Skip to main content

USB-csatlakozók biztonságos védelme

Megjelent: 2015. február 10.

ignusIpari alkalmazások érzékeny, dugaszos csatlakozóinak védelmére fejlesztette ki az igus a conprotectet. Ezt a mechanikai igénybevételek elleni védelmet néhány mozdulattal és szerszám nélkül lehet normál USB-csatlakozókra szerelni. Előnye, hogy megakadályozza az akaratlan szétkapcsolódást.

 

Az igus conprotect védelmet kínál egyszerű, utólagos szerelhetőséggel

Annak érdekében, hogy az ipari alkalmazásokban használt USB-csatlakozók még jobb védelmet kapjanak, az igus a conprotecttel egy olyan védőburkolatot fejlesztett ki, amely néhány mozdulattal az USB-dugasz köré pattintható. A bepattanó záráson kívül két recézett fejű csavar is szolgálja a biztonságos rögzítést. A véletlen kihúzódás ezáltal nem lehetséges. Ez a dugaszokhoz szolgáló új, robusztus védőburkolat mozgó összekötések csatlakoztatására is felhasználható.

 

ignus

A conprotect védőburkolat óvja az USB-dugaszt a mechanikai igénybevételek ellen, és néhány mozdulattal felszerelhető. (Forrás: igus)

Egyszerű és gyors kézi szerelés

A lehető legegyszerűbb szerelhetőség érdekében a conprotect fedelei azonos részekből állnak, amelyeket kézzel lehet a dugasz köré helyezve összepattintani. A csavarokat ezután egyszerűen be lehet dugni az összezáródott házba. A felhasználók a conprotectet már meglévő összeköttetésekre is egyszerűen megrendelhetik és felszerelhetik. Az igusnál raktárról kapható, és már 1 darab is megvásárolható minimum-rendelési érték nélkül. A conprotect szereléséről egy rövid videót a www.igus.hu/conprotect webhelyen találhat az érdeklődő.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486, fax: +36 1 431 0374
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

Még több igus

 

Címkék: conprotect | USB | csatlakozó | védelem