Skip to main content

Robusztus és nagy hatótávolságú fotoelektromos szenzorok

Megjelent: 2014. december 05.

Turck1cikkA Turck bemutatta optoelektronikai partnercége, a Banner Engineer­­­ing új generációs, S18-sorozatú fotoelektromos szenzorait.

 

 

 

A környezeti fényre és más zavaró hatásokra érzéketlen S18-sorozatú fotoelektromos érzékelők

A robusztus, IP67-védettségű érzékelők ‑40…+70 °C hőmérséklet-tartományban, tehát kifejezetten igényes alkalmazásokban is használhatók. A fejlett belső jelfeldolgozó elektronikának köszönhetően az összes S18-2 eszközökkel az elődeikhez képest jóval nagyobb érzékelési távolság valósítható meg. Az optimalizált áthallásvédelmi tulajdonság lehetővé teszi, hogy akár több ilyen érzékelő is működtethető legyen egymás közvetlen közelében. Az S18-2 szenzorok ezenkívül optimális védettséggel rendelkeznek a környezeti fény és elektromágneses zavarás ellen.

 

Turck1cikk

Érzéketlen a zavarásra a Turck új S18-2 fotoelektromos szenzora


A Turck három használati módot ajánl az S18-2 szenzorokhoz: alkalmazhatók fotoelektromos érzékelőként, reflektív szenzorként és adó/vevőpárból álló „átmenő” érzékelőként. Közvetlenül az eszközön négy led foglal helyet, amelyekről leolvasható annak üzemmódja és állapota. A szenzorok érzékelési pontjának kényelmes beállítását egy igen jól látható vörös fénysugár segíti. A szenzorházon egy nyomógomb is található, amellyel az érzékenységet lehet beállítani.

 

További információ:
http://www.turck.de/en/1104.php

Turck Hungary Kft.

1117 Budapest, Infopark,
Neumann János u. 1/E
Tel.: +36 1 477 0740, fax: +36 1 477 0741
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.turck.hu

Még több Turck

 

Címkék: fotoérzékelő | Banner