magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

arduinoRobot atmAz öt videóból álló sorozatban az Arduino alapítója, Massimo Banzi bemutatja a robot használatát, illetve az arra alapuló projektfejlesztést. Az oktató-videók az RS YouTube-csatornáján érhetők el.

.

     Az RS Components (RS) a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgal-mazója, valamint az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája öt exkluzív oktatóvideót tett közzé, amelyekben az Arduino megalkotója, Massimo Banzi bemutatja az Arduino-robotot, és megismerteti a nézőket az új, nyílt forrású, kerekekkel felszerelt hardver különféle jellemzőivel.

      A videókat a Rómában megrendezett Maker Faire szakkiállításon mutatták be, és azok kizárólag az RS YouTube-csatornáján tekinthetők meg angol nyelven, francia, német, egyszerűsített és hagyományos kínai, valamint japán feliratokkal.

     Az ötször 10 perces videóból álló sorozat gyakorlatias és szórakoztató hangnemben vezeti be az érdeklődőket a robot használatába. A videókban Massimo Banzin kívül szerepel az Arduino társalapítója, David Cuartielles, valamint az Arduino interakciódizájnere, Xun Yang is, akik izgalmas példa-projekteket mutatnak be:

  • Bevezetés az Arduino-robot használatába – a robot programozásához szükséges Arduino IDE kicsomagolása, felcsatolása és használata,

  • LOGO és a robot távirányítása – a kódpéldák helye az integrált fejlesztői környezetben (IDE), valamint a robot irányítása univerzális TV-távirányítóval,

  • Az akadályok kikerülése és stratégiák kialakítása – különböző technikák használata a robot és a szobában lévő tárgyak távolságának meghatározásához,

  • Vonalak követése – vonalak követése a motorpanelen lévő infravörös szenzortömbbel,

  • Képek és hangok – a képernyő használata és zene lejátszása a robot hangszóróin.

Massimo Banzi a következőt nyilatkozta: „Nagy örömömre szolgál bejelenteni az Arduino és az RS együttműködését a Maker Faire kiállításon. Öt exkluzív oktatóvideót készítettünk együtt az új Arduino-robotról. A videókban csatlakozik hozzám David Cuartielles és Xun Yang is, akikkel az Arduino-robottal kapcsolatos összes témakört végigjárjuk – az alapoktól az összetettebb programozásig. Az elmúlt időszak nagyon izgalmas volt az Arduino életében, és a csapatunk nagyon kíváncsi rá, hogy a vásárlók milyen feladatok megoldására használják majd a robotot.”

     „Az Arduino készítői által összeállított videók egyszerűen követhető, lépésenkénti útmutatót nyújtanak a robot használatához és az arra alapuló projektek fejlesztéséhez” – mondta Glenn Jarrett, az RS Components globális termékmarketingért felelős vezetője. „Az informatív, mégis vidám videók mind az Arduino jelenlegi felhasználói számára, mind pedig a programozással most ismerkedők számára izgalmasak lesznek.”

     A videók a  www.rs-components.com/arduino címen tekinthetők meg.

 

Az RS Components-ről

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája, a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékeket forgalmazó vállalata.

     A csoport 32 országban található vállalatain keresztül több mint 550 000 terméket forgalmaz, amelyek megtekinthetők a honlapon, illetve a katalógusban. Az RS naponta 44 000 árut indít útjára több mint 1 millió ügyfél számára. A termékkínálatba 2 500 piacvezető gyártó terméke tartozik, amely magába foglalja az elektronikai, automatizálási, tesztelés és mérési, elektromos és mechanikai termékcsoportokat.

     A vállalatcsoportot a londoni tőzsdén is jegyzik, amely a 2013. március 31-én záruló üzleti évben 1,24 milliárd font sterlinges forgalmat ért el. További információkért kérjük, látogasson el a www.rscomponents.hu weboldalra.

 

RS Components Magyarország

Tel.: +36 1 408 8371

Fax: +36 1 408 8372

E-mail: service@rscomponents.hu

www.rscomponents.hu