Skip to main content

Szoftveresen tervezett műszerek „új hulláma” az NI-től

Megjelent: 2014. november 12.

ni keretesAz NI évente megrendezett szakmai világtalálkozója, az NIWeek keretében jelentették be, hogy új műszerfajták és automatizált vizsgálati alkalmazások is megjelennek a szoftveresen tervezett műszerek választékában.

 

 

 

Az NI két éve vezette be első szoftveresen tervezett műszerét, a vektorjel analizátor-generátort. Azzal, hogy hagyományos műszereit az NI szoftveresen tervezett műszereire cserélte, a Qualcomm Atheros több mint 200-szorosára, a Hittite Microwave pedig több mint 30-szorosára növelte teszteléseinek sebességét. A legújabb szoftveresen tervezett műszereket automatizált vizsgáló- és kutatási alkalmazásokban használják a vezetékmentes és mobileszközök, a félvezetők, a járműipari termékek és a repüléstechnikai/védelmi rendszerek területén:      A műszerek közt megtalálható a

„A felhasználó által programozható FPGA révén a műszer mélységeibe hatolhatunk be, drasztikusan megváltoztatva annak viselkedését és teljesítményét” – nyilatkozta Prathima Bommakanti, a Frost & Sullivan mérésekkel és műszerezéssel foglalkozó iparági elemzője. „Ezzel az újfajta berendezéssel a felhasználó a műszer funkcióit tetszés szerint átalakíthatja – ami pedig paradigmaváltást jelent a műszeriparban, ahol a termékek lehetőségeit mindeddig nem a felhasználó, hanem a gyártó határozta meg.” Az NI szoftveresen tervezett műszereiben lévő ‑ a felhasználók által a LabVIEW-szoftverből jól ismert „adatfolyam-paradigmán” alapuló rendszertervező felületén keresztül programozható ‑FPGA-áramkörnek köszönhetően nincs többé szükség a speciális nyelvek (például VHDL vagy Verilog) ismeretére és nem kell drágán alkalmazni digitális technikai szakértőket, továbbá nem kell fizetni a gyártónak minden újabb egyedi átalakításért. „A rádiófrekvenciás vizsgálatok állandóan változnak és gyors ütemben jelennek meg” – fejtette ki Christian Pfefferer, a Valeo globális tesztmérnöke. ‑ „A felhasználó által programozható FPGA-k rugalmassága lehetővé teszi, hogy lépést tartsunk az RF-vizsgálatok bővülő követelményeivel, elősegíti a spektrummérésekkel kapcsolatos jelenlegi elvárások teljesítését, valamint felkészít bennünket a jövőbeni igények kielégítésére is.” Az új műszerekkel és a szoftveresen tervezett berendezésekkel kapcsolatos további információk az ni.com/software-designed-instruments weboldalon találhatók.

 

http://hungary.ni.com

Még több National Instruments

 

Címkék: SDI