Skip to main content

Seiko hőnyomtatók

Megjelent: 2019. szeptember 11.

gothard lidA közvetlen hősugárzással nyomtató printereket széles körben alkalmazzák a mindennapi életben, ideértve az orvostechnikai eszközöket, az önkiszolgáló technológiát, az értékesítési pontokat, a mobil alkalmazásokat és még sok minden mást. A hőnyomtatók kevés mozgó alkatrészt tartalmaznak, ezért ritkán hibásodnak meg és alacsony a fenntartási költségük.

 

Működési elvéből fakadóan a hőnyomtatás az egyetlen nyomtatási technológia, amely képes a környezeti hőmérséklet változásához adaptálódni, ez pedig minden „terepi” alkalmazásnál fontos követelmény. A hőnyomtatással készült kép éles, kontrasztos, esztétikus, hosszú idejű stabilitása is megfelelő.
Más nyomtatási formátumoktól eltérően a hőnyomtató kevés mozgó alkatrésszel működik, és nem fogyaszt festéket vagy szalagot. Ennek köszönhetően csendes, gyors és megbízható működést, kis méretet és súlyt, ütés- és rázásálló kivitelt, megbízható hosszú élettartamú teljesítményt és alacsony karbantartási költségeket eredményez.
A felsorolt előnyök alapján a hőnyomtatók a bonyolult felépítésű, sérülékeny, zajos, lassú, és karbantartásigényes printereknél műszaki és gazdaságossági szempontból egyaránt megfelelőbbek a mobil készülékekben és a csendes és gyors működést igénylő (kereskedelmi, méréstechnikai, medikai) alkalmazásokban. A legtöbb mobil nyomtató közvetlen hőtechnikát alkalmaz.
A hőnyomtatók piacának egyik legjelentősebb képviselője a Seiko Instruments cég. A Seiko hőnyomtatókban a magas hőmérsékleten lokálisan elszíneződő bevonatú papírszalag elektronikusan vezérelt fűtő-ellenállássor előtt halad el, ezáltal, és a fűtőáram alkalmas időzítésével karakteres és grafikus információk jeleníthetők meg.
A korszerű típusoknál a hőnyomtatófej nem mozog, hanem az ellenállássor a papírtovábbítás irányára merőleges vonalban rögzített és közvetlen hőtechnika alkalmazásával készített képet hoz létre a speciálisan kezelt hőpapírra.
A Seiko Instruments megbízható, nagy teljesítményű nyomtatók teljes sorozatát kínálja rugalmas összeállításban, kis méretű formában, amelyek megfelelnek a legszigorúbb hőnyomtatási követelményeknek is.

 

KSM-347 Hőnyomtatócsalád

A Seiko által fejlesztett Edito KSM-347 nyomtatócsalád a piacon elérhető egyik legjobban teljesítő és megbízható kioszknyomtató-család, ideális a hordozható alkalmazásokhoz. Többféle változatban érhető el, hogy jobban illeszkedjen az ügyfelek projektjeihez.
A thermoprinter papírvezető beállító-rendszere 58–83 mm közötti szélességű hőpapír alkalmazását teszi lehetővé. A papírtekercstartó hét helyzetbe állítható, és akár 200 mm átmérőjű tekercsek befogadására is képes.
Az Edito KSM-347 hőnyomtató-sorozat típusai megvilágított előlappal is elláthatók és különféle interfészekkel – RS232, USB és Ethernet – szállíthatók. A kifinomult firmware lehetővé teszi a felhasználó számára a nyomtató műveleteinek ellenőrzését és egyszerű beállítását. Számos betűtípust már előre telepítettek és kiegészítő betűkészletek letöltésére is lehetőség van 6 × 8-tól 64 × 64 pontos karakterméretekig. (1. ábra)

 

gothard

1. ábra

 

Az alapmodul felszereltsége már mindent tartalmaz, ami egy kioszknyomtatóhoz szükséges:

  • Kifinomult hőnyomtató mechanizmus (CAPM347 – Seiko),

  • integrált papírvágó a teljes és részleges vágáshoz,

  • nyomtatóvezérlő (maximális nyomtatási sebesség 200 mm /sec.),

  • rugalmas papírtekercstartó (bal és jobb oldali helyzethez), papírvég-érzékelő,

  • rugalmas papírcsatorna 58–83 mm papírvastagsághoz,

  • feszítőegység fel vagy le funkcióhoz,

  • feketejel-érzékelő az előre nyomtatott papírhoz,

  • konfigurációs szoftver a képek, betűtípusok letöltéséhez,

  • nyomtatás nélküli „jegy-emuláció”,

  • Escape szekvenciákkal vagy Windows illesztőprogrammal ellenőrizhető,

  • interfészek: RS232, USB vagy Ethernet,

  • tápfeszültség: 24 V,

  • üzemi hőmérséklet: -20–+70 °C,

  • tárolási hőmérséklet: -20–+75 °C.

 

Felhasználási lehetőségek:

  • Parkolórendszerek,

  • jegynyomtatás,

  • önkiszolgáló-egységek,

  • bank, posta,

  • repülőterek,

  • sorrend-megállapítás,

  • könyvtárak,

  • raktárak.

