Skip to main content

UPS-P4-A10-08128 egykártyás számítógép az AAEON cégtől

Megjelent: 2019. március 28.

lid tmeAz AAEON cég egykártyás számítógépei (köztük a UPS-P4-A10-08128 is) nélkülözhetetlen elemekké váltak az olyan alkalmazási területek számára, amelyeknél az ipari komputerektől eltérő, de nagy teljesítményű, kompakt, x86 architektúrájú berendezésre van szükség.

 

 

 

Alkalmazási területek

Az UPS-P4-A10-08128 jelű egység tökéletesen működik fejlett rendszerekben, ahol kis méretű berendezés által biztosított, nagy számítási teljesítményre van szükség. Ilyen követelményrendszert egyre gyakrabban támasztanak az ipari automatikai szegmens egyes applikációi. Úgyszintén egykártyás számítógépre épülve készülnek a Dolgok Internete (IoT) típusú – véghurkot nem képező – berendezések is, mint pl. adatátviteli vezérlők és az adatkonverziót biztosító átjárók (gateway). A UPS-P4-A10-08128 (Up Square, UP2) komputer nagyon jól teljesített ezekben a szerepekben. Következő alkalmazási területét adják a képek valós időben történő konvertálásával és elemzésével összefüggő alakalmazások. Az egykártyás UP2 számítógép együtt tud működni egy neuronhálózati elemet képező áramkört tartalmazó mPCI kártyával (pl. Intel® Movidius® Myriad grafikus processzor). Ilyen helyzetekben a berendezés számítási teljesítménye jelentősen megnövekszik, ami által lehetővé válik az adatok konvertálása és elemzése a peremhálózati hurkokban is (edge computing). Ennek köszönhetően lerövidül az adatkonvertálási idő, minimalizálódnak az adattranszferrel és kezeléssel, valamint a számítógépközpontok bérbevételével kapcsolatos költségek, ezáltal az egykártyás számítógép a tárgyfelismerő rendszerek kulcsfontosságú berendezésévé válik (pl. konkrét márkát árusító automaták, pénzfelismerő rendszerek, vagy őrzött parkolóba hajtáskor rendszámtábla-felismerő rendszerek), illetve személyazonosító funkciót láthat el (pl. egy boltot adott napszakban látogató személyek neme, életkora stb). Irányító egységgé léphet elő egy autonóm járműben, amelyben analizálja és konvertálja a kamerákból érkező képi információkat. Az alkalmazási lehetőségek számát csak a tervezői képzelet korlátozhatja.
Az egykártyás számítógépeket gyakran használják kissorozatú gyártásoknál, ahol rövidíteni kell a termék tervezésétől a piacra kerülésig tartó időszakot. Ezen túlmenően a Linux és Windows operációs rendszerekkel való kompatibilitásból következően az elektronikus berendezések előállítása egyre könnyebbé válik a programfejlesztők számára. Nekik ugyanis a saját operációs rendszerükben meglévő nagyszámú könyvtárnak és vezérlőnek köszönhetően nem kell már elmélyedniük a tervezendő berendezés hardveres kérdéseiben.

 

02abra tme

 


Műszaki paraméterek

  • Négymagos x86-64 Intel® Pentium™ N4200 processzor 2,5 GHz órajellel,

  • Intel® Gen 9 HD grafikus kártya HEVC4, H.264, VP8 formátumú videokódok támogatásával, 4 K felbontásban,

  • 8 GB integrált RAM memória, valamint 128 GB Flash memória,

  • integrált Altera MAX10 FPGA áramkör,

  • DC 5 V (6 A) tápfeszültség,

  • 0...60 °C üzemi hőmérséklet,

  • 0,26 kg tömeg,

  • 85,6 × 90 mm-es méret.

 

 

Előnyök

Az egykártyás számítógép lényeges előnye a kicsi méret, ami befolyásolja a végberendezés méretét is.
A UPS-P4-A10-08128 széles hőmérsékleti tartományban működik, és az integrált áramköri formát öltő fix és műveleti memóriája ellenálló a rázkódásokkal és vibrációs hatásokkal szemben.
Szintén lényeges tulajdonsága az alacsony teljesítményfelvétel. Ez nem csak az alacsonyabb szintű energiaigényben nyilvánul meg, hanem előnyösen hat a készülék tartósságára és megbízhatóságára is.
A kártyára szerelt interfészeknek köszönhetően biztosított az adatcsere külső eszközökkel.
Az AAEON cég UPS-P4-A10-08128 jelű egykártyás számítógépe legalább 2024-ig kapható lesz. A berendezése CE/FCC Class A tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

01abra tme

 


Támogatott interfészek és csatlakozó aljzatok

  • A UP2 támogatja az alábbi kommunikációs interfészeket:

  • Ethernet x2,

  • GPIO,

  • MIPI-CSI2,

  • USB 2.0,

  • USB 3.0,

  • eDP.

  • 40-tüskés (Raspberry PI-vel kompatibilis), szabványos DP 1.2, HDMI 1.4, SATA, USB A x3, USB B micro, valamint mPCI bővítő csatlakozóval van felszerelve.

 

 

TME Hungary Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17.
Tel.: +36 1 220 67 56
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.tme.hu