magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

NI LabViewA LabVIEW 2014 újdonságaival az adatok bárhol és bármikor begyűjthetők, elemezhetők és megjeleníthetők.

 

 

 

 

A National Instruments Austinban (Texas, USA) rendezett éves konferenciáján, az NIWeek-en a cég termékeinek alkotói és felhasználói találkozhatnak. A rendezvény keretében már hagyományosan minden évben számos új termékkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és ebben a keretben mutatják be a cég „zászlóshajójának” számító LabVIEW-szoftver aktuális újdonságait is. Ezt a szoftveralkalmazást régen mérésvezérlő vagy mérésautomatizáló porogramként volt szokás emle­getni, ma már azonban egyre inkább rendszertervező szoftverként emlegetik, jelezve, hogy a fejlesztés kezdetei óta a mérnökök és tudósok legösszetettebb mérnöki problémáinak áthidalására is alkalmassá vált ez a megoldás. A LabVIEW 2014 újításai a mérési adatok beolvasását, elemzését és megjelenítését segítik, lehetővé téve megalapozott döntések gyors meghozatalát. A LabVIEW 2014 hardverrendszertől független programkódok és mérnöki folyamatok révén ad a felhasználók számára egységes felületet a mérnöki problémák megoldásához, lehetővé téve az elkészített alkalmazások jövőbeni felhasználását is. Ezzel a megközelítéssel idő és pénz takarítható meg egy olyan környezetben, ahol a technológia folyamatosan fejlődik, a követelmények szigorodnak és a piacképes végtermék előállítására is egyre kevesebb idő marad.

„Az NI LabVIEW és a CompactRIO modulok révén Észak-Amerika egyik legnagyobb regionális villamosenergia-elosztója kisebb költségkerettel, mérsékelt kockázattal, továbbá rövidebb piacra viteli idővel volt képes decentralizált és elosztott megoldásokat kialakítani. Az új rendszernek köszönhetően az NI-t választó energiaszolgáltató képes a villamos hálózatáról érkező adatok gyűjtésére, elemzésére és megjelenítésére, ennek alapján pedig előtérbe helyezheti azokat a fejlesztési projekteket, amelyek javítják az elosztóhálózat stabilitását és optimalizálják a növekedés kezelését“ – nyilatkozta Bob Leigh, a LocalGrid Technologies elnök-vezérigazgatója.

A LabVIEW 2014 beszerzése is egyszerűbb: az adott alkalmazási területen leggyakoribb és leghasznosabb programmodulok és kiegészítők a programcsomag-ajánlatok révén összegyűjtve, jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg. A csomagokkal „megcélzott” alkalmazási területek között találjuk például az automatizált tesztelést, a beágyazott szabályozást és felügyeletet, valamint a környezetszimulációs (HIL-) és valós idejű feladatokat. A LabVIEW 2014‑gyel élvonalbeli adatgyűjtő hardverek is használhatók, úgymint a robusztus kivitelű, sokoldalú, négy bővítőhelyes CompactDAQ és CompactRIO rendszer, a szoftveralapú műszerek, mint például a nyolccsatornás, nagy felbontású PXI Express oszcilloszkóp vagy az NI VirtualBench szoftveralapú, 5 műszert egy eszközben tartalmazó műszeregység.

A LabVIEW 2014-et új, a mérnöki döntéshozatalt megkönnyítő képességekkel is felruházták. Ilyen a

  • DataFinder Federation technológia, amellyel intuitív módon kereshetünk adatokat a helyi meghajtón, a helyi hálózaton vagy az interneten át bárhol a világban;

  • új beépített algoritmusok, amelyekkel az elemzőeszközök szélesebb körben bevethetők, többek között .m fájlokkal bővíthető az NI Linux Real-Time csomag és gépi látási függvényekkel az FPGA;

  • Data Dashboard a LabVIEW-ban, aminek segítségével könnyedén kialakíthatunk biztonságos kapcsolódási felületet mobileszközre, ezért külön mobilfejlesztő bevonása nélkül is megjeleníthetjük a begyűjtött adatokat, továbbá menet közben is meghozhatunk adatokon alapuló döntéseket.

A LabVIEW legújabb változata 13 új, a programozás hatékonyságának optimalizálását szolgáló funkciót is tartalmaz, amelyeknek az az érdekessége, hogy a felhasználók kezdeményezték a kidolgozásukat. Emellett aktív szoftverszolgáltatás esetén elérhető, bővített internetes oktatási anyagokkal is rendelkezik LabVIEW RIO alkalmazásokhoz, továbbá új eszközöket is tartalmaz a LabVIEW Tools Network-ből. Ilyen például a Bergmans Mechatronics LLC LabSocket rendszere, amely segítségével böngészőkbe beépülő modulok és kliensoldali futtatókörnyezet nélkül, távolról is hozzáférhetünk a LabVIEW alkalmazásokhoz.

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: ni.hungary@ni.com
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: techsupport@ni.com

Még több National Instruments

 

Címkék: orvostechnika | defibrillátor | LabVIEW | DAQ