magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

CDQA National Instruments bejelentette az NI Gold Alliance Partnere, a PVI Systems által fejlesztett Chameleon for NI CompactDAQ szoftvercsomag megjelenését, mely a LabVIEW Tools Network-ön érhető el az NI adatgyűjtő eszközökkel készíthető kulcsra kész rendszerekhez.  Ezek skálázhatók, csatornaszámuk növelhető, kezelésük egyszerű, mivel nem igényel programozást, hanem egy erre kialakított konfigurációs felületen történik.

.
Fókuszpontok

A Chameleon ‑ a PVI Systems által az NI LabVIEW-val készített új szoftver ‑ segítségével a mérnökök programozás nélkül, percek alatt állíthatnak össze és futtathatnak adatgyűjtő és naplózó rendszereket, mikrofontömbök, gyorsulásérzékelők, hídkapcsolású érzékelők, hőelemek és más érzékelők statikus és dinamikus jeleinek gyűjtésére és naplózására.

  • A LabVIEW Tools Network-ön elérhető Chameleont úgy tervezték, hogy számos NI CompactDAQ-kerettel kompatibilis legyen, beleértve az új, önállóan működő (stand-alone) rendszert is. Ez a rendszer kétmagos Intel processzorral és adattárolóval rendelkezik, ezáltal egyetlen hordozható kerettel valósíthatók meg a nagy sebességű feldolgozás és naplózás feladatai.

  • A teljesen egyedi adatgyűjtő- és naplózó rendszerek készítéséhez, valamint a lehető legnagyobb rugalmasság érdekében a felhasználók az NI CompactDAQ rendszereket LabVIEW-val ötvözhetik.

A Chameleon és az NI CompactDAQ-platform együttes alkalmazása ideális a szer­kezeti vizsgálatokhoz és a felügyeleti alkalmazásokhoz. Ilyen feladat például a nyomás- és nyúlásmérés sugárhajtóművek tesztelésénél, a szállítás közben felmerülő rázkódás mérése, a nyúlásmérés a járművek szerkezetére gyakorolt különböző hatások vizsgálatakor, illetve a hajó- és és repülőgép szerkezetek rezgésmérésénél. A Chameleon jelentős sikereket ért el katonai területen, például a Northrop Grumman Corporationnél és a Raytheon BBN Technologiesnál.
    „A LabVIEW-n és DAQ szoftveren alapuló, kulcsra kész Chameleon szoftver használatával több mint 32 csatorna érzékelőjének nyomásadatait tudtuk meg­mérni bővítési lehetőséggel. Mindamellett  a lőtéren végzett különböző lövési események során végzett adatgyűjtést időben szinkronizáltan tudtuk elvégezni.” ‑ mondta Jeff Mazurek, a Raytheon BBN értékesítőmérnöki részlegének igazgatója.

A Chameleon jellemzői
  • Feszültség-, IEPE-, hőmérséklet-, hídkapcsolású- és áramerősség érzékelők támogatása;

  • Több forrásból származó adatok megjelenítése, grafikusan is, rögzített vagy valós idejű adatok használatával;

  • Lokális adattárolás későbbi feldolgozás céljából TDMS (technical data management streaming) fájlokban, melyek megkönnyítik az integrációt a LabVIEW-val vagy az NI DIAdem-mel;

  • Szoftveresen számított virtuális csatornák, állítható riasztási értékek a virtuális és valós csatornákon is;

  • A virtuális csatornák számítási sebessége, valamint az adatok naplózási sebessége futás közben állítható;

  • További testreszabhatóság és integráció LabVIEW-val.

CDQ

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: ni.hungary@ni.com
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: techsupport@ni.com