Skip to main content

Nagy pontosság és gyors terheléskövetés

Megjelent: 2019. március 13.

lid rohdeEzek jellemzik a Rohde & Schwarz új, két síknegyedes tápegységcsaládját

Nagy pontosságuknak és gyors terheléskövetési képességüknek köszönhetően az új, R&S® NGL200 sorozatú tápegységek kitűnően használhatók mobil kommunikációs és IoT-eszközök sokszor kihívásokkal teli fejlesztéséhez. Két síknegyedes karakterisztikájukból fakadóan forrásként és nyelőként egyaránt képesek működni, rövid beállási idejük következtében pedig gyors terhelésváltozásokat is lekövetnek – például, amikor egy berendezés energiatakarékos üzemmódról adásra vált.

 

A Rohde & Schwarz új, R&S® NGL200 sorozatú tápegységeit kifejezetten mobilkommunikációs és IoT-eszközökkel foglalkozó szakemberek számára fejlesztették ki.
Az R&S® NGL201 típusú, egycsatornás, illetve az R&S® NGL202 típusú, kétcsatornás berendezések csatornánként 60 W teljesítményt képesek leadni. Kimeneteik lebegőpotenciálon vannak, egymástól galvanikusan leválasztottak, valamint túlterheléssel és rövidzárral szemben védettek. Vezérelt nyelőként is képesek működni, így különféle akkumulátorkarakterisztikák is szimulálhatók velük. E műszerek a nagy méretű, finom felbontású, kapacitív érintőképernyőjükkel új mércét állítanak fel kategóriájukban. Optimális elrendezésű kezelőfelületükön keresztül rendkívül könnyen kezelhetők, hőmérséklet-vezérelt ventilátoraiknak köszönhetően pedig példátlanul csendesen üzemelnek. A táplált áramkör és természetesen maga a tápegység épségét számos védelmi funkció óvja a meghibásodásokkal szemben.

 

1rohde

 

Példátlanul gyors terheléskövetés

Az IoT-eszközök vagy egyéb, elemről/akkumulátorról táplált egységek energiaellátását biztosító, valamint a félvezetők teszteléséhez használt tápegységeknek feszültségesés vagy túllövés nélkül el kell viselniük a terhelőáram néhány µA-ről akár amperekre történő megugrását. Gyors, 30 μs-nál is rövidebb terheléskövetési képességüknek és minimális túllövésüknek köszönhetően az új tápegységek kitűnően megállják a helyüket ilyen területeken is.

 

Forrás és nyelő egyaránt

Kimeneti fokozataik lineáris, két síknegyedes felépítése következtében az R&S® NGL200 sorozatú tápegységek mind forrásként, mind nyelőként képesek működni, önműködően váltva a két állapot között.

 

2rohde

 

Minimális mértékű hullámosság és alacsony zajszint

Az R&S® NGL200 sorozatú tápegységek rendkívül stabil kimeneti áram- és feszültségszintek biztosítása érdekében lineáris szabályzórendszerrel rendelkeznek, így ideálisak érzékeny áramkörök, teljesítményerősítők vagy monolit mikrohullámú integrált áramkörök (MMIC-k) fejlesztéséhez.

 

6 ½ helyiértékes megjelenítés

A mért feszültség-, áram- és teljesítményértékeket akár 6½ helyiértékes felbontással megjelenítő, R&S® NGL200 sorozatú tápegységek segítségével kitűnően vizsgálhatók be olyan készülékek, modulok, amelyek készenléti állapotukban alacsony, maximális üzemi állapotukban pedig nagy áramfelvétellel rendelkeznek. A kijelzők a tápegység teljes dinamikatartományát méréshatárváltás nélkül képesek átfogni, így felgyorsítható a munkavégzés, és sok esetben elhagyhatók a külső digitális multiméterek – helyet és költséget megtakarítva, valamint egyszerűsítve a mérési elrendezéseket.

 

Csatlakozók, kiegészítések, árak

A csatornakimenetek mellett az R&S® NGL200 sorozatú tápegységek visszacsatoló érzékelővonal-bemenettel (SENSE) is rendelkeznek. A műszerek alapváltozatukban is tartalmaznak USB- és LAN-illesztőt, távvezérléshez. Az R&S® NGL-K102 jelű kiegészítéssel WLAN-felület, az R&S® NGL-K103 jelű opcióval digitális be- és kimenetek, az R&S® NGL‑B105 jelű kiegészítéssel pedig GPIB (IEEE-488) illesztő adható hozzá a tápegységek alapképességeihez.
Az új, R&S® NGL200 sorozatú tápegységek már megrendelhetők a Rohde & Schwarz-tól és kijelölt értékesítési partnereitől. A műszerek ára 1900, illetve 2900 eurótól indul, rendre az egy- és kétcsatornás változatokra vonatkozóan.

 

További információk a következő honlapon találhatók:
https://www.rohde-schwarz.com/product/ngl200

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

 

Még több Rohde & Schwarz