Skip to main content

A Cognex tovább bővítette 3D-szenzorportfólióját

Megjelent: 2015. február 10.

cognex-545-vision controller 5 pr image hi-resAz ipari képfeldolgozás és kódolvasás területén vezető szerepet játszó Cognex Corporation bővítette a 3D elmozdulásérzékelõ lézeres szenzorok portfólióját, amellyel elősegíti az új ipari kamera vezérlőegység és az azon futó nagy teljesítményű új 3D-s eszközök sokrétű használhatóságát. A DS1050, DS1101 és a DS1300 típusú szenzorokat a nagy felbontást és/vagy széles ellenőrzési tartományokat igénylõ alkalmazásokban lehet kiválóan felhasználni.


A DS1000 termékcsalád tagjait most az új kamera vezérlőegységgel (Cognex VC5) együtt szállítjuk, amely teljes megoldást kínál a legigényesebb 3D-alkalmazásokhoz is. A VC5 vezérlőegységhez egyszerre négy 3D-szenzort lehet csatlakoztatni, továbbá a vezérlőegység gondoskodik a folyamat alapkommunikációinak a lebonyolításáról is, belelértve az ipari protokollok támogatását is. A vezérlőegység tartalmazza az új Cognex Designer™-szoftvert, amely a konfiguráció és kommunikáció egyszerű kialakítását, valamint a 3D-alkalmazások fejlesztését, illetve a profi módon megjelenő grafikus felhasználói felületek létrehozását szolgálja.
A DS1000-termékcsalád mostantól bő választékot kínál a fejlett képfeldolgozó eszközökből is. A már sokszor bizonyított 2D-s képfeldolgozó eszközein túl (PatMax®, IDMax®, OCRMax™) most a DS1000-termékcsalád olyan 3D-s paraméterek mérését kínálja, mint a 3D magasság, felületillesztés („plane fitting“), síkok közti szög, térfogat és keresztmetszet. Ezen eszközök kombinációival mostantól a DS1000-termékcsalád tagjai szinte bármilyen 3D-s feladat végrehajtására képesek. Mérési pontosságuk mikrométer nagyságrendű. Ezenkívül kontrasztfüggetlen karakterfelisme­résre (OCR) és tárgyak jelenlétének vagy hiányának detektálására is fel­használhatók.

 

cognex-545-vision controller 5 pr image hi-res


„3D szenzor portfóliónk bővítésével maximális kihasználási lehetőségeket kínálunk vevőinknek a 3D-s és 2D-s ipari képfeldolgozás területén, amelyek a Cognex csúcstermékei. Ezekkel tovább növelhető a felbontás mértéke és a látómező mérete” – hangsúlyozta Joerg Kuechen, a cég elnökhelyettese és a kamerás rendszerek kereskedelmi igazgatója. – „A Cognex Designer-szoftver a képfeldolgozás nehéz feladataiból egyszerűen megoldható és könnyen kezelhető megoldásokat varázsol. A szoftvernek köszönhetően a 3D alkalmazások bevezetése és komplex megoldása mostantól a korábbiaknál sokkal gyorsabban megvalósítható, és ez a munka már nem igényel komoly programozási ismereteket sem.”
A 3D-s DS1000 elmozdulásérzékelő szenzorok a 3D-s információkat lézeres háromszögelés segítségével nyerik a vizsgált tárgyakról (alkatrészekről). Ezek a szenzorok a tárgyak felismeréséhez, ellenőrzéséhez és méréséhez nem igényelnek meghatározott fényviszonyokat, kontrasztot és helyzetet. A DS1000-termékcsalád tagjait a gyártás során pontosan kalibrálják a gyors és konzisztens telepítéshez. Ezért a szenzorokat a valósidejű mérésekhez és mértékegységekhez utólag nem kell kalibrálni, valamint a képpontokat nem kell konvertálni.
A 3D-s lézeres elmozdulásérzékelő DS1000-szenzorcsalád már most megvásárolható. További információkat a: http://www.cognex.com weblapon találnak az érdeklődők.
   

 

A Cognexről

A Cognex Corporation ipari képfeldolgozási és azonosító rendszerek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, tehát olyan készülékekkel, amelyek „látnak”. A Cognex világvezető a gépi képfeldolgozás és ipari azonosítás iparágában; képfeldolgozási és azonosítási rendszereit világszerte alkalmazzák a legkülönbözőbb ellenőrzési, azonosítási és irányítási feladatoknál a gyártási és terjesztési folyamat során. Legfőbb piacainak az autógyártás, az élelmiszerek és italok előállítása, a gyógyszeripar és a logisztika, valamint az OEM (eredeti) gyártók számítanak. A Cognex székhelye az USA Massachusetts államában van, és regionális irodákat működtet Észak-Amerika, Európa, Ázsia, Japán és Latin-Amerika területén. A Cognex Kelet-Európában is folyamatosan növeli helyi jelenlétét, amelynek eredményeképpen ma már technikai támogatást és csoportos képzést kínál a lengyelországi Wroclawban és Budapesten található irodáiban. További részletekért látogasson el a Cognex weboldalára a www.cognex.com címen.

 

 

A Cognex társaság további híreit, esettanulmányait a www.industrymedia.eu portálon olvashatja el.

 

Cognex Hungary Kft.
Berzsenyi Zsolt, Értékesítési Igazgató,
Délkelet-Európa és Magyarország
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.
Tel.: +36 1 501 0650
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.cognex.com

Még több Cognex

 

Címkék: gépi látás | DS1000