magyar elektronika

Hírlevél

Tájékozódjon legfrissebb cikkeinkről, híreinkről!

Valós email cím megadása kötelező

Invalid Input

Invalid Input

pr212016 Beckhoff Ultra Compact IPC printAz új, ultrakompakt, C6015 ipari számítógépet általános célú automatizálási, megjelenítő és kommunikációs rendszerekhez, valamit EtherCAT-alapú alkalmazásokhoz tervezték. Az egyedülállóan kedvező árfekvésű, flexibilis rögzítési lehetőségekkel szerelhető PC új távlatokat nyit meg az ipari számítógépes technika előtt, különösen a szűkebb költségvetésű vagy erősen helykorlátozott alkalmazások körében. A kifejezetten ipari környezetbe szánt, többmagos gép mérete csupán 82x82x40 mm. Ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikai eszközeit az alkalmazások széles körében lehessen használni.

A C6015 ultrakompakt ipari PC (IPC) mérete a C6905 típusú változatnak – amely a Beckhoff széles kínálatában ezt megelőzően a legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógép volt – mindössze egyharmada. Megközelítőleg 25%-kal alacsonyabb árának köszönhetően az új gép a Beckhoff eddigi legkedvezőbb árfekvésű, x86-sorozatú számítógépeinél is lényegesen olcsóbb. Mindezeknek köszönhetően a kis- és közepes méretű automatizálási, megjelenítő és átfogó kommunikációs rendszerek igen kedvező költségek mellett, minimális helyigénnyel valósíthatók meg ezzel a kompakt eszközzel. Ez új távlatokat nyit meg a PC-alapú vezérléstechnika előtt, olyan alkalmazásokban is teret hódítva, ahol eddig nem használták ezt a technológiát, vagy ahol egyedi, drága egységként építettek be különféle alaplapokat.

„Iparkompatibilis” megoldás kompromisszumok nélkül

Rendkívül kis mérete és kedvező árfekvése ellenére a C6015 ultrakompakt ipari számítógép semmiféle kompromisszumra nem kényszeríti a felhasználót – az ipari környezet követelményeinek mindenben megfelel. Ez többek között nagy számítási teljesítményére is vonatkozik, amit az Intel® Atom™ processzorcsaládba tartozó, legfeljebb négymagos központi egységének köszönhet.
Az új ipari számítógép passzív hűtésű, készülékháza pedig hosszú élettartamú, masszív, fröccsöntött alumínium-cink ötvözetből készült. Az ipari környezetben szokásos elvárásoknak is teljes mértékben megfelel, többek között üzemi hőmérséklet-tartományának felső határa +55 °C, és igen jó ütés-, illetve rezgésállósági mutatókkal is rendelkezik.

pr212016 Beckhoff Ultra Compact IPC print

A C6015 ultrakompakt ipari PC mérete a C6905 típusú változatnak – amely ezt megelőzően a Beckhoff legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógépe volt – mindössze egyharmada.


A C6015 IPC a rögzíthetőség tekintetében is kiemelkedően rugalmas. A vezérlőszekrény hátfalára függőleges vagy vízszintes helyzetben is felszerelhető, de akár DIN-kalapsínhez is rögzíthető. Ennek köszönhetően még a legszűkösebb helyekre is számos, különféle módon, az adottságokhoz rugalmasan alkalmazkodva építhető be. Kis méreteivel együtt mindez nagy jelentőségű, mert például hat különböző kábel csatlakoztatása esetén igen fontos, hogy a csatlakozási pontok a lehető legpontosabban illeszkedjenek a vezérelt gép kialakításából adódó kábelvezetési utakhoz.
Ez a kisméretű ipari PC a hozzá csatlakoztatható berendezések és interfészek kialakítása tekintetében is kielégíti az univerzális ipari számítógépekkel kapcsolatos elvárásokat: 30 Gbájtos, félvezetős háttértárolójával (SSD) és Windows Embedded Compact 7 operációs rendszerével már az alapkiépítésű változata is igen hatékony. Igény esetén Windows 7 vagy Windows 10 operációs rendszerrel is rendelhető. További perifériái közé tartozik egy 2 Gbájtos (igény esetén 4 Gbájtosra is bővíthető) DDR3L RAM, egy DisplayPort-interfész, egy alaplapi, kettős Ethernet-adapter, amely 2 db 100/1000 Base-T-kapcsolat kezelésére alkalmas, továbbá USB 3.0 és USB 2.0 szabványú interfészek.


BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: info@beckhoff.hu
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff