Skip to main content

BME hallgatók és a Beckhoff XTS közös sikere

Megjelent: 2015. december 07.

Beckhoff keretes 1Az idei Ipar Napjai kiállításon a Beckhoff XTS lineáris szállítórendszerét nemcsak „saját jogán” díjazták, hanem a BME diákjainak díjazott munkáiban is szerepet kapott.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója, Benei Zoltán, a GraphIT Kft. Design Contest 2015 versenyén az NX szek­cióban III. helyezést ért el az általa tervezett gyártócella Siemens NX CAD-rendszerrel készített 3D-s CAD modelljével. Munkája eredményét, a robotot és a Beckhoff XTS lineáris szállítórendszerét tartalmazó gyártócella-modellt felhasználva diáktársa, Brányi István a virtuális beüzemelést valósította meg.

Beckhoff keretes 1

A robotcella egyik kialakítási változatának díjnyertes 3D-s CAD modellje (Forrás: Benei Zoltán)


A hallgatók szakdolgozat-írási munkájuk során egy robotcella gépé­szeti tervezésével, gyártásával, programozásával, virtuális és tényleges beüzemelésével foglalkoztak. Szakmai munkájukat Kozó Gábor, az ipari automatizálással, mérnöki megoldásokkal és innovációs fejlesztésekkel foglalkozó evopro Systems Engineering Kft. gyártásautomatizálási szakterületének vezetője irányította és támogatta. A cég évek óta együttműködik a Budapesti Műszaki Egyetem Gyártástudomány és -technológia Tanszékével.

 

Beckhoff keretes 2

A megvalósított robotcella az Ipar Napjai, MACH-TECH kiállításon (Forrás: cnc.hu)


Az közös munka keretében a vállalat színvonalas, aktuális, valós ipari feladatokkal fogadja a gépészmérnök és mechatronikus hallgatókat, akik a program keretében új ismeretekkel egészíthetik ki az egyetemen megszerzett elméleti tudást. A gyakorlatban is megvalósított palettázó alkalmazás az idei Ipar Napjai, MACH-TECH kiállításon a Beckhoff Automation Kft. standján volt látható. Az alkalmazásról készült videobeszámoló itt tekinthető meg: http://www.cnc.hu/2015/07/az-ipar-napjai-kulondijasa-a-beckhoff-xts-linearis-szallitorendszere/

 

Gratulálunk a hallgatóknak a kreatív és lelkiismeretes munkával elért eredményeikhez!

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff

 

Címkék: BME | XTS