Skip to main content

Kapcsoljon turbóra!

Megjelent: 2021. szeptember 02.

Murrelektronik GOA Murrelektronik rendszertechnikai megoldásaival a költségek akár 30 százalékát is megtakaríthatja

A versenytársi és költségnyomás egyre nagyobb. A Murrelektronik teljes körű automatizálási rendszerei jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy időt, pénzt takarítson meg, és megkímélje az idegeit. Ezzel leveszi a nyomást a gépek és rendszerek villanyszerelési munkáiról, és bebiztosítja a versenytársakkal szembeni mindent eldöntő előnyt.

 

Az Ön helye a pole pozícióban

Az elavult villamosság fékező erőként hat. A gépgyártás területén működő vállalkozások emiatt hátrányba kerülhetnek a konkurenciával szemben. Az éveken át egyre terebélyesebb konstrukciós és gépkoncepciók megnehezítik a gazdaságos termelést itt és most. A nagyszámú, egymással nem összehangolt komponens több munkával jár a kábelezéskor és az üzembe helyezéskor. Gyakran kell végezni utólagos bővítéseket és változtatásokat. A helyhiány a kapcsolószekrényben és a különböző beszállítóktól vásárolt, többféle problémás interfész a hab a tortán.
Önnek is ismerős a helyzet? Akkor a legjobb, ha még ma turbóra kapcsol a Murrelektronikkal! A kapcsolószekrény nélküli automatizálástechnika és a decentralizált telepítési technika specialistájaként a Murrelektronik újradefiniálja az áram-, jel- és adatátvitelt – mindezt az Önök igényeire és az Önök vállalatára szabva. Szakemberei segítenek hasznosítani a parlagon heverő lehetőségeket a gépek és rendszerek villamos szerelésekor. Végeredményben ezzel akár a költségek 30 százalékát is megtakaríthatják.

 

Az elszigetelt megoldások ideje lejárt

A korszerűtlen villamosság nagymértékben fékezheti a gépek és rendszerek működését. A klasszikus telepítési megoldások a teljes vezérléstechnikát a kapcsolószekrényben helyezik el. Az érzékelőket és a működtető egységeket egy nagy sorkapocsszinten keresztül kötötték össze a tereppel. A sok egyedi komponens miatt nagy a meghibásodás kockázata, és a gép jelentős szerelési és üzembe helyezési ráfordítást igényel.
A klasszikus párhuzamos vezetékezés mindezek miatt kikerült a kapcsolószekrényből a terepre. A külön elhelyezett sorkapocsdobozokkal osztották el az áramot és az adatokat a gépi periférián. Ezzel kismértékben csökken a szerelési munkaigény – cserébe megnő a lehetséges hibaforrások száma. Rövidzárlat vagy túlterhelés esetén különösen időigényes a hibakeresés. Ehhez jönnek még a gyakori vezetékezési hibák a kapcsolószekrény és a periféria között. A következmény: hosszú állásidők és termeléskiesés.

 

Murrelektronik GO

 

Ebben rendszer van!

A DESINA kutatási projekt keretében a Müncheni Műszaki Egyetem tudósai összehasonlították egyik oldalon a klasszikus telepítési koncepciókat a másik oldalon a szisztematikus decentrális koncepciókkal. Az átállásból származó jelentős megtakarítási potenciálokat vizsgálták. A projekt eredményeit a Murrelektronik által szerzett, különböző ágazatok vállalatainál telepített és különböző méretű referenciarendszereken megfigyelt gyakorlati tapasztalatok megerősítették.
Mindenekelőtt két tényező volt döntő fontosságú az akár 30 százalékos költségmegtakarítás eléréséhez:

A decentrális automatizálástechnika – a komponenseket nem a kapcsolószekrényben, hanem a folyamat közelében helyezik el.
A szisztematikus telepítési technika – egy egymással összehangolt rendszerépítő szettet alkalmaznak a különböző egyedi komponensek helyett.

 

Az 5 legfontosabb érv

A Murrelektronik telepítési megoldásai előnyt biztosítanak Önnek:

  • a tervezés és az üzembe helyezés közötti rövidebb átfutási idővel,
  • a költségmegtakarítással a telepítési technikában,
  • a legmodernebb, egymással összehangolt technológiának köszönhető, jövőbe mutató megoldásokkal,
  • a kompakt kialakítású és optimális diagnosztikai lehetőségeket kínáló automatizálási rendszerekkel,
  • szinergiákkal és folyamattakarékossággal minden területen.

