Skip to main content

Az ipar legpontosabb 7½ helyiértékes digitális multimétere az NI-től

Megjelent: 2016. július 13.

A National Instruments (NI) be1 - PXIe-4081 - small 20160420152623jelentette az NI PXIe-4081 típusú, 7½ helyiértékes, nagy teljesítőképességű digitális multiméterének és 1,8 Mminta/s-os leválasztott digitalizálójának megjelenését. Ez az első digitális multiméter, amely PXI-Express felülettel rendelkezik, emellett olyan mértékű rugalmasság, felbontás és leválasztási paraméterek jellemzik, melyek kifinomult mérőrendszereket igénylő problémák megoldásához szükségesek, a fogyasztóelektronikai ipartól egészen a repülés-, űr- és védelmi technikáig.

 

Az első PXI-Express alapú digitális multiméterrel pontosabb és kifinomultabb mérőrendszerek építhetők

Az NI PXIe-4081 típusú modul az iparban elérhető legpontosabb 7½ helyiértékes digitális multiméter. Egyenfeszültség-mérési pontossága egyedülállóan 15 ppm, amit a kalibrálást követően két évig megőriz. Feszültségmérési tartománya nanovoltoktól kilovoltokig terjed, ellenállást pedig a mikroohmos nagyságrendtől gigaohmokig képes vizsgálni. Félvezetős söntölést alkalmazva 1 µA és 3 A között nyolcféle egyenáram-mérési tartománnyal rendelkezik, a váltakozó áram effektívértékét pedig 100 µA-től 3 A-ig tudja mérni, hat tartományban. A multiméter egyetlen 3U magas PXI-kártyahelyet igényel, így képes biztosítani a sokcsatornás rendszerek által igényelt nagy csatornasűrűséget is. Egyetlen PXI-keretben – amely a műszerszekrényben 4U magas helyet tölt be – 17 digitális multiméter-csatornát nyújt. Nagy áteresztőképességet igénylő esetekben leválasztott digitalizálóként, 1,8 Mminta/s-os maximális mintasebességgel képes DC-csatolt jeleket rögzíteni minden áram- és feszültségmérő üzemmódban. A mintavételi sebesség hangolásával a digitalizáló felbontása 10 és 23 bit között változtatható, lehetővé téve a sebesség és pontosság közötti optimum beállítását.
Az egység interaktív szoftveres kezelőfelületén keresztül alapmérések és automatizált alkalmazások hibakeresési műveletei olyan egyszerűen végezhetők el, mint egy hagyományos műszerrel. A modul vezérlőszoftvere kategóriájában a legjobb programozási felülettel rendelkezik, amely számos fejlesztőkörnyezettel – például C, Microsoft .NET vagy LabVIEW – képes együttműködni. A meghajtó programcsomag súgóállományokat, dokumentációt és 28 darab azonnal futtatható példaprogramot is tartalmaz, segítve a kódfejlesztést.

 

1 - PXIe-4081 - small 20160420152623


„Az ügyfeleink sokszor azért választják a PXI-platformot, mert a PXI-berendezések nyújtotta pontosság, csatornasűrűség és működési sebesség révén mérsékelni tudják automatizált tesztelésük költségeit” – nyilatkozta Steve Warntjes, az NI moduláris műszerekért felelős fejlesztési alelnöke. „Az NI PXIe-4081 típusú egységet a gyártó PXI-digitális multiméterek terén szerzett, több mint 20 éves tapasztalatára alapozva fejlesztették ki, kódkompatibilis váltást lehetővé téve PXI-Express felületre. Ennek révén kiterjeszthető a kritikus méréstechnikai funkciók életciklusa, a lehető legkifinomultabb mérési képességeket biztosítva.”
Az itt elérhető összefoglaló további részleteket tartalmaz azzal kapcsolatosan, hogy az NI PXIe-4081 típusú egység milyen módon képes kis mérete ellenére kiváló pontosságot nyújtani, kifinomultabb mérőrendszerek összeállítását és a tesztelések költségeinek mérséklését lehetővé téve.

 

A LabVIEW, National Instruments, NI és az ni.com a National Instruments védjegye. Minden más említett termék- vagy vállalatnév a megfelelő tulajdonosok védjegye vagy kereskedelmi neve.


National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még több National Instruments

 

Címkék: PXI-Express | multiméter | 7,5 digit