Skip to main content

AUTOMOTIVE HUNGARY

Megjelent: 2018. május 08.

automotive 171018 0831 DSC 5648 6. Nemzetközi járműipari
beszállítói szakkiállítás

A járműipar jelenlegi trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember-utánpótlás helyzetéről is komplex képet mutat majd az AUTOMOTIVE HUNGARY – Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, valamint társrendezvénye az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA – Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amelyek 2018. október 17–19. között kerülnek megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 

Az elkövetkező években a komplexitás és a költségcsökkentés összehangolása, a növekvő digitális vevőigények kielégítése, az eltérő piaci követelményeknek való megfelelés és az autóipari globalizációs folyamatok lesznek a járműipar leginkább meghatározó kihívásai. Hazai viszonylatban az Ipar 4.0 digitalizáció témájában 2017-ben elindított folyamatok vagy akár a zalaegerszegi próbapálya beruházás jó példák arra, hogy a magyar járműipar vállalati és kormányzati szinten egyaránt reagál a változásokra. Az utóbbi időben dinamikusan növekedett a járműgyártás kutatás-fejlesztési igénye, így prognosztizálható, hogy néhány éven belül ez az ágazat igényli majd a legnagyobb részesedést a K+F költségekben. Ezt a képet talán csak az emberi erőforrás biztosításának egyre nagyobb nehézsége és a munkaerőköltségek gyors növekedése árnyalja.

automotive 171018 0831 DSC 5648

Az idén már hatodik alkalommal megrendezésre kerülő AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás e helyzetben igyekszik platformot biztosítani a résztvevők számára – legyenek azok kiállítók vagy látogatók –, amelyen választ kaphatnak kérdéseikre, ugyanakkor abban is segítséget nyújt, hogy üzleti partnereket és munkatársakat találjanak.
A járműipari szakkiállítás létjogosultságát bizonyítja, hogy a tavalyi rendezvényre 34 országból 10 000 járműipari szakember érkezett, és 12 ország 225 kiállítója mutatkozott be. A négy magyarországi autógyár mellett számos, a saját területén meghatározó cég volt jelen kiállítóként – beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek is megjelentek.
Az idei szakkiállítás programjainak sorában e-mobilitás és autóipari 3D nyomtatás konferenciák, mérnöki továbbképzések, szakmai képzések is helyet kapnak csakúgy, mint a járműiparban dolgozó szakemberek számára szervezett üzleti találkozó (beszállítói fórum), amelyek kiváló alkalmat nyújtanak új üzleti kapcsolatok kiépítésére. Ezek mellett idén is megrendezésre kerül a műszaki felsőoktatásban résztvevő diákok számára szervezett Automotive Hungary Techtogether verseny, amelyre most először külföldi tanintézmények csapatai is neveznek.
Az AUTOMOTIVE HUNGARY társrendezvényeként 2018-ban 27. alkalommal nyitja meg kapuit a hazai autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fóruma, az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, ahol a gépjárműjavító szakma szereplői mutathatják be a diagnosztika, a garázsberendezések, a gépjárműalkatrészek, valamint a szolgáltatások kínálatát.
Az AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítás – 2018. október 17–19. – tematikája kilenc téma köré épül. A járműgyártás, valamint a gyártási folyamatok, a beszállítói szolgáltatások, illetve a gépjárműipari egységek és rendszerek reprezentálása mellett, a területhez kapcsolódó informatikai megoldásokkal, üzemi gyártóberendezésekkel, ipari és üzleti szolgáltatásokkal, emberi erőforrással, továbbá az elektromos autók töltésére szolgáló állomások szoftver- és hardvermegoldásaival foglalkozó cégek, vállalkozások és intézmények kiállítói jelentkezését is várják.


Kedvezményes kiállítói jelentkezési határidő: 2018. május 31.



HUNGEXPO Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

 

AUTOMOTIVE HUNGARY projekt
Tel.: +36 1 263 6088, +36 1 263 6104, +36 1 263 6049
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.automotivexpo.hu

 

AUTÓTECHNIKA projekt
Tel.: +36 1 263 6341
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

autotechnika.hungexpo.hu

 

Még több AUTOMOTIVE HUNGARY