nevet vált. Mindemellett az automatizált tervezés továbbra is kiemelt jelentőségű. Az új verzió egyik szembetűnő tulajdonsága a közvetlen kapcsolódás az EPLAN Pro Panel 3D-kapcsolószekrény-tervező rendszerhez.

 

EPLA keretes 5311-EEC-One-V2

Az EEC One új, 2.4-es verziója integrált többfunkciós eszköztárakkal és kombinált makró kiválasztással

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service terméktervezési folyamatot felgyorsító műszaki megoldásokat fejleszt. A komplex szakértői rendszerek maximális termelékenységet és adatintegrációt tesznek lehetővé. Az EPLAN személyre szabott PDM- és a PLM-koncepciókat készít, ezzel együtt teljes körű bevezetést, tanácsadást és képzést nyújt. Az innovatív fejlesztési kompetencia, a következetesen gyakorlati megközelítés és a nemzetközi jelenlét mind-mind a siker alapja. Az EPLAN – a Rittal International leányvállalata, a Friedhelm Loh Group cégcsoport tagja – világszerte 11 500 alkalmazottat foglalkoztat, és 2011-ben 2,2 milliárd EUR árbevételt generált. Ezáltal az EPLAN név garancia a folytonosságra és a beruházások biztonságára. Az EPLAN világszerte 50 országban van jelen, és 40 000 ügyfelet és összesen több, mint 100 ezer telepített szoftvert támogat világszerte. A  „Hatékony Tervezés” vállalati mottó az optimalizált, hatékony eljárásokban való szakértelmet és tapasztalatot hangsú­lyozza, amely hosszú távú versenyképességet eredményez a cégek számára.

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs
Puskás Tivadar u. 1. d2
Tel.: +36 23 420 735
Fax: +36 23 420 367
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.eplan.hu

Még több EPLAN

 

Címkék: CAD | mechatronika