 

MP-B30 Hőnyomtató

A Seiko Instruments 2019. januárjában mutatta be egy újabb mobil nyomtatóját, az MP-B30 típust. A 80 mm szélességű hőpapírra nyomtató MP-B30 ugyanolyan kompakt és könnyű súlyú, mint a Seiko két hüvelykes modellje, és károsodás nélkül képes elviselni a többszöri, akár 1,8 m magasról történő leejtést is. Használata ideális különféle vertikális helyzetben és alkalmazásban, mint például a kiskereskedelem, vendéglátás, elektronikus jegyek nyomtatása, raktározás és mindenütt, ahol rendkívül fontos a mobilitás és a könnyű kezelhetőség. (2. ábra; 3. ábra)

 

gothard2

2. ábra

Ahogy az a Seiko Instruments termékektől elvárható, az MP-B30 nagy felbontású nyugtákat nyomtat 127 mm/sec. sebességgel. Kívülről elegáns megjelenése és könnyű kezelhetősége mellett bármilyen környezeti körülmény között üzemképes (IP54 védettségi besorolás), beleértve a –20 és +55 °C közötti hőmérsékletet.
Kezelése egyszerű, kialakítása stílusos. 3 hüvelykes papírszélességgel és kicsivel több, mint 30 dkg súlyával az MP-B30 sorozatú thermoprinter masszív felépítésű, ideális mobil nyomtató.
Az opcionális kiegészítésként akkutöltőtartóval (cradle) is kiegészíthető nyomtató könnyen újratölthető akkumulátora állandó készenléti állapotot biztosít, technológiai fejlettsége pedig kompatibilissá teszi a legújabb operációs rendszerekkel, beleértve a Windows 7, 8, 8.1 és 10 platformokat is. A nyomtató-illesztőprogramok az OPOS és a POS for .NET rendszerek számára is rendelkezésre állnak. A fokozott mobilitás érdekében SDK is elérhető Android, iOS és Windows CE nyomtatási osztályú könyvtárakhoz. A nyomtatók új funkciókat is kínálnak: a Bluetooth modell az NFC-n keresztül automatikus párosítás lehetőségét nyújtja a gazdagéphez.

 

gothard3

3. ábra

 

RP-F10 Hőnyomtató

A Seiko Instruments új, 2019. áprilisában bejelentett RP-F10 típusú POS nyomtatója rendkívül kompakt, és opcionális kiegészítéseként 4,3 hüvelykes színes TFT LCD kijelző is csatlakoztatható hozzá. Az innovatív kijelző közvetlenül a nyomtatóra szerelhető. Az RP-F10 hőnyomtató állhat önmagában és a falra is felszerelhető az ügyfelek tiszta, egyértelmű kommunikációja érdekében. A kettős felső és elülső papírkimeneti konfigurációs beállítások nagyobb rugalmasságot eredményeznek a telepítés során. Az elülső (előlapi vagy frontoldali) papírkimenet IPx1 tanúsítása (függőlegesen csepegő víz elleni védettség) és az opcionális kiegészítésként rendelhető hangjelző (buzzer) egyebek mellett éttermek konyháinak nyomtatási alkalmazásaihoz is kiválóan alkalmassá teszi az eszközt. A csatlakoztathatósági lehetőségek között szerepel a BT, a WiFi, az USB. (4. ábra, 5. ábra)

 

gothard4

4. ábra


A kétfajta készülékház-burkolattal (fekete vagy fehér színben) rendelhető, kompakt RP-F10 hőnyomtató „kocka” alakú (méretei: 127 × 127 × 127 mm), maximális nyomtatási sebessége 250 mm/sec., kijelzi a nyomtatóhibát és annak helyreállítási módját.
A POS thermoprintert különböző illesztő-, és segédprogramokkal is ellátták.
Az RP-F10 esetében különféle telepítési módszerek lehetségesek:

  • Beépített nyomtató,

  • önállóan,

  • falra szerelt nyomtatóegység (fali rögzítőkészlet).

 

gothard5 

5. ábra

 

A megjelenített tartalmak lehetnek:

  • Karakterek,

  • vonalkód (1D vonalkód / QR kód),

  • képek (JPEG, PNG).

 

Az RP-F10 nyomtatót különféle piacok számára – például POS / ECR, játék-, kiskereskedelmi, egészségügyi alkalmazások – és egyéb olyan igényekhez tervezték, ahol megbízható és gyors nyomtatás, egyszerű használat és a legmagasabb szintű technológia szükséges. Az RP-F10 és az opcionális kiegészítőként hozzá csatlakoztatható digitális kijelzője – átalakítva a POS tranzakciókat – vonzó új értéket és lehetőséget kínál, különösen a mai digitális korban, ahol a vizuális üzenetküldés és a marketing a célközönség számára a kiskereskedelmi helyszíneken is alapvető fontosságú.

A Seiko Instruments termékeit Magyarországon a kizárólagos disztribútor, a Gothárd Elektronikai és Kereskedelmi Kft. forgalmazza.

 

gothard6

 

Gothárd Elektronikai és Kereskedelmi Kft.
1026 Budapest, Volkmann utca 5.
Telefon: +36-1-200-1712
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.gothardelectronics.hu

 

még több Gothárd