Skip to main content

Jelentős érdeklődés a graphIT PLM Perspektíva 2014 című CAD/CAM/PLM rendezvényén

Megjelent: 2014. október 22.

logo 1700x582A graphIT Kft. által rendezett PLM Perspektíva 2014 rendezvényén számos tervezőmérnök és cégvezető gyűlt össze, hogy megismerhessék a CAD/CAM/PLM piac által kínált aktuális újdonságokat és érdekességeket. A szakmai összejövetelen történteket a graphIT Kft. sajtóösszefoglalója alapján ismertetjük.

 

A rendezvényt a magyarországi Siemens képviseletében Nagy Zoltán, a Siemens PLM partnerfelelős igazgatója nyitotta meg. Ellismerését fejezte ki a graphIT Kft. kiemelkedő szakmai tevékenységért, a hozzájárulásáért a hazai PLM piac fejlődéséhez, és gratulált a cégnek, hogy elnyerte a Siemens Quality Management megoldás portfóliójának forgalmazási jogát Közép-Kelet-Európában.

 

graphittomeg folyoso

Számos érdeklődő gyűlt össze a graphIT Kft. által megrendezett Perspektíva 2014 rendezvényen

 

Ezután Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője tekintette át röviden a cég aktuális helyzetét, ismertette, miként tudja megőrizni a Siemens Gold Partneri státuszát és meghatározó piaci szerepét. A bemutatóból a résztvevők megismerhették a graphIT Kft. által kínált, a 3D-s tervezést, a megmunkálási tervezést, a végeselem analízist, illetve a digitális gyártást is magában foglaló, egyedülállóan teljes PLM megoldást.

 

graphitSallayPeter

Sallay Péter bemutatja az újonnan bevezetett Quality Management megoldást

 

A bemutató központi témáját a közismert LEGO® játékok szolgáltatták, amelynek egyik legnagyobb és legmodernebb gyártóbázisa Nyíregyházán található. Egymillió darab LEGO® elem gyártása során legfeljebb 18 darab lehet hibás, amely nagy kihívás a vállalat számára. A pontos tervezés és gyártás igényeinek csak olyan rendszerek alkalmazásával tudnak megfelelni, mint a Siemens NX és a Siemens Teamcenter. A LEGO® játékokat nem csak termékként, de átvitt értelemben is a rendezvény szimbólumaként használta a graphIT Kft az általa forgalmazott integrált CAD/CAM/PLM megoldások pontos illeszkedésének jelképeként.

Az év tervezői – Design Contest és Lean Olimpia

 A Design Contest az elmúlt években a Siemens PLM termékeket használó cégek legrangosabb éves mérnöki versenyévé vált, melynek eredményhirdetésére a Perspektíva 2014 rendezvényen került sor. Számos pályázat érkezett a versenyre mindkét kategóriában (Solid Edge, illetve NX). A legjobb pályamunkákat számos szakmai szempont alapján, öttagú szakmai zsűri választotta ki.

Az idei év talán egyik legérdekesebb versenye az idén első alkalommal megrendezett Lean Olimpia volt. A versenyre olyan pályamunkákat vártak a szervezők, amelyek egy komplett folyamatot mutattak be, a tervezéstől egészen a megvalósításig. Vizsgálták a pályázók által elért eredményeket, az együttműködés mértékét, a pályázatok szakmai minőségét, az elért eredmény fenntarthatóságát, illetve a lean eszközök helyes alkalmazását. A legjobb pályamunkák kiértékelésekor a zsűri helyszíni bejárással ellenőrizte a lean folyamatokat és az elért eredményeket. Az idei verseny győztese az Electrolux Lehel Kft. csapata. Az Oleanpia ‑ a nagy sikerre tekintettel ‑ jövőre folytatódik.

Termékújdonságok – PLM Connection Europe 2014, Berlin

2014. októberében került sorra Berlinben Európa legnagyobb PLM rendezvénye, a PLM Connection Europe 2014 is, ahol 30 ország 270 vállalata vett részt, összesen 150 szekcióban. Az eseményen a graphIT Kft. munkatársait és ügyfeleit 10 fős delegáció képviselte. A graphIT Kft. az idén először nem csupán látogatóként vett részt, hanem előadást is tartott a minőségmenedzsmentről, mely a hatékonyság növeléséhez és a tervezési és gyártási a költségek csökkentéséhez nyújt segítséget.