 

Kis ráfordítás, nagy hatás

A Murrelektronik teljeskörűen közelíti meg a költségek optimalizálásának kérdését. A műszaki tervezési szakasz például egy gép összköltségeihez csupán tíz százalékban járul hozzá. Azonban már ebben a szakaszban meghatározzák a gép teljes bekerülésének mintegy 70 százalékát, mivel ekkor hoznak meg fontos döntéseket, valamint meghatározzák az áram-, adat- és jelútvonalakat.
A Murrelektronik szakértői pontosan tudják, hogy az értékteremtési lánc egyes pontjain milyen elemeket kell finomhangolni a gépek és berendezések telepítési technológiájának optimalizálása érdekében.

  • A műszaki tervezés során határozzák meg a telepítési koncepciót, ami döntő mértékben befolyásolja a gépek és berendezések későbbi gazdaságosságát.
  • A jó telepítési megoldással csökken a beszerzés által biztosítandó alkatrészek bonyolultsági foka. További előnyök: ellenőrzött minőség, nagy szállítási pontosság, világszintű értékesítési hálózat és kevesebb beszállító.
  • A decentrális, racionális és hibamentes telepítés a Murrelektronik fő kompetenciája. A szabványosított csatlakozók rendkívül sok időt takarítanak meg, és csökkentik a meghibásodások előfordulását.
  • A Murrelektronik-rendszerek intelligens szoftverekre épülnek. Ennek köszönhetően csökken a programozási igény, a standardizálás megkönnyíti és támogatja a fölérendelt rendszerekbe való bekötést.
  • A decentrális IO-rendszerek különösen gyors üzembe helyezést biztosítanak. Folyamatosan lehetőség nyílik a részleges üzembe helyezésre. A modulárisan felépülő diagnosztikai rendszer lecsökkenti a hibakeresésre fordítandó munkát.
  • Szerviz egészen egyszerűen: ipari minőség, hosszú élettartamra tervezett kialakítás és EMC-ellenálló elektronika garantálják a hosszú üzemidőt nehéz környezetben is. A moduláris koncepciónak köszönhetően a későbbi módosítások és bővítések egyszerűen kivitelezhetők.
  • A termelés profitál a tűpontos diagnosztikai információkból, amelyeknek köszönhetően nő a gépek rendelkezésre állása. Az új potenciálok megnyitják az IoT-csatlakozások lehetőségét. Mivel decentrális telepítési technikával kevesebb helyre van szükség, értékes termelési terület szabadul fel.

 

Sikertörténetek a gyakorlatból

A telepítési koncepciónak csak „csokis oldala” van
A csokoládégyártáshoz készülő hengerműveknél a svájci Bühler AG technológiai konszern a hagyományos pont-pont összeköttetésű központi gépvezérlésről átváltott a decentrális plug & play alapú telepítési koncepcióra. Az előkonfekcionált kábelek, a bedugható csatlakozók és az intelligens egységek kitelepítése az érzékelőkhöz és működtető egységekhez csökkentették a sorkapcsok számát, és ezzel a kapcsolószekrény mérete a felére csökkent. A gépek vezetékezésére fordítandó idő 2,5-szeres osztóval csökkent. A Murrelektronikra, illetve a Cube67-re való átállással a telepítési idő is minimálisra csökkent a használatbavétel során – és mindez évi több mint 150 gép esetén.

 

A Murrelektronik meggyőző csomagot rakott össze

A német Somic csomagológép-gyártó cég a funkcionális egységek rugalmas moduláris építőszett-jellegű rendszerére fekteti a hangsúlyt. A Murrelektronik telepítési technikája optimálisan kielégíti a rendszertechnikai elvárásokat: a modulok csatlakoztatása egyszerűen, szabványosan és mégis nyitottan történik.

 

Egyedülálló látványos eredmények a gépgyártásban

Az egyedi sorkapocsszekrényből kiinduló különálló vezetékezéstől a decentrálisan szervezett rendszerig – ez a váltás a Wipperfürth-i SN Maschinenbau cégnél az anyagköltségek és időráfordítás mintegy 70 százalékának megtakarítását eredményezte. Az előtelepített funkcionális modulok bevezetésének köszönhetően a műszaki tervezés és az összeszerelés is jelentősen gyorsabban valósulhat meg.

 

Kövesse Ön is a legjobb vállalkozások példáját, és vegye fel a kapcsolatot a Murrelektronik szakértőivel!

 

A Murrelektronik szívesen kidolgoz egy Önnek megfelelő koncepciót és megmutatja, hol vannak megtakarítási lehetőségei.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu