Skip to main content

A korlátozó gazdasági körülmények közt is stabilan működik a Rohde & Schwarz

Megjelent: 2014. december 04.

RohdeSchwarz1A Rohde & Schwarz június végén zárta a 2013-2014-es pénzügyi évét, és az eredmények alapján stabil helyzetről számolhat be. A gazdasági környezet az elektronikai cégcsoport kulcsfontosságú piacain a korábbi éveknél nagyobb kihívásokat támasztott. A Rohde & Schwarz azonban minden üzleti területén sikeresen megvédte piaci pozícióját, főként csúcstechno­lógiás termékpalettájának és a fő európai piacokon fennálló stabil helyzetének köszönhetően. Latin-Amerikában is jelentősen növekedtek a csoport megrendelései, de a legnagyobb növekedési piacot továbbra is az Egyesült Államok és Ázsia jelenti a müncheni székhelyű, családi tulajdonban lévő társaság számára.

 

Az új megrendelések közelítőleg 1,8 milliárd euró szinten stabilizálódtak az elmúlt pénzügyi évben (2013. július – 2014. június). A nettó bevételi célelőirányzat 1,75 milliárd euró volt. A pénzügyi év végén a társaságnál mintegy 9800 dolgozó állt alkalmazásban az egy évvel korábbi 9300-as létszámhoz képest.
A Rohde & Schwarz üzleti tevékenysége négy pilléren nyugszik: méréstechnika, műsorszórás, védett kommunikáció, valamint rádiómegfigyelés és rádiólokáció. A méréstechnikai területen a csoport meg tudta védeni piaci részesedését az elmúlt pénzügyi évben. A fő bevételi forrást ismét a vezetékmentes kommunikációs mérőberendezések jelentették. Néhány éves üzleti fellendülést követően normalizálódott a kereslet ezen a piacon. Kiszélesített termékválasztékának köszönhetően azonban a társaság ismét pozitív eredményeket tudott elérni a mobil­hálózati szolgáltatókkal folytatott üzleti tevékenységében. A Rohde & Schwarz ipoque és SwissQual nevű leányvállalataival együtt, a piacon egyedülálló módon, egyetlen forrásból kínál méréstechnikai megoldásokat a vezeték nélküli hálózatok teljes élettartamára. A társaság a „Value Instruments” névre keresztelt, általános célú mérőberendezéseivel is növekedést könyvelhetett el a széles felhasználói kört érintő piaci területen. Ez a kínálat az alacsonyabb árkategóriás szegmensben is teljessé teszi a Rohde & Schwarz termékválasztékát.

 

RohdeSchwarz2


A műsorszórás területén a Rohde & Schwarz nem egyszerűen csak az adókészülékek és a méréstechnikai berendezések már kialakult ügyfélkörére épít. A társaság rendületlenül bővítette szaktudását a műsorszórás és médiatechnológia teljes értékláncát érintően. Például a nagy felbontású 4K-képformátum teljes átviteli útjára vonatkozóan kínál már megoldásokat a cég, a tartalom-előállítástól, utófeldolgozástól és fejállomásoktól kezdődően az átviteltechnikáig bezárólag. A Rohde & Schwarz fontos referenciaprojekteket nyert el ezen a területen, a dél-koreai Seoul Broadcasting System (SBS) például a Rohde & Schwarz teljes körű (végponttól végpontig terjedő) 4K-rendszere mellett döntött.
A védett kommunikáció területén érezhető volt a geopolitikai fejlemények és a pénzügyi megszorítások hatása számos országban. Mindazonáltal a társaságnak kedvezőek a kilátásai a jövőre nézve, mivel hatalmas tapasztalattal rendelkezik a kulcstechnológiák terén, és jelentős befektetéseket áldoz innovatív termékekre. A szoft­verrádiók új generációja nagysebességű, zavarvédett adatátvitelt képes megvalósítani hálózatközpontú műveletek révén. A légi irányítás területén a Rohde & Schwarz elsőként kínál országhatárokat átívelő, teljes mértékben IP-alapú beszédkapcsolat-kezelő rendszerre épülő virtuális irányító központokat. Az ezen a területen elnyert fontos referenciaprojektek pozitív visszhangot keltettek. A rádiómegfigyelés és rádiólokációs terület is sikeres évet zárt, ugyanolyan magas szinten tartva a megrendelések volumenét, mint az előző évben.
A jövőbeni sikerek biztosítása érdekében a Rohde & Schwarz a számítástechnikai biztonsági piacon is komoly befektetéseket eszközöl. A júliusban megvásárolt új, gateprotect nevű leányvállalat révén tovább bővül az elektronikai cégcsoport hálózatbiztonsághoz kapcsolódó szakértői potenciálja. A Rohde & Schwarz a B2B-szegmensben is erősíteni kívánja számítástechnikai biztonsági pozícióit.


Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460, fax: +36 1 412 4461
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

Még több Rohde & Schwarz

 

Címkék: méréstechnika | műsorszórás | védett kommunikáció