Skip to main content

Flexibilisen elhelyezhető áramlásszenzorok

Megjelent: 2014. december 05.

Turck2cikkA 2013-as SPS IPC Drives vásáron mutatta be a Turck azokat az áramlásszenzorait, amelyek érzékelőegysége az igényeknek legjobban megfelelő módon, nagy szabadsággal helyezhető el. Az FCST-sorozat új, „dugaszolható” szerelési koncepciója lehetővé teszi, hogy a szenzoregységet az áramlási úthoz legjobban illeszkedő módon helyezze el a felhasználó, tekintet nélkül arra, hogyan van telepítve a folyamatcsatlakozás. Ez egyszerűsíti azokat a szerelvényeket, amelyek a megbízható és pontos áramlásméréshez szükséges beépítéshez kellenek.


A szabványos ipari furatméretekhez illeszkedő, becsavarható adapterekkel a felhasználó az áramlásérzékelőt különböző csőátmérőkhöz illesztheti. Annak ellenére, hogy a becsavarásos szerelés rendkívül egyszerű, a szenzoradapter akár 100 barig ellenáll a közeg nyomásának. Az FCST-felépítési koncepció másik kétségtelen előnye, hogy az áramlásérzékelő és a kiértékelő elektronika egybe van építve. A nagy szabadsággal elhelyezhető szenzoregységnek köszönhető, hogy a szenzoron elhelyezett állapotjelző ledeket mindig jól láthatóan lehet elhelyezni, és az eszköz úgy telepíthető, hogy a kapcsolási pontot beállító potenciométer és az analóg jelkimenet is egyaránt jól hozzáférhető legyen.

 

Turck2cikk

Az FCST-áramlásmérők dugaszolható koncepciója egyszerűsíti a szenzor folyamatcsatlakozását


Az IP67-védettségű szenzorok 300 cm/s-ig képesek mérni a közeg áramlási sebességét, és saválló acél, illetve műanyag házba épített, analóg és kapcsolókimenettel ellátott változatokban is kapható. A termékcsaládban hőmérséklet-érzékeléssel kiegészített (FTCST) és távoli érzékelőfejjel is együttműködni képes változatok is rendelhetők. Ezeket a távoli érzékelőfejeket a Turck FM-sorozatú áramlásmérő moduljaival is tesztelték, ezért ezen a módon az áramlásmérők az I/O-linkkel együttműködve is használhatók.

 

További információ:
http://www.turck.de/en/flexibly-positioned-flow-sensors-1795.php

Turck Hungary Kft.

1117 Budapest, Infopark,
Neumann János u. 1/E
Tel.: +36 1 477 0740, fax: +36 1 477 0741
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.turck.hu

Még több Turck

 

Címkék: áramlásmérő