Perspektíva 2014 – újdonságok és szakmai érdekességek

Négy szekció (termékújdonságok, PLM a cégvezetés számára, alkalmazott technológiák, illetve iparági alkalmazások) 14 előadását kísérhették figyelemmel az érdeklődők.

  • A termékújdonságok szekcióban debütált – a Berlini PLM Connection Europe 2014 rendezvény után egy héttel – a Siemens PLM zászlóshajó alkalmazásának az új verziója, az NX 10. A résztvevők megismerhették az NX 10 új fejlesztéseit, például a 2D koncepcionális tervezési megoldást, vagy az újonnan kifejlesztett érintőképernyőkkel kompatibilis felhasználói felületet. Ezután mutatták be a Solid Edge alkalmazás ST7 verzióját. A számos új funkció és fejlesztés mellett az egyik legnagyobb előrelépés a hazai felhasználóknak, hogy a szoftver magyar nyelven, magyar nyelvű telepítő csomaggal – is rendelkezésre áll, az ingyenes próbaverziót és a diákok számára elérhető verziót is beleértve. A Solid Edge ST7 verziójától kezdve a magyar nyelvű verzió bérelhető is a graphIT Kft. honlapján keresztül. A bérleti konstrukció egyedülálló rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Segítségével a szoftver akár már 1 hónapra – akár egyetlen projekt tartamára is – is igénybe vehető. A konstrukció keretében lehetővé válik, hogy a felhasználó az igényeihez szabva használhassa az alkalmazás által nyújtott előnyöket és csak akkor fizessen a szoftverért, amikor arra valóban szüksége van. Ugyanebben a szekcióban mutatták be a Teamcenter Rapid Start alkalmazás kis- és középvállalkozásokra optimalizált PLM-csomagját.

 

                PLMConnection2014

 

  • A graphIT Kft. külön figyelmet fordít a cégvezetőkre, ezért nekik idén egy külön szekciót szentelt. A management szekció két fő téma köré épült. Az egyik a graphIT Kft. által regionális szinten forgalmazott Quality Management termékcsalád, amelynek tagjai a VA (3D-s tűrésanalízis), az NX CMM (koordináta-mérőgép programozás), illetve a DPV (a gyártási adatok gyűjtésére, tárolására és elemzésére szolgáló szoftvercsomag) alkalmazások. A Teamcenter alkalmazást itt a vezetők szempontjainak megfelelően mutatták be. Demonstrálták, hogy az Active Workspace platform független HTML5-alapú kliensének segítségével miként lehet az adatokat hatékonyan kezelni.

  • Az alkalmazott technológiák szekcióban olyan rendkívül érdekes témákat ismerhettek meg az érdeklődők, mint például a speciális analízisek végrehajtása, illetve a létesítménytervezés, amelyeket a rendezvény során egy külön szakmai előadás keretében ismertettek.

  • A létesítménytervezés előadáson Kováts-Megyesi Balázs, a Plant Design Kft. vezetője adott tájékoztatást a graphIT Kft. és a Plant Design Kft. által kínált skálázható létesítménytervezési portfólióról. A hallgatóság valós példán keresztül ismerhette meg, miként képes a Solid Edge alkalmazás és az abba integrálható Smap3D PlantDesign eszköz mindenki számára átfogó megoldást nyújtani a technológiai tervezéstől a 3D-s modellek megtervezésén keresztül egészen a 3D izometria elkészítéséig.

  • Az iparági alkalmazások szekcióban a legnagyobb hangsúlyt a Siemens autóipari szoftveres megoldásaira helyezték. Az érdeklődők megismerkedhettek a Siemens és a Daimler közös „PLM 2015” projektjével, amely a jelenlegi Catia-licenszekről való áttérést koordinálja. Ez a váltás jövő év első negyedévének végére fejeződikbe, és ezután a Daimler beszállítói csak az NX-ben készült modelleket, rajzokat használhatják az autógyártóval folytatott együttműködéshez. Hazánk egyik legjelentősebb autóipari beszállítója, az SMR Automotive Mirror Technology Hungary vezetője is itt ismertette a cégcsoport magyarországi tevékenységét, a tervezést és gyártást, valamint a minőségi követelményeket.

 

 (forrás: a graphIT Kft. sajtóösszefoglalója)

 

graphIT Kft.
1027 Budapest, Medve u. 17.
Telefon: +36 1 436 9600
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.graphit.hu
www.facebook.com/graphitltd
www.youtube.com/graphitltd

Még több graphIT

 

Címkék: Siemens | PLM | CAD | CAM | Solid Edge | ST7 | active workspace