Skip to main content

Költséghatékonyabb mérőrendszerek az új CompactDAQ-vezérlővel

Megjelent: 2014. december 05.

NI-kereteshez-képA National Instrument (NI) négy kártyahelyes CompactDAQ-vezérlő műszere egyetlen eszközben egyesíti a processzort, a jelalakformálót és a be-/kimeneti fokozatokat. Ezáltal a teljes rendszer költsége és bonyolultsága mérsékelhető, növekvő mérési pontossággal. Az új, integrált mérőrendszerben kevesebb a – gyakran járulékos zajt és költséget okozó – alkatrész, csatlakozási pont és vezeték, ezért nagy pontosságú méréseket és költségoptimalizált rendszerek létrehozását teszi lehetővé.


„Mivel a CompactDAQ-vezérlő önálló eszköz, nem kell költenünk külön számítógépre, jelalak-formálóra és kábelezésre” – fejtette ki Ryan Ewart, a Yanos Aerospace mechatronikai mérnöke. „A CompactDAQ platformmal csökkenteni tudtuk rendszerünk bonyolultságát, költségét és telepítési idejét.”
A CompactDAQ-vezérlő kétmagos Intel Atom processzorán a Windows Embedded 7 rendszer vagy a maximális rendszer-megbízhatóságot nyújtó NI Linux Real-Time futtatható. Az ipari szabványt képviselő operációs rendszerek és a LabVIEW rendszertervező szoftver párosítása révén könnyen átvihetők a már meglévő mérőrendszerek LabVIEW-kódjai az új CompactDAQ-vezérlőkre. Az adatgyűjtő rendszerek a LabVIEW és a CompactDAQ rendszerhez készült több mint 60 féle érzékelőspecifikus be-/kimeneti modul kombinálásával gyorsan egyedi igényekhez szabhatók.
„Az ügyfeleink visszajelzésein alapuló, legújabb generációjú CompactDAQ-vezérlő kisebb, kedvezőbb árú és masszívabb felépítésű” – jelentette ki Stefanie Breyer, az NI adatgyűjtési K+F területének igazgatója. „A legújabb Intel Atom 3800 processzor képességeit kiaknázó vezérlőnk révén ügyfeleink bárhol telepíthetnek nagy számítási hatékonyságot nagy mérési pontossággal ötvöző rendszereket.”

Főbb jellemzők
  • Integrált, kétmagos Intel Atom processzor: alacsonyabb rendszerköltség,
    a mérőrendszer bárhol üzemeltethető,

  • Kivehető SD memóriakártya: nincs többé adattárolási korlát; az SD memóriakártya üzem közben cserélhető,

  • Beépített CAN/LIN csatlakozó: csökkenthető a rendszerköltség,

  • Négy „C” sorozatú modulhely: analóg és digitális be-kimeneti lehetőségekkel kielégíthetők az egyedi alkalmazási igények,

  • Masszív kivitel: a mérések nagy ütés- és rezgésterhelés esetén is elvégezhetők, akár ‑40 °C és +70 °C közötti hőmérséklettartományban is.

ni.com/compactdaq/controllers

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még több National Instruments

 

Címkék: CompactDAQ