Skip to main content

RS Toolbox

Megjelent: 2014. december 05.

rscompA múlt év végén megjelent RS Toolbox vadonatúj, ingyenesen letölthető mobil alkalmazás iOS operá­ciós rendszert használó eszközökre, amely az elektronikus referenciaanyagokat és a számítási, illetve átváltási eszközöket egy könnyen használható alkalmazásban egyesíti, és amelyet kifejezetten elektronikai tervezőmérnökök számára fejlesztettek ki.

 

 

 

 

 

Praktikus mobil alkalmazás villamosmérnökök számára

Az elektronikai tervezőmérnökökre a határidők miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik, és folyamatosan keresik a tervezési időt lerövi­dítő eszközöket. Ezért váltak igen népszerűvé a vezető internetes keresőmotorok segítségével megtalálható online számítási, átváltási és keresési táblázatok is. Hogy ezt az igényt kielégítsük – összhangban a vállalat azon stratégiájával, hogy ingyenes, kiváló minőségű és rendkívül hasznos szoftvereszközöket biztosítsunk a mérnökök számára innováció nyújtotta lehetőségek kiaknázására –, az RS Components bemutatja az első tervezéstámogató mobil alkalmazását RS Toolbox néven. Az Egyesült Államokban, ahol a vállalatot Allied Electronics néven ismerik, szintén megjelent egy hasonló alkalmazás Allied Toolbox néven.

Az RS Toolbox egy igen „kézre álló”, kifejlesztett, népszerű mobil alkalmazás elektronikus referenciaanyagokat és számítási, illetve átváltási eszközöket tartalmazó elektronikai tervezőmérnökök, hobbifejlesztők és diákok számára. Az RS Toolbox iOS operációs rendszert használó mobil eszközökön, többek között az Apple iPad, iPhone és iPoD Touch eszközein futtatható. Ráadásul az RS Components tervei közt szerepel az is, hogy az alkalmazást Windows 8 rendszert futtató eszközökön is elérhetővé teszi. Az új alkalmazás az „Electronic Toolbox Pro”-n alapul, amelyet az a Marcus Roskosch fejlesztett ki, aki korábban már több, igen sikeres szoftveralkalmazást hozott létre a mérnökök számára. Az Electronic Toolbox Pro nagy sikernek örvend a mérnökök körében; eddig több, mint 200 ezren töltötték le.

 

rscomp1

Funkcionalitás

Az RS Toolbox a funkciók széles választékát kínálja, többek között mérnöki kalkulátorokat, átváltási eszközöket és keresési táblázatokat, amelyek csoportosítva, a főképernyőn elhelyezett ikonok formájában érhetők el. A funkciók között találhatók például frekvenciaszűrő kalkulátorok, 555 időzítő konfigurátor, különböző feszültségszabályozó és műveleti erősítő kalkulátorok, vagy olyan nélkülözhetetlen eszközök, mint a számrendszerátváltók, Ohm-törvény-kalkulátor, illetve akkumulátortípusokat és méreteket tartalmazó keresési táblázatok.
Ezek mellett még színkódokkal ellátott típuslistákat is tartalmaz ellenállásokhoz és kondenzátorokhoz, illetve sok egyéb eszköz és alkatrész számára, többek között falra szerelhető típusokhoz is. Az alkalmazásban található számítási eszközök rengeteg elektronikus eszköz, mint például induktivitások, kondenzátorok, ellenállások és műveleti erősítők számítási értékeit is tartalmazzák. Az alkalmazás felhasználói felülete nagymértékben testre szabható, például 16 különböző nyelv közül választhat a felhasználó.

 

rscomp

Az RS Toolbox kezdőképernyője

Egy helyen és mozgásban

Az alkalmazás segítségével a népszerű referenciainformációk könnyedén, egy helyről érhetők el, továbbá azt is garantálják, hogy ugyanazon eszközök a jövőben is hozzáférhetők legyenek. Időnként nehéz követni, hogy egy-egy projekthez mely internetes forrásból származó referenciainformációkat használtak fel és mikor. Az internetes hivatkozások gyakran elvesznek vagy elérhetetlenné válnak, mire néhány hónap elteltével egy projektet újra átvizsgálnak. Egy másik fontos szempont, hogy az alkalmazás támogatja a professzionális mérnökök munkájában egyre nagyobb szerepet játszó mozgékonyságot. A mérnököknek gyakran támadnak ötleteik, amikor épp nem a munkahelyükön, hanem például otthon vannak vagy utaznak, és nem a legmegfelelőbb a hely és az idő, hogy kinyissák a laptopot. Mivel a mobil eszközök lehetővé teszik a hirtelen jött inspirációk rögzítését, az RS Toolbox segítségével a mérnökök bárhol, bármikor feljegyezhetik ötleteiket. Ezek az ötletek egy felhasználó által létrehozott projektben csoportosíthatók is: például az alkalmazás projektfunkciója segítségével más eszközökből információk, számítási eredmények és diagramok gyűjthetők össze és tárolhatók. A terepen dolgozó mérnökök számára ez az alkalmazás még értékesebb lehet, ha például egy gép vagy berendezés javítása a megrendelőnél történik, és gyorsan szüksége volna a kábelek színkódjaira.

Az RS Toolbox az Apple AppStore-ból címről vagy az RS honlapjáról tölthető le.

 

Szerző: Mike Brojak – alkalmazásokért felelős igazgató – RS Components

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
Fax: +36 1 580 2264
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components

 

Címkék: Toolbox